top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/16/2021

Updated: Jul 19, 2021


Політика

Джо Байден і Ангела Меркель підписали Вашингтонську декларацію

Лідери США й Німеччини Джо Байден и Ангела Меркель підписали Вашингтонську декларацію, яка встановлює стратегічні пріоритети для взаємодії обох країн як у межах двосторонніх відносин, так і для спільної відповіді на глобальні виклики. Текст документа оприлюднила в четвер пресслужба Білого дому. США й Німеччина підкреслюють «критичну важливість свободи судноплавства та польотів, а також інших законних шляхів використання моря відповідно до міжнародного права». У цьому зв’язку наголошується, що Вашингтон і Берлін протистоятимуть спробам розподілу світу на зони впливу, територіальної анексії, транснаціональних репресій, використання енергопостачання в якості зброї. Окремо зазначається, що з метою взаємодії в економічній сфері сторони погодились встановити Американсько-Німецький економічний діалог.


Економіка

Рух «Життя чорношкірих мають значення» закликали зняти ембарго з Куби

Рух «Життя чорношкірих мають значення» (BLM) закликає уряд США зняти ембарго, накладене на Кубу десятки років тому. Активісти твердять, що заборона торгівлі з острівною державою, яка перебуває в економічній кризі, є «жорстокою та нелюдською», пише The Hill. У своїй заяві, розміщеній в Instagram BLM пише, що ембарго було «запроваджено з прямим наміром дестабілізації країни та підриву прав кубинців обирати свій власний уряд». Активісти також стверджують, що ембарго є одним з ключових чинників кубинської кризи. BLM закликали президента Джо Байдена зняти ембарго і зробити те, «до чого президент Обама закликав у 2016 році». Нагадаємо, під час свого президентства Барак Обама запровадив політику, яка частково відновила торгівлю та відносини з Кубою. Втім, повністю економічне ембарго може бути знято лише законодавчим шляхом.


Соціум

США обіцяють 10 мільйонів нагороди за допомогу в переслідуванні кібершантажистів

Міністерство юстиції США пропонує нагороду до 10 мільйонів доларів за інформацію, яка призведе до ідентифікації та встановлення розташування осіб, які провадять дії за вказівкою, або під контролем іноземного уряду і беруть участь в зловмисній кібердіяльності проти критично важливої інфраструктури США, йдеться в офіційному повідомленні програми уряду США «Винагороди за справедливість». Винагороду може бути сплачено у криптовалюті, заявили у відомстві. Для того, щоб захистити джерела інформації, програма створила можливість повідомити про порушників у Темній мережі. У повідомленні окремо відзначаються кібернапади з використанням так званих «програм-вимагачів», які блокують мережі організацій з вимогою викупу.


Авто – мото

Компанія KIA презентувала оновлені версії сімейства Ceed третього покоління

Компанія KIA презентувала оновлені версії сімейства Ceed третього покоління. Рестайлингу зазнали хетчбек, універсал і шутінг-брейк ProCeed, XCeed оновиться пізніше. Автомобілі отримали більш свіжий дизайн з новим логотипом без овалу, трохи змінилися всередині, а також отримали нові опції і більш сучасне обладнання. Оновлене сімейство пропонується з широким асортиментом силових агрегатів, включаючи різні гібридні варіанти, бензинові, дизельні та версії з ГБО. Відкриває лінійку 3-циліндровий 118-сильний 1-літровий турбомотор з 48-вольта стартер-генератором і роботизованою КП з двома зчепленнями. Поява KIA Ceed третього покоління на ринку Європи відбудеться восени 2021 року.


Здоров`я

У ВООЗ заявили про ранні стадії третьої хвилі пандемії COVID-19

ВООЗ спостерігає ранні стадії третьої хвилі пандемії коронавірусу. Про це заявив генеральний директор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус, про це йдеться на сайті організації. Він вказав на те, що вірус продовжує еволюціонувати, що призводить до виникнення більш заразних штамів. "Дельта" варіант нині присутній у понад 111 країнах і, як очікується, скоро буде домінуючим штамом COVID-19 глобально, якщо вже не є таким. "Дельта" варіант є одним із провідних чинників нинішнього зростання кількості заражень, яке підживлюється посиленням соціальної взаємодії, мобільністю та непослідовним використанням доведених урядових та соціальних заходів", - заявив чиновник. Між тим у США Центри з контролю та профілактики захворювань заявляють про збільшення випадків захворювання у понад половині американських штатів. Уряд США закликає до найскорішої вакцинації усіх громадян.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Стрічка про українську гімнастку отримала нагороду на Каннському фестивалі

Фільм "Ольга" отримав нагороду на Каннському фестивалі. У фільмі французького режисера Елі Граппа йдеться про українську гімнастку, що має зробити складний життєвий вибір, доки в її країні відбувається Євромайдан. Стрічка отримала приз за найкращий сценарій ювілейного 60-го Каннського тижня критики, повідомляє Держкіно. В рамках кінофестивалю відбулась світова прем'єра стрічки, яка створена у співвиробництві Швейцарії, Франції та України. На прем’єрі була присутня головна акторка фільму, – гімнастка з Луганська, вихованка Олімпійського коледжу ім. Івана Піддубного Анастасія Будяшкіна. В Україні фільм "Ольга" вийде у широкий прокат у лютому 2022 року.


Цікаве

Освіжитися в озері Тахо прийшла ведмедиця з дитинчатами

У США через аномальну спеку ведмедиця привела своїх трьох дитинчат освіжитися до гірського прісного озера Тахо, що на кордоні американських штатів Каліфорнія і Невада поряд із людьми. Про це повідомляє телеканал ABC 7 News. Матуся безтурботно зайшла у воду, за нею попрямували троє її дитинчат. Незважаючи на людей, ведмеді насолоджувались прохолодою води – плавали та гралися одне з одним. В той день температура на озері була + 32,7°C.


Погода

У п’ятницю, 16 липня, у Чикаго весь день буде хмарним. До середини дня йтиме дрібний дощ. На стовпчиках термометрів до +23°С.

В Україні буде спекотно, але місцями – дощитиме. Вдень 30-35 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


9 views0 comments

Comments


bottom of page