top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/12/2021

Updated: Jul 12, 2021


Політика

Джо Байден провів телефонні переговори з Володимиром Путіним щодо кібератак

Президент Джо Байден 9 липня провів телефонні переговори з президентом РФ Володимиром Путіним. Основною темою розмови стало обговорення кібератак та діяльність хакерських груп, які використовують віруси-вимагачі. Після завершення розмови в Білому домі зазначили, що сторони також обговорили спільні дії щодо мирного врегулювання конфлікту в Сирії та прохання Байдена слідкувати за кіберзлочинцями на території РФ. "Президент Байден підкреслив, що США вдадуться до будь-яких необхідних дій для захисту свого народу та критично важливої інфраструктури перед лицем цього виклику, що триває", - йдеться у заяві розміщеній на сайті Білого дому. Цей телефонний дзвінок став першою взаємодією глав двох держав після очної зустрічі в Женеві.


Економіка

Міністри фінансів країн G20 зустрілися у Венеції

Міністри фінансів країн G20 провели першу очну зустріч з початку пандемії у Венеції. Головною темою обговорення стало відновлення світової економіки в умовах розповсюдження нових штамів коронавірусу та недостатньої кількості вакцин для малозабезпечених країн. В комюніке, яке міністри опублікували після переговорів, йдеться про те, що зустріч стала набагато продуктивнішою ніж подібні перемовини у квітні. Економісти також визнали, що стрімке відновлення економіки може повернути назад через розповсюдження штаму COVID-19 «Дельта». Однією з найголовніших домовленостей міністрів фінансів стало укладення міжнародної податкової реформи, яка дозволяє ввести податок на доходи для великих корпорацій у розмірі 15%.


Технології

Річард Бренсон здійснив політ у космос на ракетоплані Virgin Galactic

Глава компанії Virgin Galactic Річард Бренсон і п'ять членів екіпажу досягли космічного простору на ракетоплані і благополучно повернулися на Землю, повідомляє Reuters. Бренсон назвав політ передвісником нової ери космічного туризму. Заснована ним компанія готова почати комерційну діяльність вже в наступному році. Недільний запуск ракетоплана Unity став 22-м випробувальним польотом системи SpaceShipTwo і четвертої місією з екіпажем за межі земної атмосфери. Крім того, це був перший політ з повним набором космічних мандрівників - двома пілотами і чотирма «фахівцями місії», одним з яких став Бренсон. Весь політ від злету до посадки зайняв близько години. Попит на такі польоти досить великий, незважаючи на те, що ціни на квитки для потенційних цивільних астронавтів складуть близько 250 тисяч доларів.


Здоров`я

В уряді США заявили про відсутність потреби у щепленні-посилювачі для повністю вакцинованих

Повністю вакцинованим особам зараз не потрібні щеплення-посилювачі і вони є добре захищеними від важких форм хвороби та смерті у тому числі і від штамів COVID-19, включно із "Дельта" варіантом, які зараз циркулюють у США. Про це йдеться у заяві Центру з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США. За даними відомства практично всі випадки шпиталізації та смерті від хвороби припадають на невакцинованих осіб. Раніше ЗМІ повідомили, що компанія Pfizer звернулась до уряду США за дозволом щодо третьої дози-посилювача вакцини від COVID-19. Як повідомляється, поки не відомо, чи у ній буде потреба.


Туризм

Імміграіційна служба США не буде затримувати вагітних жінок

Служба США із забезпечення виконання імміграційних та митних правил (ІСЕ) не буде затримувати, заарештовувати та поміщати під варту вагітних жінок та тих, які вигодовують грудьми. Про це йдеться у нових правилах виданих Службою. Це повернення до правил, які діяли за президентства Обами, повідомляють ЗМІ. В 2017 році за адміністрації Дональда Трампа з правил було усунуто формулювання про те, що вагітні жінки, які порушили імміграційні правила, мають перебувати під вартою лише за надзвичайних умов, пише The Hill. «Це відповідає нашим зобов‘язанням ставитись до всіх осіб з повагою та гідністю і все ж забезпечувати виконання законів нашої країни», - заявив Тай Джонсон, в.о директора ІСЕ.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго заохочуватимуть учнів до вакцинації

Минулого тижня керівництво міста Чикаго оголосило, що школи заохочуватимуть учнів до щеплення від COVID-19 перед початком навчального року за допомогою шкільних пунктів вакцинації. Чиновники планують відновити повне очне навчання і хочуть вакцинувати якомога більше учнів до початку занять в наступному місяці, пише uapost.ua. Вони також зазначили, що «не в змозі» зобов'язати до вакцини проти COVID-19, але просять сім'ї надати документи для щеплення від коронавірусу, як це відбувалося з іншими вакцинами. З наступного тижня можна буде отримати вакцини в трьох школах для учнів та їхніх сімей. У пункті зможуть вводити 600 доз щотижня. За даними міського департаменту охорони здоров'я, більше 50 000 дітей у віці до 18 років вже пройшли вакцинацію в Чикаго.


Діаспора

У рамках Каннського міжнародного кінофестивалю провели українську звану вечерю

Посольство України у Франції разом із Держкіно, Кінофестивалем «Молодість» та іншими українськими кінематографічними організаціями вітали гостей на українській званій вечері в рамках 74-го Каннського міжнародного кінофестивалю, повідомила дипустанова. Цього року нагода вдвічі особлива: 15-річчя Українського павільйону в Каннах та 50-річчя Київського міжнародного кінофестивалю «Молодість». Привітати українське кіно прийшли багато старих друзів та нових шанувальників з усього світу. «Моя місія – промотувати українське кіно! Переконаний, це наш потужний національний ресурс і безцінний скарб», – наголосив посол України у Франції Вадим Омельченко, звертаючись до гостей вечора.


Погода

У понеділок, 12 липня, у Чикаго весь день буде хмарна погода. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +23°С.

В Україні буде спекотно, але частину регіонів заполонять дощі, місцями грози. Вдень 29-34 градуса тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


6 views0 comments

Comments


bottom of page