top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/07/2022


Політика

Борис Джонсон оголосив, що йде у відставку

Прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон заявив у четвер, що піде з посади глави уряду після обрання нового лідера Консервативної партії. «Стало зрозуміло, що парламентська Консервативна партія вирішила, що має бути новий лідер в цій партії, а отже, і новий прем’єр-міністр. Я погодився з сером Гремом Брейді, що має початися процес виборів цього нового лідера зараз», - сказав Джонсон. Він також звернувся до українців, заявивши, що Велика Британія продовжуватиме підтримувати їхню боротьбу проти російської агресії.


Війна РФ проти України

Армія РФ взяла "операційну паузу"

6 липня вперше за 133 дні війни РФ не робила заяв або оцінок щодо територіальних здобутків в Україні. Це підтверджує оцінку американського Інституту вивчення війни (ISW) про те, що російські війська в основному почали “операційну паузу”. Про це йдеться в аналітичному звіті ISW за 6 липня. Російські сили на “операційній паузі”, продовжують брати участь у обмежених наземних атаках, щоб створити умови для більш значних наступальних операцій. Водночас Кремль продовжує готуватися до затяжної війни.


Економіка

Війська РФ тимчасово контролюють близько 22% сільгоспугідь України

Російські війська наразі контролюють близько 22% сільськогосподарських угідь України. Як пише SciTechDaily з посиланням на дані супутникових знімків NASA Harvest, на цих територіях вирощують переважно озимі культури: пшеницю, жито та ячмінь. На знімках видно, що поля, на яких засівають 28% озимих та 18% ярих культур, включно з кукурудзою та соняшником, знаходяться під окупацією. Крім цього частина українських полів уже не придатна для засівання через ураження снарядами та мінами, пише видання.


Соціум

Відбудова Маріуполя коштуватиме понад 14 млрд доларів

За попередніми підрахунками експертів, відбудова Маріуполя коштуватиме понад $14 мільярдів, з розрахунку, що там проживатимуть 220 тисяч людей, а повне відновлення міста займе від семи до десяти років. Про це розповів мер міста Вадим Бойченко. Через війну в місті знищені понад 1 350 багатоповерхових будинків та 40% приватних будинків, більшість із них не підлягають реконструкції. Про готовність допомагати у відбудові вже заявили Європейський інвестиційний банк і великий український бізнес.


Діаспора

Мінцифри та United24 починають співпрацю з СКУ в межах проєкту «Армія дронів»

Під час проведення Міжнародної конференції з питань відновлення України у Лугано, Міністерство цифрової трансформації України та Світовий Конґрес Українців (СКУ) підписали меморандум про співпрацю з метою підтримки фандрейзингової платформи United24., повідомили у відомстві. Співпраця включатиме промоцію, спільний фандрейзинг з платформою СКУ UniteWithUkraine та закупівлю дронів, що допоможуть ЗСУ моніторити майже 2500 км лінії фронту для захисту України.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Сувенірна крамниця Білого дому випустила колекційну монету «Острів Зміїний»

Сувенірний магазин Білого дому представив нове доповнення до серії «Історичні моменти американського президентства» - монету №9 «Острів Зміїний» «на честь українського опору російському вторгненню на острів Зміїний», - про це йдеться на сайті крамниці. Колекційна монета коштує 100 доларів, але її доставка до України та усіх країн НАТО – безкоштовна. У випадку попереднього замовлення товар обіцяють доставити до 30 вересня. П’ята частина усіх прибутків піде на допомогу українським жінкам та дітям, які постраждали від війни.


Погода

У четвер, 7 липня, у Чикаго хмарна погода протримається увесь день. Лише ближче до вечора може дощитиме. Стовпчики термометрів піднімуться до +29°С.

До більшості регіонів України прийдуть похолодання та дощі. Погода буде мінливо-хмарною. Температура вдень 28-33°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

11 views0 comments
bottom of page