top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/13/2020



Політика

Дональд Трамп підтвердив кібернапад США на російську «фабрику тролів»

Президент США Дональд Трамп підтвердив в інтерв‘ю The Washington Post, що дав вказівку провести кібернапад на російське Агентство досліджень Інтернету в 2018 році. Агентство, яке також називають «фабрикою тролів», у США звинувачують у проведенні масштабної кампанії із втручання до американських президентських виборів 2016 року. Кіберкомандування США відключило доступ до Інтернету будівлі, де розташовано агентство в Санкт-Петербурзі під час проміжних виборів до американського парламенту 2018 року, пише видання.


Економіка

Google заборонить рекламу товарів та послуг для стеження

Компанія Google оголосила, що заборонить рекламувати товари й послуги, призначені для стеження або спостерігання за іншою людиною.

Про це повідомляє Центр правил реклами Google. До такої реклами належать програми для відстеження повідомлень, дзвінків та GPS. І це не лише програмне забезпечення, а й пристрої, такі як камери та диктофони, які відкрито позначені як шпигунські. Правила щодо сприяння непорядній поведінці в Google Ads застосовуватимуться в усіх країнах світу з 11 серпня цього року.

Соціум (соціальні новини)

Штат Каліфорнія оскаржить в суді нові обмеження на студентські візи у США

Посадовці штату Каліфорнія заявили про намір подати в суд на рішення центральної влади США обмежити дію віз іноземних студентів у випадку, якщо університет повністю переходить на онлайн форму навчання. Каліфорнія може стати першим штатом, який оскаржить це рішення в суді. Раніше з подібними позовами до федеральних судів звернулися Гарвардський університет та Массачусетський технологічний інститут. Про плани оскаржити рішення в суді також заявив Каліфорнійський університет, Університет південної Каліфорнії та Стенфорд.


Здоров`я

ВООЗ заявила про рекордну добову кількість нових випадків зараження коронавірусом

ВООЗ повідомила про рекордну кількість нових випадків зараження коронавірусом за добу у світі - понад 230 тисяч. Найбільше нових випадків зафіксовано у США, Бразилії, Індії та Південній Африці. У США від другого спалаху пандемії потерпають західні та південні штати. Флорида повідомила про понад 10 тис. нових випадків зараження в суботу. Близько 40 лікарень у штаті не мають достатньо ліжко-місць у відділеннях реанімації. Деякі місця наближаються до повторного закриття. В Україні за добу знизилася кількість хворих COVID-19: смертність впала вполовину. Сім областей не готові послаблювати карантин. А от столиця готується до зняття деяких обмежень.


США, Ілліной, Чикаго

Приїжджих у Чикаго відправлятимуть на двотижневий карантин

Відповідно до рекомендацій, мера Чикаго Лорі Лайтфут, починаючи з 6 липня, усі, хто приїжджає в Чикаго зі штатів, де спостерігався сплеск захворюваності COVID-19, повинні відправитися на карантин тривалістю у 2 тижні. Указ міської влади поширюється на всіх, хто прибуває в Чикаго - незалежно від того, чи є вони гостями штату, чи жителями міста, якщо вони провели понад 24 години в одному з 15 штатів. Порушникам указу загрожує штраф в розмірі від $ 100 до $500 в день, при максимальному розмірі штрафу до $7000.


Діаспора

Маск назвав українського конструктора Корольова одним з найкращих

Засновник SpaceX Ілон Маск розповів в своєму Twitter про бесіду з сім'єю українського і радянського конструктора ракетно-космічних систем, академіка Сергія Корольова. За словами онука Корольова Андрія, їхня сім'я запросила бізнесмена у Москву. Маск же, своєю чергою, запросив їх оглянути заводи SpaceX та побувати на одному з наступних запусків, щойно поновиться авіасполучення. За словами Андрія Корольова Маск з величезною повагою ставиться до пам'яті його дідуся та вважає його одним з найбільших інженерів і видатних людей свого часу.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Співачка Jerry Heil подала в суд на колегу

Українська співачка Jerry Heil судиться з колегою, виконавцем FAYNYY, який використав образливу і нецензурну лексику на адресу артистки у пісні "Не Яна". Співачка поділилася, що пам'ятає, як у 13 років боялася ходити вулицями свого міста, бо отримувала листи сексуального характеру від сусіда. Артистка наголосила, що їй не подобається використання жіночої сексуальності для хайпу. За процедурою, вона змушена перед поданням позову проінформувати FAYNYY про наміри і попросити видалити трек з усіх платформ і зняти відео-вибачення. Jerry Heil каже, що їй важливо, щоб цей випадок став прецедентом і щоб соціум перестав вважати, що говорити так з незнайомою дівчиною - це нормально!


Погода

У понеділок, 13 липня, у Чикаго утримається ясна погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів + 26-27°С.

В Україні, грозові дощі та похолодання очікують майже всюди, окрім західних областей. У східній частині подекуди град. Вдень на стовпчиках термометрів до від +17° до 22°С. Трохи тепліше на півдні та на сході.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


6 views0 comments

Comments


bottom of page