top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/16/2020



Політика

США застосує санкції проти російських газогонів «Північний потік-2» і «Турецький потік»

Американська влада заявила про намір застосувати проти російських газогонів «Північний потік-2» і «Турецький потік» закон про боротьбу з противниками США, який передбачає накладення додаткових санкцій. Таку заяву 15 липня зробив держсекретар США Майк Помпео. Наразі американський держдепартамент оновлює застереження до закону. За словами Помпео, після набуття чинності нової редакції, інвестиції та інші види діяльності, пов'язані з російськими трубопроводами, опиняться під ризиком застосування санкцій.


Економіка

Київський готель Дніпро на Хрещатику продали за понад мільярд гривень

Київський готель Дніпро на Хрещатику, який раніше перебував у державній власності 15 липня проданий за 1,11 млрд грн. Покупцем на торгах, які проводилися в системі Prozorro стала компанія Смартленд. Стартова ціна готелю становила 80,9 млн грн. — у ході торгів вона зросла майже в 14 разів. За умовами конкурсу, новий власник повинен зберегти номерний фонд готелю не менш, ніж на сто номерів і рівень готелю не нижче чотирьох зірок; зарплати персоналу у найближчі півроку а також слово Дніпро (Dnipro) у назві готелю. Президент України Володимир Зеленський заявив, що продаж готелю став стартом великої приватизації.

Соціум (соціальні новини)

У Нью-Йорку та Каліфорнії штрафуватимуть за порушення карантину

Американський штат Нью-Йорк буде штрафувати тих, хто прибуває зі штатів, де зареєстровано спалах COVID-19, якщо вони не нададуть інформацію про місце свого перебування на час двотижневого карантину. Розмір штрафу може сягати $2000 доларів. Про це повідомив губернатор штату Ендрю Куомо. Реєстрація відбуватиметься в аеропортах. А от у містечку Західний Голівуд в окрузі Лос-Анджелес штрафуватимуть у разі відмови носити маску. Там влада ухвалила рішення про обов’язкове носіння масок у громадських місцях. За перше порушення сума штрафу складе $300 за чотири і більше порушень понад $500.


Технології

В Україні запустився музичний сервіс Spotify

Один з найпопулярніших у світі музичних стрімінгових сервісів Spotify 15 липня, запущений в Україні. У компанії підкреслили, що спеціально для українських користувачів запропонований набір ексклюзивних функцій: безкоштовний доступ до сервісу; спеціально створені для українського споживача плейлисти; особисті музичні рекомендації, які містять закордонних і українських артистів; інтеграція з соцмережею Instagram, а також спеціальна платформа для виконавців Spotify for Artists. Крім України, Spotify c 15 липня став доступний ще у 13-ти країнах.


США, Іллінойс, Чикаго

Понад 1000 інфікованих щодня – Іллінойс

У штаті Іллінойс в середньому 1007 нових випадків COVID-19 щодня протягом останнього тижня, про це інформує Департамент охорони здоров'я штату. В Іллінойсі також повідомляють про понад 230 тис. тестувань за останніх сім днів - це наймасовіша перевірка у штаті з початку пандемії. В Іллінойсі, як в одному з останніх штатів, де почали послаблювати карантинні обмеження, спостерігалося збільшення числа позитивних тестів, але не в такій кількості, як у штатах Флорида, Техас і Каліфорнія.


Діаспора

Чому переможці Green Сard 2019 можуть не отримати візи?

Щороку на лотерею Green Card подається 22 млн осіб, виграють 50 тис. В українки Марії, яка виграла Зелену карту минулого року, співбесіда мала відбутись у червні, але запрошення так не надійшло, передає Голос Америки. Інтерв’ю тривають із жовтня по вересень. Але їх почали скасовувати у квітні. Спочатку консульство закрилося на карантин. Потім Дональд Трамп заборонив видачу віз на 60 днів. А у червні продовжив термін дії указу до 31 грудня 2020 року. Це означає, що частина переможців лотереї просто не встигнуть отримати візи, навіть якщо всі документи готові. Більше пощастило переможцям лотереї цього року. Якщо указ не продовжать, у них буде достатньо часу для співбесіди.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Каньє Вест не братиме участь у виборах президента США

Працівникам передвиборчого штабу Каньє Веста оголосили, що репер вирішив відмовитися від участі у виборах президента США. Про це в інтерв’ю американському таблоїду Intelligencer повідомив один із членів команди Веста, політтехнолог Стів Крамер. Причини він не назвав, натомість повідомив, що команда передвиборчого штабу у Флориді, яка налічувала 180 людей, буде розпущена. Саме у Флориді Вест намагався зареєструватися як незалежний кандидат у президенти. Для цього до середи, 15 липня, йому потрібно було зібрати майже 133 тисячі підписів на свою підтримку. Офіційно представники Веста і він сам поки нічого не коментували.


Погода

У четвер, 16 липня, у Чикаго до обіду триматиметься похмура погода, а у другій половині дня небо проясниться. Опадів не очікується. Вдень на стовпчиках термометрів до + 27 °С.

До України повертається сонячна, але місцями дощова погода. Сьогодні синоптики прогнозують мінливу хмарність, без опадів. Вдень близько 24 градусів тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comentários


bottom of page