top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/12/2022

Updated: Jul 13, 2022



Світ

Президент Туреччини Реджеп Ердоган провів телефонні перемовини з Путіним та Зеленським

11 липня президент Туреччини Реджеп Ердоган поговорив телефоном із президентом РФ Володимиром Путіним та президентом України Володимиром Зеленським. Йшлося зокрема про можливе відновлення переговорного процесу та створення безпечного коридору для експорту зерна у Чорному морі. Під час розмови з Зеленським Ердоган зазначив, що триває робота над планом, підготовленим ООН щодо поставок української зернової продукції на світовий ринок.


Політика

Путін спростив отримання російського громадянства для всіх жителів України

Російський президент Володимир Путін 11 липня підписав указ, який спрощує набуття громадянства Росії для всіх жителів України. МЗС України рішуче засудило цей указ. У відомстві заявили, що відповідне рішення "є черговим зазіханням на суверенітет та територіальну цілісність України, несумісне із нормами та принципами міжнародного права". Поширення дії указу на решту української території "підтверджує продовження курсу Кремля на загарбання українських земель, знищення української держави та примусову асиміляцію української нації".


Війна РФ проти України

На Луганщині армія РФ кидає усі сили на захоплення останніх населених пунктів

У Луганській області російські військові направляють усі сили на окупацію останніх населених пунктів. Через детонування складів на тимчасово окупованих територіях армії РФ стало складніше використовувати артилерію. Про це повідомив обласний голова Сергій Гайдай. Британська розвідка також вказує на обстріли з боку Ізюма вздовж осі головної траси Е40. «Контроль над відрізком Е40, який з’єднує Донецьк і Харків, може бути важливою метою для Росії в її спробах просунутися по Донецькій області», – вважають у відомстві.


Соціум

Рінат Ахметов відмовляється від медіабізнесу через закон про олігархів

Рінат Ахметов 11 липня оприлюднив заяву, в якій зазначив, що виводить інвесткомпанію SCM з медійного бізнесу. Найближчим часом Медіа Група Україна, засновником якої він є, відмовиться на користь держави від усіх ефірних і супутникових телевізійних ліцензій своїх каналів і від ліцензій своїх друкованих медіа в Україні. У заяві бізнесмена ідеться, що рішення продиктовано законом про олігархів. Бізнесмен також зауважив, що обсяг інвестицій у медіахолдинг перевищив 1,5 млрд доларів. Компанія складається з 10 ефірних і супутникових телеканалів, інтернет-ресурсів, друкованих ЗМІ.


Технології

Робочі сервіси Google стануть безоплатними для українців

Корпоративна пошта, хмарні сховища та інші сервіси Google Workspace будуть у вільному доступі для українських підприємців до кінця війни. Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров. "Хоча з липня Google вводить платну підписку на Google Workspace, ми домовилися про особливі умови для нашого малого і середнього бізнесу", — написав Федоров. Раніше компанія вже надала в безоплатне користування Google Workspace для українських освітян, а також 43 тисячі ноутбуків для шкіл та 15 млн доларів на допомогу Україні.


Cпорт

Українець Новіков здобув титул найсильнішої людини світу

Український стронгмен Олексій Новіков переміг на турнірі The Strongman Classic 2022 у Лондоні і вдруге став найсильнішою людиною у світі. На другому місці - Мітчел Гупер з Канади,на третьому – Еван Сінґлтон зі США. Олексій Новіков набрав 54 бали в загальному заліку, випередивши Гупера на 12 балів. Спортсмен уже вдруге став переможцем The Strongman Classic: у 2021 році він також посів перше місце на турнірі. Після перемоги стронгмен закликав українців жертвувати гроші на українську армію.


Погода

У вівторок, 12 липня, у Чикаго увесь день утримається ясна погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +30°С.

В Україні погода буде мінливо хмарною. Місцями помірні дощі та грози. Вдень вдень комфортні 20-22° градуси тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

5 views0 comments
bottom of page