top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/14/2020



Політика

Авіатроща літака МАУ: Україна не погоджується з новою версією Ірану

Україна не погоджується з версією іранської сторони щодо людської помилки як причини збиття українського літака МАУ біля Тегерана й чекає на результати розслідування та встановлені юридичні факти. Про це сьогодні заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. 11 липня Організація цивільної авіації Ірану заявила, що зміщення налаштування радара призвело до серії помилок, в результаті яких був збитий український "Боїнг". Раніше іранські військові стверджували, що літак МАУ був збитий випадково в результаті людської помилки. Міністр наголосив, що всі мають зосередитися на встановленні юридичних фактів.


Економіка

В Україні легалізують гральний бізнес

Верховна Рада України проголосувала за легалізацію грального бізнесу. Закон дозволяє проведення азартних ігор у гральних закладах, казино, у залах гральних автоматів та мережі Інтернет, а також ігри в покер та букмекерську діяльність. Законопроєкт передбачає створення реєстру осіб, яким обмежений доступ до гральних закладів та участь в азартних іграх. Нагадаю, з 2009 року в Україні офіційно заборонений гральний бізнес, однак експерти вказують, що він просто перейшов працювати в «тінь».


Соціум (соціальні новини)

За час карантину американці погладшали - опитування

За час карантину 76% американців набрали 7 і більше кілограмів ваги. Такими є результати опитування, зробленого на замовлення компанії, що надає послуги та товари для схуднення Nutrisystem. 63% опитаних також сказали, що для них є пріоритетом скинути набрану під час карантину вагу, адже в цей період дієта стала менш здоровою. 42% заявили, що їм важко залишатися фізично активними та правильно харчуватися, третині респондентів просто не вистачає мотивації дотримуватися здорового способу життя, працюючи з дому.


Спорт

Футбольна команда Вашингтона змінює свою назву через звинувачення в расизмі

Команда з американського футболу Вашингтона “Redskins” (“Червоношкірі”) припиняє виступати під цією назвою а також змінює емблему. Про це оголосило керівництво клубу. Серед нових назв розглядають “Redtails” (“Червонохвості”), “Warriors” (“Воїни”) та “Red Wolves” (“Червоні вовки”). Заклики змінити назву команди лунали вже давно - через те, що вона сприймалась як образливе прізвисько щодо корінного населення Америки. Втім, керівництво клубу відмовлялось це робити. Однак все змінилось після наполягання спонсорів клубу та великих компаній. Це трапилось на фоні масових протестів проти расової несправедливості після загибелі Джорджа Флойда.


США, Ілліной, Чикаго

Жителі Чикаго відвідують пляжі незважаючи на заборону

Міські парки і пляжі Чикаго на березі озера Мічиган як і раніше залишаються закритими через карантин, проте це не заважає місцевим жителям туди навідуватися, нехтуючи власною безпекою. Омбудсмен Марія Хедден закликає не пускати жителів на пляжі, а також призначити рятувальників. З огляду на те, що рівень води в озері Мічиган рекордно високий, це не найсприятливіші умови для плавання без нагляду, каже вона. Міська влада повідомила, що пляжі патрулюватимуть від скупчення людей. Мер Чикаго Лопі Лайтфут попросила жителів триматися подалі від міських пляжів і порадила не заходити у воду.


Діаспора

Українці запустили стартап: магазин екоіграшок DoEcoLiving

Нещодавно українці запустили новий стартап DoEcoLiving – екопроект та магазин екоіграшок. За словами автора Юрія Козачінського, він має декілька завдань: виховання у дітей екологічної свідомості, просування українських товарів на ринок США та спонукати людей брати на себе відповідальність за майбутнє планети. Більшість представлених брендів є українські. Компанія планує розширити асортимент та запустити лінійки дитячих іграшок для Монтесорі навчання, тож запрошує до співпраці українських виробників та звертається до української діаспори з прохання підтримати проект.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Злата Огнєвіч у новому кліпі закликала жінок цінувати та поважати себе

Українська співачка Злата Огнєвіч опублікувала на своєму YouTube-каналі кліп на пісню "Богиня". Його мета — донести до суспільства важливу думку: кожна дівчина та жінка особлива і бездоганна, незважаючи на вагу, вік, професію й інші особливості. Цінувати й поважати себе — головний меседж нової композиції артистки. "Я вже довгий час виношувала ідею створення такого відео, адже пісня "Богиня" саме про це: про жіночу красу, індивідуальність та особисту магію кожної з нас", - поділилася Злата Огнєвіч.


Погода

У вівторок, 14 липня, у Чикаго похмура погода триматиметься до самого вечора. Без опадів. На стовпчиках термометрів до + 31°С.

В Україні залишиться холодна погода, місцями пройдуть дощі, град та шквали. Температура вдень від +17° до +22°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


8 views0 comments

Comments


bottom of page