top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/10/2020


Політика

Україна і НАТО домовились посилити військову присутність в Чорному морі

Міністр оборони України Андрій Таран та генсекретар НАТО Єнс Столтенберг обговорили безпекову ситуацію на сході України та в акваторії Чорного моря і домовились посилити військову присутність в Чорноморському регіоні. Про це йшлося під час їхньої телефонної розмови, повідомляє пресслужба Міноборони. Співрозмовники погодилися, що ситуація продовжує погіршуватися у зв’язку з тим, що Росія нарощує свою військову присутність та змінює баланс сил. Міністр оборони також наголосив на незворотності реалізації стратегічного курсу держави на набуття повноправного членства України в НАТО.


Економіка

Міністр фінансів США виступив за цільові виплати у зв'язку з коронавірусом

Міністр фінансів США Стівен Мнучін заявив у четвер, що підтримує ще один раунд прямих виплат приватним особам в рамках наступного закону про допомогу у зв'язку з коронавірусом, оскільки попередній втратить чинність. Очікується, що Конгрес ухвалить його до кінця липня. При цьому міністр виступив за цільовий характер виплат. За його словами, буде встановлений ліміт у розмірі 100% від заробітної плати співробітників на позиціях, з яких вони були звільнені, що стимулюватиме людей до повернення на роботу.


Соціум (соціальні новини)

Нью-йоркські поліцейські посилено лишають службу

Поліція Нью-Йорка повідомляє про зростання кількості виходів на пенсію серед поліцейських, пише The Hill. Після загибелі Джорджа Флойда - заяви подали майже вдвічі більше поліціянтів ніж минулоріч за аналогічний період. Мер міста Нью-Йорк Білл де Блазіо минулого місяця запропонував скоротити бюджет поліції міста на 1 мільярд доларів. Деякі співрозмовники видання The New York Post кажуть, що відставки буцімто пов'язані із критичними до поліції настроями у суспільстві та планами міста обмежити повноваження поліції, а також з тим, що вихід на пенсію саме зараз є максимально вигідним, через отримання поліцейськими оплати у понаднормовий час.


Спорт

Український боксер може отримати шанс на бій за звання абсолютного чемпіона світу

Українець Віктор Постол у разі перемоги над чемпіоном світу за версіями WBC/WBO Хосе Раміресом, у наступному поєдинку зустрінеться з володарем титулів WBA/IBF. Про це заявив глава промоутерської компанії Top Rank Боб Арум, який представляє інтереси всіх чемпіонів світу в напівсередній вазі. За його словами поєдинок відбудеться у серпні. Британець Джош Тейлор проведе захист титулів в другій половині серпня, або в вересні. Очікується, що його суперником стане 1-ий номер рейтингу, таїландець Апіун Хонгсонг. А вже на початку наступного року переможці цих боїв повинні зійтися в поєдинку за звання абсолютного чемпіона світу.


Авто – мото

Японський автовиробник Toyota представив дві нові моделі

Компанія Toyota офіційно презентувала новий кросовер Corolla Cross та флагманський седан Lexus LS. Дизайн першої моделі оригінальний і не має нічого спільного зі своїми легковими тезками. Покупці зможуть вибрати версію з бензиновим двигуном 1,8 л, потужністю 140 к.с., який працює разом з варіатором, а також версію з гібридною силовою установкою. Привід виключно передній. У гібридному виконанні Lexus LS комплектується 3,5-літровим V6, який працює в парі з багатоступеневою гібридною системою. Модель доступна як в передньо-, так і в повноприводному варіантах.

США, Ілліной, Чикаго

Amazon сплатить штраф за роботу в Криму та інші порушення санкційного режиму

Amazon сплатить штраф за роботу в окупованому Криму та інші порушення санкційного режиму США. У заяві міністерства фінансів йдеться, що компанія розкрила свої порушення добровільно і тепер має сплатити близько $135 тис. Amazon продавав товари із порушенням санкційного режиму не лише в Криму, а й в Ірані та Сирії в період з 2011 по 2018 роки. У міністерстві відзначили, що компанія виправить недоліки своєї автоматичної системи, щоб замовлення не можна було зробити з територій, які підпадають під санкції, а також, щоб купляти товари не могли підсанкційні особи.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Названо переможців національної музичної премії YUNA 2020

9 липня організатори української національної музичної премії YUNA назвали переможців. У категорії "Найкраща пісня" і "Найкраща поп-група" переміг дует Время і Стекло з хітом "Дим". А от найкращою виконавицею стала Настя Каменських. Поруч з нею виявилася і Maruv, яка отримала нагороду за найкращий електронний хіт "Siren Song". А ось найкращим відеокліпом і піснею іноземною мовою визнали роботу MONATIK "LOVE IT Ритм". Також Монатіка відзначили за найкраще шоу. Відкриттям року стала співачка Jerry Heil.


Погода

У п'ятницю, 10 липня, у Чикаго день та вечір будуть ясними та безхмарними, незважаючи на вранішній дощ. У другій половині дня опадів не очікується. Стовпчики термометрів вдень піднімуться до + 29 °С. В Україну повертається спека. 25-30° вище нуля вже сьогодні по всій території. У вихідні ще спекотніше – до +36 °С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

32 views0 comments

Comments


bottom of page