top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/17/2020



Політика

Верховна рада України більше як втричі скоротила кількість районів

Верховна Рада України ухвалила постанову, відповідно до якої в межах реформи децентралізації ліквідовуються існуючі 490 районів та утворюються 136 нових. Межі районів встановлюються по зовнішній межі територій сільських, селищних, міських територіальних громад, які входять до складу відповідного району, а вибори депутатів районних рад у ліквідованих районах не проводяться. Після цього не потрібно буде міняти персональні документи та ті, що підтверджують право власності на нерухомість. Зміні підлягають тільки документи, що стосуються юридичних осіб.


Економіка

Половина зареєстрованих безробітних в Україні мають вищу освіту

На обліку в Державній службі зайнятості України станом на 1 липня 2020 року перебувало понад півмільйона безробітних. З них 58% - жінки, 42% - чоловіки. При цьому половина зареєстрованих безробітних мають вищу освіту, третина професійно - технічну, решта середню. З початку дії карантину за допомогою служби зайнятості знайшли роботу 174 тисячі українців. Лідером в працевлаштуванні стала галузь сільського господарства. У цій сфері знайшла роботу половина працевлаштованих. Ще 13% знайшли роботу в переробній промисловості, а 11% - у торгівлі.


Соціум (соціальні новини)

Влада міста Ешвілл вирішила платити афроамериканцям репарації

Влада міста Ешвілл у штаті Північна Кароліна вибачилася за роль міста у рабстві і дискримінації та проголосувала за виплату репарацій мешканцям з афроамериканським корінням, повідомляє CBS News. Резолюція також передбачає, що буде розроблено план створення нових робочих місць для мешканців з афроамериканським корінням та підвищення економічної мобільності серед громади афроамериканців. Документ також містить офіційне вибачення за роль, яку місто відіграло у рабстві та втіленні расистської політики.


Здоров`я

Понад половина штатів Америки ввели обов`язковий масковий режим

В 41 американському штаті кількість нових заражень на COVID-19 продовжує зростати. Більш ніж половина з 50 штатів США видали накази про обов'язкове носіння масок, повідомляє BBC. Останнім штатом, який випустив наказ, стала Луїзіана, тепер там обов'язково треба носити маски у приміщенні. Якщо б всі американці носили маски, можна було б врятувати 40 000 життів. Такими висновками поділились дослідники Вашингтонського університету.


США, Ілліной, Чикаго

Іллінойс отримав $52 млн податків з продажу марихуани

Іллінойс зібрав близько $52 млн у вигляді податків з продажу марихуани для рекреаційного вживання. В офісі губернатора штату Дж. Б. Прітцкера повідомили, що більше $ 34 млн ​​надійшло у вигляді акцизних податків. Податки з продажів складають $18 млн. Зазначається, що близько $ 26 млн з акцизних податків і податків з продажу буде направлено до загального фонду штату. Нагадуємо, Іллінойс є 11-м штатом, де був легалізований канабіс в США. З 1 січня 2020 року коли закон набув чинності, рекреаційної марихуани було продано на $ 239 млн.


Туризм

«Зелені зони» для українців: куди поїхати в липні?

Європейський союз оновив «зелений список» країн, громадяни яких можуть вільно потрапити на його територію. України та США там наразі немає, про це йдеться у повідомленні на сайті Ради Європи. Список обіцяють і надалі переглядати кожні 2 тижні. Натомість Болгарія дозволила в’їзд для українських туристів без 14-денного карантину і проходження тесту на коронавірус. У свою чергу Міністерство охорони здоров'я України виключило зі списку країн "червоної зони", популярні в українців курортні напрямки, зокрема, Албанію, Єгипет і Болгарію. А також повідомило про скасування візових вимог з Гренадою.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Каньє Вест подав заявку на участь у виборах президента США

Відомий американський репер та чоловік Кім Кардашян Каньє Вест все ж таки остаточно вирішив балотуватися на пост президента США 2020 року. Тільки вчора повідомлялося, що артист передумав бути президентом США, однак вже сьогодні стало відомо, що він подав заявку на участь у виборах президента США і вже навіть заплатив реєстраційний внесок в розмірі 35 тисяч доларів. Про це повідомило агентство Associated Press. Із форми для реєстрації кандидатів, яку заповнив Вест, стало відомо, що він братиме участь у виборах від комітету "Каньє 2020".


Погода

У п'ятницю, 17 липня, у Чикаго мінлива хмарність. Без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +31°С.

В Україні також мінлива хмарність і сухо, опади прогнозують лише на заході. Вдень термометри показуватимуть до 27 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


7 views0 comments

Comments


bottom of page