top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/08/2021

Updated: Jul 9, 2021


Політика

Сполучені Штати залишають за собою право відповіді на кібератаки з Росії

Адміністрація США попередила владу Росії, що залишає за собою право робити кроки у відповідь на кібератаки хакерів. Про це під час брифінгу в Вашингтоні повідомила речниця Білого дому Джен Псакі, передає Укрінформ. Вона зауважила, що у цьому відношенні Сполучені Штати мають чіткий меседж для Росії, який Джо Байден уперше висловив Володимиру Путіну на зустрічі в Женеві. «Навіть якщо російський уряд не може або не хоче реагувати на дії кримінальних елементів, які перебувають в Росії, ми вживатимемо заходів та залишаємо за собою право реагувати зі свого боку», - підкреслила речниця адміністрації США. Стосовно останньої кібератаки, яку асоціюють з діями росіян, Псакі зазначила, що американська розвідка та співтовариство кіберзахисту продовжують оцінку фактів.


Економіка

Джефф Безос побив рекорд Ілона Маска в рейтингу найбагатших

Засновник онлайн-ритейлера Amazon Джефф Безос побив рекорд Ілона Маска в рейтингу найбагатших людей світу після того, як його статки зросли до $211 млрд, повідомляє Bloomberg. Статки Безоса збільшились завдяки зростанню акцій Amazon на 4,7% після скасування Пентагоном контракту на хмарні обчислення з конкуруючою компанією Microsoft. За даними Bloomberg Billionaires Index, статки Безоса зросли на $ 8,4 млрд. Раніше володарем рекордного статку недовгий час був СЕО Tesla Ілон Маск. У січні цього року він став власником капіталу в $210 млрд і найбагатшою людиною в світі. Однак з середини березня Джефф Безос зміцнив свої позиції на першому місці в рейтингу найбагатших. З того часу акції Amazon зросли майже на 20%.


Соціум

Дональд Трамп подав позов проти Facebook, Google і Twitter

Дональд Трамп позивається проти соцмережевих гігантів Facebook, Twitter, Google та їх очільників. Про це колишній президент США заявив на прес-конференції у середу. Трамп відзначив, що розраховує виграти у суді. За повідомленнями американських ЗМІ, Дональд Трамп очолить груповий позов проти технологічних гігантів, які звинувачуються у цензурі. У тексті позову йдеться, що Facebook використовує неконституційні повноваження отримані від Конгресу для цезури користувачів. Як пояснюють оглядачі, позов твердить, що дії соціальних мереж щодо обмеження користувачів є неконституційними через те, що компанії діють спільно із урядом. Трамп також заявив, що позов представляє більшість американців.


США, Ілліной, Чикаго

У Іллінойсі вперше за 16 місяців не зафіксували жодної смерті від коронавірусу

У Іллінойсі вперше за 16 місяців не зареєстрували жодного летального випадку від ускладнень після зараження коронавірусом. У понеділок Департамент охорони здоров'я Іллінойса не повідомив про нові випадки смерті від COVID-19. Це перший нульовий показник з 16 березня 2020 року. "Ми всі дуже раді, що рівень інфікування у штаті значно знизився. Кількість випадків, кількість госпіталізацій, кількість смертей - все менша і менша. Вакцини зробили свою роботу", - заявив губернатор штату Джей Пріцкер під час пресконференції. "Ми хочемо і далі знижувати ці цифри, а найкращий спосіб допомогти нам - це пройти вакцинацію", - додала уповноважена департаменту охорони здоров'я Чикаго Еллісон Арваді. Близько 70% жителів штату отримали хоча б одне щеплення, а 54% повністю вакциновані.


Туризм

Британія, Німеччина та Канада послаблюють коронавірусні обмеження

Низка країн, включаючи Велику Британію, Німеччину та Канаду оголосили про поступове послаблення коронавірусних обмежень. Британія скасує протиепідемічні обмеження до кінця липня. Такі плани озвучив прем‘єр-міністр країни Борис Джонсон. А от обмеження на подорожі поки залишаються в силі, наголосив посадовець. Прем‘єр-міністр Канади Джастін Трюдо оголосив, що тепер громадяни та постійні мешканці Канади, які пройшли повну вакцинацію, не повинні будуть проходити 14-денний карантин після повернення до країни. Також скасовується 3-денний карантин в схвалених урядом приміщеннях для повністю вакцинованих осіб, які прибувають до Канади літаками. Німеччина також заявила про послаблення карантинних обмежень для вакцинованих осіб. Зокрема, скорочується строк обов‘язкового карантину для тих, хто прибуває з Великої Британії, Португалії, Росії, Індії, Непалу та низки інших країн.


Діаспора

CКУ продовжив термін подачі номінантів на ініціативу для молоді діаспори «30 до 30»

Світовий конґрес українців продовжив до 11 липня термін подачі номінантів на ініціативу для молоді діаспори «30 до 30», що покликана познайомити Україну і світ з яскравими та талановитими українцями – ровесниками незалежності з діаспори. Про це йдеться на сайті СКУ. Імена 30-ти молодих закордонних українців, які вже сьогодні формують майбутнє своїх громад стануть відомі 19 серпня. Учасниками проєкту можуть стати молоді українці за кордоном віком до 30 років, які ведуть активну громадську діяльність у своїй громаді чи країні та щонайменше 2-5 років постійно проживають поза Україною.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Сергій Жадан отримав поетичну премію у США

Український письменник, перекладач, громадський діяч Сергій Жадан отримав у США другу щорічну премію імені Дерека Волкотта, цього разу за книжку поезій «Новий правопис», повідомляє американське видавництво Arrowsmith Press. Крім нього, цьогорічною лауреаткою стала Канізія Лабрін за збірку «Дісграфк». Вони розділять нагороду у 1000 доларів. Переможців обирав американський поет і професор Мейджор Джексон із короткого списку двадцяти фіналістів. За його словами, від поезії, написаної на хвилі російсько-української війни «звикли очікувати скочення до озлобленої іронії або втечі у сюрреалістичну дійсність». «Та я вражений щедрістю душі цього твору та мужністю автономного голосу, який наполегливо змальовує побут життя під час війни: його видиму примхливість і затаєну радість», − прокоментував Мейджор Джексон.


Погода

У четвер, 8 липня, у Чикаго весь день небо буде вкрите хмарами. Лише ввечері проясниться. Без опадів. На стовпчиках термометрів +21…+22°С.

До України повернулась спека. Синоптики обіцяють мінливу хмарність, без опадів. Вдень в межах 27-32 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comments


bottom of page