top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/09/2021

Updated: Jul 12, 2021


Політика

Джо Байден і генсек ООН засудили вбивство президента Гаїті

Президент США Джо Байден виступив із засудженням вбивства президента Гаїті Жовенеля Моїза. Він також підкреслив, що необхідно зібрати більше інформації про обставини того, що сталося. Текст заяви розміщено на сайті Білого дому. Генеральний секретар ООН Антоніу Гутерріш також засудив вбивство президента Республіки Гаїті. «Виконавці цього злочину мають постати перед судом. ООН буде надалі підтримувати уряд та народ Гаїті", - заявив він. У середу Жовенеля Моїза вбили невідомі в його приватній резиденції. Про це повідомив прем'єр-міністр країни Клод Жозеф. Він також закликав ООН провести засідання Радбезу організації з приводу вбивства президента Гаїті та організувати розслідування події.


Економіка

Понад 50 американських штатів подали в суд на Google

У США столичний округ Колумбія і ще 36 штатів подали колективний позов проти Google за порушення антимонопольного законодавства. Справу розглядатиме федеральний суд штату Каліфорнія, повідомляє Politico. Позивачі намагаються оскаржити домінуюче становище компанії на ринку додатків для пристроїв на операційній системі Android, а також стягування 30% комісії з розробників додатків на будь-який продаж цифрових товарів і послуг. «Google контролює 90% ринку додатків для Android, і жоден інший цифровий магазин не займає більше ніж 5% ринку. Компанія дозволяє використовувати на гаджетах інші магазини додатків, але всіляко перешкоджає їхній популярності та просуванню», — йдеться в поясненні мотиву позову.

Соціум

Українці цього літа шукають відпочинок у Бердянську й Залізному Порту, за кордоном - у Туреччині та на Кіпрі

Українці цього літа найчастіше шукають відпочинок у Бердянську, Залізному Порту і Коблеве, повідомила прес-служба "Google Україна" за підсумками аналізу запитів за другий квартал 2021 року. У зв'язку з обмеженнями на міжнародні поїздки люди продовжували більше цікавитися відпочинком усередині країни. До десятка популярних напрямків для відпочинку в Україні увійшли також Затока, Кирилівка, Одеса, Арабатська Стрілка, Сєдове, Скадовськ та Щасливцеве. Вже багато років поспіль найпопулярнішим серед українців напрямком відпочинку за кордоном залишається Туреччин, - констатує компанія. На міжнародному напрямку найпопулярнішими стали також запити про відпочинок на Кіпрі та в Албанії. До топ-10 також увійшли Болгарія, Чорногорія, Хорватія, Греція, Єгипет, Грузія і ОАЕ.

Авто – мото

43 тисячі електрокарів відкликає Porsche через раптове вимкнення двигуна

Німецький автовиробник Porsche оголосив про відкликання 43 тисяч електромобілів Taycan і Taycan Cross Turismo. Про це йдеться у заяві компанії. Причиною відкликання стали проблеми з програмним забезпеченням, двигун може раптово вимкнутись під час руху. Така проблема може виникнути у автівок випущених з 2020 року по червень 2021 року, а також в електромобілях Audi E-Tron GT, заснованих на тій же платформі. У компанії заявляють, що для усунення цієї проблеми необхідно оновити програмне забезпечення систем силової електроніки та модуля управління двигуном. Цей зроблять безплатно протягом години в найближчому сервісному центрі Porsche. Згідно з даними Національної адміністрації безпеки дорожнього руху США – загалом 15 власників автомобілів компанії заявили про таку проблему. Жоден з випадків не призвів до ДТП.

Здоров`я

У США зросла захворюваність на COVID-19 - домінує варіант "Дельта"

В уряді США повідомили у четвер, що число випадків зараження COVID-19 збільшилося приблизно на 11%, причому майже виключно серед людей, які не були вакциновані, в той час як домінуючим штамом в країні стає варіант «Дельта». За словами директорки Центрів з контролю і профілактики захворювань США Рошель Валенськи, близько 93-х відсотків нових випадків зараження припадає на округи з рівнем вакцинації менше 40 відсотків. Глава робочої групи Білого дому по боротьбі з коронавірусом Джефф Зіентс зазначив, що майже всі випадки смерті і госпіталізації мають місце серед нещеплених. Цього тижня в уряді заявили, що варіант "Дельта" став найпоширенішим штамом в Сполучених Штатах. Цей дуже заразний варіант також домінує в ряді інших країн світу.


США, Ілліной, Чикаго

Байден навідався у Чикаго через масові вбивства

Минулого місяця Міністерство юстиції закликало зосередитись на торгівлі зброєю у п'яти великих містах, зокрема Чикаго. За кілька годин до того, як президент Джо Байден прибув з візитом до Чикаго, два федеральних агента та поліцейський у місті були розстріляні у машині біля поліцейської дільниці Моргану. Вони брали участь у спільному розслідуванні поліції Чикаго та Американського бюро алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин. В результаті президент Байден продовжуватиме наполягати на додаткових 300 мільйонах доларів на допомогу поліції та ще на 70 мільйонів доларів більше для Бюро алкоголю, тютюну, вогнепальної зброї та вибухових речовин на підтримку зусиль щодо боротьби з незаконними закупками зброї, пише uapost. Мер міста Лорі Лайтфут, яка вітала президента в аеропорту, наполягала на тому, аби вжити заходи контролю над озброєнням.

Цікаве

У США багатодітна мати виграла мільйон доларів серед вакцинованих

У США мати чотирьох дітей Гейді Расселл з Колорадо виграла мільйон доларів у лотерею, яка проводилася серед вакцинованих проти коронавірусу, повідомляє Associated Press. Переможниця сказала, що гроші знадобляться їй для виховання дітей. При цьому її дочка зраділа, адже її навчанні в коледжі буде оплачене, коли дізналася про виграш. Усього в Колорадо розіграли п'ять призів по одному мільйону доларів серед тих, хто зробив хоча б один укол вакциною. Також штат розіграв п'ять грантів на навчання в розмірі 50 тисяч доларів серед жителів штату в віці від 12 до 17 років, які зробили щеплення. Але статистика показує, що такі розіграші не сприяли збільшенню охочих зробити щеплення проти коронавірусу. У червні показник вакцинації на 43% менше ніж за місяць до лотереї.

Погода

У п’ятницю, 9 липня, у Чикаго весь день буде хмарно, проясниться тільки увечері. Без опадів. На стовпчиках термометрів до +23°С. В Україні буде суха, сонячна та спекотна погода. Вдень 28-33 градуси тепла.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


5 views0 comments

Comments


bottom of page