top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/14/2021

Updated: Jul 14, 2021


Політика

Держдепартамент закликав притягнути до відповідальності осіб причетних до актів насильства у Грузії

Держдепартамент США закликав у вівторок до спокою в Грузії після смерті телеоператора, побитого під час насильницьких виступів проти ЛГБТ-активістів минулого тижня. Відомство також заявило, що особи, які напали на мирних демонстрантів і журналістів, повинні бути заарештовані і притягнуті до відповідальності. Речник Держдепу Нед Прайс заявив, що Вашингтон стежить за ситуацією в Грузії і прагне до того, щоб винні у трагедії були притягнуті до відповідальності. Нагадаю, наприкінці минулого тижня в Грузії почалася нова хвиля протестів у зв'язку з загибеллю оператора Лексо Лашкарави, якого 5 липня під час виконання службових обов'язків жорстоко побили противники ходи, запланованої активістами ЛГБТ.


Економіка

Іноземні айтівці зможуть відкривати бізнес в Україні без фізичної присутності

Верховна Рада України ухвалила в першому читанні законопроєкт про електронне резидентство, про це на своїй сторінці в Telegram написав міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. "Статус е-резидента дозволить іноземним айтівцям відкривати бізнес в Україні і платити податки онлайн. Без фізичної присутності в нашій країні. Для України це додатковий інструмент для розвитку бізнесу і поліпшення впізнаваності як світового IT-бренду", – йдеться у повідомленні. За його словами, за два тижні лендінгу проєкту на міжнародну аудиторію було отримано 1300 попередніх заявок на статус е-резидента з різних країн. За словами Федорова, це новий продукт, завдяки якому Україна має потенціал стати найбільшим IT-хабом в Східній і Центральній Європі.


Спорт

Перша леді США відвідає відкриття Олімпіади у Токіо

Перша леді Джилл Байден очолить офіційну делегацію США на Олімпійських іграх, які почнуться в Токіо 23 липня. Президент Джо Байден не супроводжуватиме делегацію. Джилл Байден уже відвідувала відкриття Олімпіади у Ванкувері у 2010 році як друга леді, дружина тоді віце-президента Байдена, так само там було й перше подружжя Барак і Мішель Обами. У порівнянні з іншими Олімпіадами, це відкриття буде набагато менш велелюдним, адже у зв'язку із пандемією та зростанням захворюваності на коронавірус у Японії місцева влада заборонила глядачам відвідувати змагання. Олімпіада у Токіо охоплюватиме 339 подій на 33 спортивних аренах. Ігри триватимуть до 8 серпня.


Здоров’я

ВООЗ застерігає від змішування вакцин від коронавірусу

Всесвітня організація охорони здоровʼя порадила не зішувати вакцини від коронавірусу від різних виробників, назвавши це «небезпечною тенденцією», оскільки даних про вплив такого «коктейлю» н здоровʼя мало. Про це заявила головна наукова співробітниця ВООЗ Сумья Свамінатан на онлайн-брифінгу, передає Reuters. «Це трохи небезпечна тенденція. Ми перебуваємо в зоні відсутності даних і доказів, що стосуються змішування вакцин. Ситуація в країнах буде хаотичною, якщо громадяни почнуть вирішувати, коли і хто буде приймати другу, третю і четверту дозу», — заявила посадовиця.


США, Ілліной, Чикаго

США заборонили ввозити собак з понад сотні країн, серед них - Україна

Центри контролю та профілактики захворювань США (CDC) заборонили з 14 липня ввезення до країни собак більш як зі 110 країн у зв'язку з високим ризиком поширення сказу, повідомляється на сайті установи. До цього переліку входить і Україна. «Ці тимчасові заходи необхідні, аби забезпечити ввезення до США здорових собак, а також захистити громадське здоров’я від повторного занесення до країни вірусу собачого сказу», - йдеться в повідомленні. Перелік держав, звідки заборонено ввезення собак, охоплює значну кількість країн Африки, Південної та Центральної Америки, Азії, Близького Сходу та Східної Європи. За оцінками CDC, 6% з усіх собак, які ввозяться до США, прибувають із країн з високим ризиком захворювання на сказ. При цьому невакциновані або щеплені не за процедурою собаки не захищені від цієї хвороби та становлять загрозу для суспільства.


Діаспора

Музей української діаспори розпочав роботу над виставковим проєктом про Катерину Кричевську-Росандіч

Музей української діаспори спільно з Міжнародним благодійним фондом світових українців «Діаспора» та за підтримки Українського культурного фонду розпочинає роботу над міжмузейним виставковим проєктом «Катерина Кричевська-Росандіч. Дороги. Straßen. Roads». про це Музей української діаспори повідомив у Фейсбуці. Проєкт, який реалізується до 95-річного ювілею української американської мисткині й меценатки, представить в офлайн, онлайн та мультимедійному форматі широку ретроспективу життя та творчості художниці, її мистецьку спадщину й архівні матеріали з українських і закордонних музеїв і приватних колекцій. Уся інформація про проєкт з’являтиметься на сторінках Charitable Foundation "Diaspora", Музей української діаспори та Нацiональний музей «Київська картинна галерея».


Екологія

У Канаді через аномальну спеку загинули понад мільярд морських тварин

Аномальна спека у Канаді призвела до загибелі мільярда морських тварин, які живуть на скелястих берегах тихоокеанського узбережжя Британської Колумбії. Про втрати від спеки розповів морський біолог Університету Британської Колумбії Крістофер Харлі, передає The Guardian. На сотні кілометрів прибережної зони викинуло порожні мушлі мідій, равликів, молюсків і морських зірок, які фактично зварилися у занадто теплій воді на мілководді. Біологи зафіксували в деяких місцях уздовж берега температуру в +50 °C. Зазвичай подібні морські тварини можуть витримати спеку до +30 °C. Зафіксовані факти масової загибелі актиній, камʼяних риб та устриць. кількості мідій може відновитися протягом двох років, однак морським зіркам та молюскам можуть знадобитися десятки років, тому що вони повільніше розмножуються.


Погода

У середу, 14 липня, у Чикаго переважно буде похмура погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +30°С.

В Україні буде сухо і спекотно. Температура повiтря до +35°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


5 views0 comments

Comments


bottom of page