top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/07/2020


Політика

Україна заявляє про небезпеку нападу Росії

В Україні говорять про можливі нові напади Росії, вказуючи на збільшення кількості військових на Донбасі та в Криму. Командувач ВМС України Олексій Неїжпапа припустив, що Росія може спробувати напасти з окупованого Криму на Херсонську область. Подібну думку висловлював президент американського фонду Джеймстаун Глен Говард, минулого місяця він заявляв, що посушливе літо в Криму може спонукати росіян перейти до активних дій в Херсонській області, щоб отримати контроль над Північнокримським каналом. Прес-секретар Кремля Пєсков рішуче відкидає такі заяви.

Економіка

Компанія Uber поглинула сервіс доставки їжі Postmates

Компанія Uber придбала за 2,65 мільярда доларів американський сервіс доставки їжі Postmates, пише Bloomberg. Поглинання допоможе Uber наздогнати компанію DoorDash Inc., яка є лідером на ринку поставок їжі в США. Водночас Postmates зберігає сильні позиції в Лос-Анджелесі та американському Південному Заході, що може бути корисним для Uber Eats. Переговори щодо угоди тривали протягом чотирьох років. Раніше Uber хотів викупити сервіс GrubHub, однак компанії не домовилися.

Соціум (соціальні новини)

У США вперше узаконили поліаморні стосунки

В американському містечку Сомервіль, штат Массачусетс, уперше у світі узаконили поліаморні стосунки. Це сталося після того, як міська влада проголосувала за нову постанову про внутрішнє партнерство, повідомляє CNN. Рішення ухвалили для того, щоб люди, які не перебувають у шлюбі, могли відвідувати в лікарнях своїх партнерів, хворих на коронавірус. Тепер їм не треба звітувати про те, що вони живуть разом або що змінили адресу.

Екологія

Лісові пожежі у США

Після засушливої погоди та аномальної спеки, яка вдарила по США останніми днями, близько півсотні масштабних лісових пожеж охопили західні й північні штати країни, повідомляє ABC News. Зокрема, біля Лос-Анджелеса вогонь охопив майже 450 гектарів, у звязку з чим довелося евакуювати мешканців сотень будинків. У районі Сан-Франциско вогняна стихія уразила близько 400 гектарів. Ситуацію ускладнюють спека, посуха й поривчастий вітер швидкістю понад 60 км/год. Окрім Каліфорнії, вкрай складна ситуація склалася в Орегоні, Неваді, Аризоні, Юті, Колорадо, Вайомінгу. У всіх семи штатах оголошений "червоний" рівень небезпеки.

США, Ілліной, Чикаго

Чи балотуватиметься репер Каньє Вест у президенти?

Американський репер Каньє Вест оголосив у Twitter, що збирається балотуватися на пост президента США. Поки що незрозуміло, чи жартує епатажний музикант, але його заяву ретвітнуло більше ста тисяч юзерів. За даними агентства Bloomberg, Каньє Вест поки що не подавав ніяких документів у Федеральну виборчу комісію, щоб його ім'я з'явилося у виборчому бюлетені штату Каліфорнія. Але крайній термін подачі в багатьох штатах ще не пройшов, і Уест може висунутися як незалежний кандидат. Серед прихильників ідеї Веста-президента його знаменита дружина Кім Кардаш'ян-Вест та Ілон Маск.

Діаспора

Українців Канади запрошують на фестиваль до Дня незалежності України.

З 16 по 24 серпня у канадській Альберті пройде віртуальний фестиваль українських днів (Ukrainian Day festival) з нагоди Дня незалежності України. «Долучайтеся до нашого святкування української спадщини в Альберті - ми поєднуємо традиції, культуру та сучасні мотиви, щоб показати багатогранність нашої ідентичності», - йдеться у дописі Ukrainian Canadian Congress у Facebook. Організатори вже планують захід, проведення освітніх та пізнавальних заходів для дітей, а також організацію допомоги постраждалим від повені в Україні.

Цікаве

Tesla почала продавати короткі шорти за 69 доларів: для чого

Ілон Маск і Tesla пожартували над інвесторами, які ставили на обвал акцій автовиробника і запустили в продаж червоні шорти, що символізують короткі позиції, і які на біржовому жаргоні також називають "шортами". Про нову позицію для покупки, що випущена обмеженим тиражем, винахідник повідомив в своєму Twitter. На задній стороні атласних шорт вишитий напис "S3XY", що є відсиланням до автомобілів компанії. Незабаром після анонсу Маска стало відомо, що сайт Tesla не впорався з потоком запитів. На даний момент всі шорти повністю розпродані.

Погода

У вівторок, 7 липня, у Чикаго ясна погода спостерігатиметься протягом усього дня. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +33 – 34 °С.

В Україні погода здебільшого буде спекотною, але місцями очікуються дощі, грози та пориви вітру. Температура вдень + 24…+29°С, місцями до +33°С.


7 views0 comments

Comentarios


bottom of page