top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/14/2022

Updated: Jul 14, 2022


Політика

Білий дім прокоментував звернення конгресвумен Вікторії Спартц щодо України

В Білому домі пообіцяли відповісти на звернення конгресвумен-республіканки Вікторії Спартц, в якому вона просить президента Джо Байдена надати Конгресу інформацію щодо Андрія Єрмака, а також висловлює занепокоєння щодо нагляду за поставками зброї Україні. Про це заявив представник Ради з нацбезпеки США Джон Кірбі. Він підкреслив, що американська адміністрація зараз зосереджена «на спілкуванні з українцями на всіх рівнях». Своєю чергою, в українському МЗС заявили, що Україна “максимально відкрито взаємодіє із американськими партнерами, надаючи їм вичерпну інформацію про використання техніки”.


Світ

Україна розриває дипвідносини з КНДР

Міністерство закордонних справ України рішуче засудило рішення Корейської Народної Демократичної Республіки визнати т.зв. «незалежність» тимчасово окупованих РФ територій в Донецькій та Луганській областях та оголосило про розрив дипвідносин з КНДР. Про це повідомляє пресслужба відомства. У МЗС наголосили, що у відповідь на такий недружній акт Україна заявляє про розрив дипломатичних відносин з КНДР. При цьому політичні та економічні контакти із КНДР не здійснюються через накладені на цю країну міжнародні санкції, зауважили у відомстві.


Війна РФ проти України

141 день українського спротиву: РФ продовжує хаотичні обстріли українських міст

Український спротив триває сто сорок першу добу. Армія РФ продовжує хаотичні обстріли українських населених пунктів, зокрема на Харківщині, Дніпропетровщині, Миколаївщині. Внаслідок сьогоднішнього російського ракетного удару у центрі Вінниці відомо про загибель понад 20 людей, серед яких маленька дитина та її матір. Щонайменше 90 людей дістали поранень. Ворог випустив щонайменше 9 ракет по Миколаєву. Цілями окупантів стали навчальні заклади, транспортна інфраструктура та готель. Щодня ЗСУ знищують техніку, боєприпаси та сили противника. Жителів Херсонської області закликають виїхати з окупованої території, а тим, хто з певних причин не може, потурбуватися про безпеку свою та рідних.


Економіка

Переговори у Стамбулі: сторони домовились створити координаційний центр щодо вивезення зерна

Українська, турецька та російська військові делегації за участі ООН зустрілися у Стамбулі 13 липня для переговорів щодо відновлення експорту українського зерна з чорноморських портів в умовах загострення глобальної продовольчої кризи. На зустрічі сторони домовились створити координаційний центр у Стамбулі де будуть присутні представники всіх сторін, спільний контроль у точках виходу з порту і прибуття та забезпечення безпеки судноплавства на маршрутах пересадки та провести повторну зустріч української і російської делегацій.


Соціум

ООН допоможе Україні з експертами для розслідування сексуального насилля

Організація Об'єднаних Націй створить команду експертів, які допомагатимуть Україні в розслідуванні сексуального насилля як зброї війни. Про це повідомила генеральна прокурорка України Ірина Венедіктова. Прокурори документують та разом з іншими правоохоронними органами розслідують такі воєнні злочини у Донецькій, Запорізькій, Київській, Луганській, Харківській, Херсонській та Чернігівській областях. За словами Венедіктової, запровадження кращих світових практик допоможе Україні досягти комплексного захисту постраждалих від сексуального насильства, а також ефективно розслідувати злочини сексуального насильства.


США, Ілліной, Чикаго

Білл Гейтс пожертвує своєму фонду 20 мільярдів доларів із власних коштів

Мільярдер Білл Гейтс, стурбований масштабними стражданнями людства від останніх глобальних викликів, оголосив про намір пожертвувати $20 мільярдів своєму фонду, щоби збільшити щорічну допомогу людям, повідомляє АР. Разом із внеском у понад 3 мільярда доларів від Воррена Баффета, який є давнім членом правління, накопичення Фонду Білла та Мелінди Гейтс збільшаться до близько $70 мільярдів. Таким чином, фонд Гейтсів стане чи не найбільшим за своїм капіталом у світі. Тим часом, сам Білл Гейтс на вебсайті фонду висловив сподівання, що «інші люди, які мають великі статки й привілеї, також активізуються у нинішній момент».


Погода

У четвер, 14 липня, у Чикаго небо залишатиметься ясним протягом усього дня. Без опадів.На стовпчиках термометрів +26…+27°С.

До України почне повертатися літнє тепло. Погода буде мінливо хмарною. Місцями невеликі дощі. Температура вдень 21-26°.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

4 views0 comments
bottom of page