top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/06/2021

Updated: Jul 6, 2021



Політика

Білорусь не закривала кордон з Україною - МЗС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба спростував заяви Олександра Лукашенка про закриття кордону з Україною через буцімто контрабанду зброї з України, повідомляє Укрінформ. Глава української дипломатії зауважив, що Лукашенко - любитель резонансних заяв і дуже часто «розмовляє заголовками, які відразу потрапляють у медіа». « І запевняю вас, що його заява про контрабанду зброї з України в Білорусь не пройде жоден фактчекінг, тому що це просто не відповідає дійсності за жодним параметром, як і його заява про те, що кордон закрився. За моєю інформацією, станом на зараз кордон працює», - сказав Кулеба. Він акцентував, що Україна не шукає конфлікту, але завжди буде дуже жорстко захищати свої інтереси, якщо хтось спробує цей конфлікт нав'язати.


Економіка

Джефф Безос залишає посаду гендиректора Amazon

Джефф Безос у понеділок, 5 липня, залишив посаду гендиректора заснованої ним компанії Amazon. Повноваження переходять до Ендрю Джессі, який раніше керував компанією Amazon Web Services, повідомляє ВВС. 57-річний Безос залишиться виконавчим директором Amazon. На цій посаді він має намір зосередитися на нових продуктах і на розробці ініціатив на ранній стадії. Саме 5 липня компанії Amazon виповнилося 27 років з моменту її створення. Ще у лютому Безос анонсував, що залишить посаду гендиректора компанії. Своє рішення підприємець пояснив бажанням приділяти більше уваги іншим проєктам, зокрема створеній ним аерокосмічній компанії Blue Origin. Amazon заснована Безосом у США в 1994 році. Першими товарами сервісу були книги і музичні платівки.


Соціум

Половина американців схвалюють роботу президента Джо Байдена

Телеканал ABC News та газета Washington Post провели спільне опитування щодо роботи адміністрації Байдена. 50% американців позитивно ставляться до дій Білого дому, 42% протилежної думки. 88% демократів, повністю схвалюють роботу керівництва Сполучених Штатів, 81% республіканців виразили негативну позицію стосовно роботи адміністрації. Стосовно показників з окремих напрямків, більше половини респондентів вважають, що проблеми на кордоні США розв’язуються погано, третина схвалюють міграційну політику адміністрації. У сфері боротьби з коронавірусом ситуація є кардинально іншою. 62% опитуваних підтримують дії Білого дому, 31% ставляться негативно. 79% американців вважають, що ризику захворіти на коронавірус взагалі немає.


Екологія

У ЄС остаточно заборонили продаж одноразових виробів з пластику

Із 3 липня, у країнах Євросоюзу заборонено продаж одноразових виробів із пластику. Заборона стосується одноразових ложок, виделок, ножів, тарілок, соломинок для пиття, ватних паличок, паличок для розмішування та тримання надувних кульок, повідомляє DW. Також не можна більше продавати одноразові контейнери для їжі та для напоїв, виготовлені з пінопласту. Підприємці тепер мають переходити на альтернативні товари з перероблених матеріалів на кшталт скла та металу. Також забороненими для продажу буде посуд з пластмаси на біологічній основі чи біорозкладного пластику. Аналогічними є правила і для одноразового посуду з паперу, який містить пластиковий шар чи вкритий пластиковою плівкою. Одноразові продукти, що поки залишаються на складах, дозволено розпродати.


Здоров`я

В Україні зареєстрували вакцину Johnson & Johnson

Міністерство охорони здоров'я 2 липня зареєструвало американську векторну вакцину Janssen проти COVID-19 для екстреного медичного застосування в Україні повідомила пресслужба відомства. Janssen — це векторна вакцина, розроблена, фірмою Janssen, якою володіє компанія Johnson & Johnson: вакцина містить знешкоджений аденовірус людини, в який вмонтовано ДНК, вона потребує температури зберігання від +2 до +8С, для повної імунізації достатньо однієї дози. Вакцина дозволена до екстреного застосування Всесвітньою організацією охорони здоров’я, також дозвіл на її використання дали США, Велика Британія, Європейський Союз, Швейцарія, Канада та багато інших країн.


Діаспора

У горах поблизу Нью-Йорка відкрився Фестиваль української музики

У містечку Гантер, яке знаходиться у Кетскильських горах США на північ від Нью-Йорка відкрився 39 фестиваль української класичної музики. Впродовж літа загалом відбудеться п’ять концертів. «Ми маємо гібридну програму цього року, бо не були певні, що літом буде полегшення карантинних обмежень, пов’язаних з коронавірусом», – розповідає Наталя Соневицька, президентка Ради директорів Центру української культури у Гантері. Чоловік Наталі – Ігор Соневицький заснував та не одне десятиліття опікувався центром та фестивалем. Кожного року представники фестивалю відвідують Україну, знайомляться з виконавцями та запрошують їх до участі у музичному заході. Паралельно з фестивалем щоліта у центрі впродовж майже двох місяців відбуваються художні виставки українських митців.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Картину Пікассо, що пролежала в шафі 50 років, пішла з молотка

Картина Пабло Пікассо продана на аукціоні за 150 тисяч доларів після того, як вона пролежала у шафі родини зі штату Мен протягом 50 років. Невідомий покупець придбав етюд до відомого твору Пікассо "Le Tricorne", що виставляється в одному з музеїв Нью-Йорка. Те, що твір дійсно належить авторству одного із найдорожчих художників світу, іще має підтвердити експертиза компанії його сина Клода Пікассо. Як пояснила особа, що продавала етюд, напочатку минулого століття члени родини вивчали мистецтво у європейських університетах й колекціонували рідкісні книги й картини. Однак етюд Пікассо був знайдений у шафі лише після того, як продавець успадкував будинок.


Погода

У вівторок, 6 липня, у Чикаго після вранішнього дощу, погода буде похурою, але опадів більше не передбачається. На стовпчиках термометрів до +32°С.

Україну не залишають дощі, грози та шквали. Але буде тепло в межах 23-30 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

11 views0 comments

Opmerkingen


bottom of page