top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/07/2021

Updated: Jul 7, 2021


Політика

США на 90% завершили виведення військ з Афганістану

Центральне командування США повідомило у вівторок, що станом на 5 липня, виведення американських військ з Афганістану завершено на 90%. Також Міністерству оборони Афганістану офіційно передано сім об‘єктів, додали у відомстві. Минулого тижня війська США відійшли від Баграмського летовища - найбільшої бази США в країні, де американські військові перебували впродовж 20 років, передає Голос Америки. Згідно з планом президента США Джо Байдена, американські війська мають залишити країну до 11-го вересня. Після рішення США вивести війська, таліби розширили свій вплив в Афганістані, повідомляють ЗМІ. США заявили, що продовжуватимуть підтримувати афганських військових і після виведення сил.


Економіка

У Білому домі заявили про нововведення у маркуванні м'яса

Білий дім розробить нові правила, які визначать, яке м'ясо може продаватись із позначкою "продукт США". Відповідний крок має на меті сприяти американським фермерам, які зараз, на думку Білого дому, вимушені конкурувати із великими компаніями, які вводять американських покупців в оману. Про це у вівторок заявила речниця білого дому Джен Псакі. За її словами, за нинішніми правилами щодо маркування, більшість вигодуваної травою яловичини, яка маркується "продукт США" насправді вирощується та забивається за межами країни і лише обробляється у США. Президент США указом накаже розробити маркування, яке повідомлятиме покупця в яких умовах працюють робітники даного фермера. Також президент прагне дати фермерам можливість самостійно ремонтувати обладнання, повідомляє Vice.


Соціум

У Нью-Йорку ввели режим НС через злочини з використанням зброї

Губернатор Нью-Йорка Ендрю Куомо оголосив про введення в штаті надзвичайної ситуації у зв’язку з насильством із застосуванням вогнепальної зброї. Про це він повідомив в Twitter. За його словами, це дозволить приділити цій кризі всі необхідні увагу і ресурси. У штаті створять спеціальне управління по запобіганню насильства із застосуванням вогнепальної зброї. Також влада виділить понад 138 млн доларів ​​на програми профілактики злочинів та створення робочих місць, для того щоб залучити молодь з груп ризику і “відвести молодих людей з вулиць”, повідомили в пресслужбі губернатора. Крім цього, в Нью-Йорку створять новий підрозділ поліції по боротьбі з незаконним обігом зброї, щоб зупинити його незаконний приріст у штаті. 74% зброї, яку використовували злочинці, було куплено за межами Нью-Йорка, повідомив Куомо. З початку року кількість злочинів із використанням вогнепальної зброї в Нью-Йорку зросла майже на третину (32%) у порівнянні з аналогічним періодом 2020 року, передає CNN.


Авто – мото

Ринок "зелених" машин буде дедалі популярнішим - дослідження

За прогнозами консалтингової компанії Ernst & Young (EY), ринок електромобілів ставатиме дедалі популярнішим. Використовуючи засоби прогнозування на базі штучного інтелекту, дослідники передбачають, що через 12 років електромобілі обійдуть за продажем традиційні машини. Наразі йдеться лише про ключові ринки - Європу, США та Китай. Вже в 2028 році на ринку Європи будуть домінувати електромобілі. У Китаї досягнуть цього в 2033-му, а в США у 2036 році. За прогнозами, до 2031 року світовим лідером з продажу електротранспорту стане Європа, після чого ініціативу підхопить Китай. За оцінками експертів до 2045 року, продаж "зеленого" транспорту в світі складе 99%.


США, Ілліной, Чикаго

У Чикаго офіційно заборонили продаж алкоголю після опівночі

Міська рада Чикаго проголосувала за остаточне припинення продажу спиртних напоїв у місті опівночі. Заборона вже набула чинності та поширюється тільки на покупки у магазинах. Така ініціатива, покликана допомогти підприємствам оговтатися від збитків, пов'язаних з COVID-19. Спочатку постанова встановлювала припинення продажу спиртних напоїв о 10 p.m., але мер міста Лорі Лайтфут змінила своє рішення, пише uapost.ua. «Ми вважаємо, що припинення продажу опівночі - це розумний компроміс, який усуває серйозні неприємні проблеми, пов'язані з продажем алкогольних напоїв у нічний час, без надмірного обтяження нашої бізнес-спільноти. Я розраховую на співпрацю з усіма зацікавленими сторонами, щоб зробити наше місто таким же безпечним і яскравим, наскільки це можливо», - сказала Лайтфут.


Діаспора

Президент СКУ висловився за надання представникам діаспори українського громадянства

Президент Світового конґресу українців Павло Ґрод наголосив на необхідності надання представникам діаспори українського громадянства для залучення їх до державної служби та політики в Україні. Про це він заявив на форумі «Україна 30. Міжнародна політика», повідомляє Укрінформ. Зокрема, Ґрод зазначив, що українці за кордоном хочуть, аби Україна стала демократичною, незалежною, могутньою державою – євроатлантичним партнером. Він звернув увагу, що подібний досвід існує в успішних країнах світу, Східної Європи та Балтії, де представники діаспори стали громадянами і допомагали в реформуванні та розбудові держави. «Тому ми сподіваємося, що в цьому році буде прийнятий закон щодо межійного громадянства, щоб дійсно був би український світ, – підкреслив Ґрод.


Мистецтво, культура і шоу-біз

У Франції відкрився 74-й Каннський кінофестиваль

Вчора ввечері із запізненням майже на два місяці на Лазурному узбережжі почав працювати 74-й за рахунком Каннський фестиваль - перший майже повноцінний кінофестиваль з початку пандемії. Цього року очолив журі режисер Спайк Лі, а разом з ним фільми конкурсу судитимуть французькі актори Мілен Фармер, Мелані Лоран, американка Меггі Джиленхолл та інші колеги по цеху. Фільм-відкриття - перенесений з минулого року, це карнавальний мюзикл "Аннет" французського режисера Леоса Каракса. "Золоту пальмову гілку за внесок у кінематограф" отримала 58-річна американська актриса і режисер Джоді Фостер. Інші володарі головних призів Каннського фестивалю будуть оголошені в день його закриття 17 липня.


Погода

У середу, 7 липня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами. Удень та ввечері йтиме дрібний дощ. Стовпчики термометрів показуватимуть до +30°С.

В Україні на Івана Купала погода буде дощовою. Синоптики прогнозують зливи, шквальний вітер та град. Температура повітря 26 - 33 градуси тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page