top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/09/2020



Політика

США готують нові санкції проти Китаю

Адміністрація Дональда Трампа готується посилити тиск на Китай та протягом найближчого часу оголосити про введення додаткових широких обмежень. З такою заявою виступила в середу речниця Білого дому Кейлі Макенані, передає Укрінформ. Раніше цього ж дня радник президента США з питань нацбезпеки Роберт О'Браєн також повідомив про намір глави Білого дому посилити тиск на Пекін. Він зазначив, зокрема, що це стосуватиметься скасування особливого статусу Гонконгу. Крім того, за його словами, можливе введення обмежень проти китайського програмного додатку TikTok та соцмережі WeChat, оскільки ці програми збирають приватні дані громадян США.

Економіка

Майже половина споживачів у світі зазнають фінансових труднощів і скорочують витрати

40% респондентів з 12 країн, серед яких США, Канада, Китай, Німеччина, Італія та інші, зазнають фінансових труднощів і тому скорочують свої витрати, 13% відкладають великі покупки. Такі результати нового звіту організації "Споживачі і нова реальність". Онлайн-покупки і безконтактні платежі стали нормою для більшості людей, для майбутніх покупок вони використовуватимуть карти і цифрові гаманці більше, ніж готівку. Також скорочується відвідування магазинів або філій брендів. Респонденти стверджують, що в майбутньому вони більш охоче використовуватимуть продукцію місцевих виробників, а не відомі світові бренди.

Соціум (соціальні новини)

Володимир Зеленський повідомив про порушення ним закону

Національне агентство з питань запобігання корупції вручило два протоколи про адміністративне порушення президенту України Володимиру Зеленському через те, що він не повідомив про «суттєві зміни у майновому стані». Раніше президент сам повідомив установу про зазначене порушення. 2019 року родина Зеленського отримала кошти «в рахунок погашення вартості облігацій внутрішньої державної позики на суму 5,1 млн грн та здійснила витрати на придбання таких облігацій на суму 5,2 млн грн. Згідно із законодавством, Володимир Зеленський мав повідомити про зміни протягом 10 днів з часу купівлі та продажу облігацій. Відповідні матеріали буде передано до суду.

Здоров`я

Флорида стала новим епіцентром пандемії COVID-19

Південний американський штат Флорида, курорти якого зараз переповнені відпочивальниками, став новим епіцентром поширення коронавірусу у світі, повідомляє The Hill. У середу влада штату повідомила про майже 10 тис. нових випадків інфікування, і така тенденція зберігається останніми днями. Загалом у Флориді зафіксовано 220,5 тис. випадків зараження коронавірусом, а частка позитивних тестів уже більше тижня перевищує 14%, що вважається дуже високим показником. Ситуація ускладнюється браком ліжок у відділеннях інтенсивної терапії. Утім, чиновники штату стверджують, що мають достатній потенціал, аби посилити надання медичної допомоги.


Туризм

В МЗС назвали 23 країни, відкриті для українців

У розпал літа, українці, які, попри пандемію, прагнуть подорожувати, мають до вибору 23 країни. Про це повідомив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. Серед країн популярних в українців за відвідуваністю відкриті - Туреччина, Сербія, Албанія, Північна Македонія, Чорногорія, Білорусь, Велика Британія, США, Мексика, Єгипет, Туніс, Республіка Корея. Багато питань виникає у зв’язку з в’їздом до країн Шенгенської зони. Наразі Україна за епідемічними показниками не входить до безпечного «зеленого списку», і для українців закриті кордони Європейського Союзу.


США, Ілліной, Чикаго

Два університети позиваються до Дональда Трампа

Два престижні американські ВНЗ - Гарвардський університет та Масачусетський технологічний інститут подали до суду позови проти адміністрації президента США Дональда Трампа через відмову іноземним студентам перебувати на території США. Про це повідомляє The Wall Street Journal. Навчання онлайн запровадили у більшості навчальних закладів США через пандемію коронавірусу. Відтак, іноземним студентам, які зараз перебувають у США, можуть не продовжити студентські візи та депортувати їх з країни.


Діаспора

National Geographic присвятив статтю українській дизайнерці

Відомий журнал National Geographic опублікував на своєму сайті статтю про творчість української дизайнерки, художниці та фотографа Домініки Дикої під заголовком «Вражаючі квіткові віночки рулять в Україні». «Квіти, пір’я, конопляні нитки, мушлі, намисто, навіть шматочки фольги та воску - це лише деякі з предметів, які українська художниця вплітає у свої традиційні українські вінки», - йдеться у публікації. На думку учасниці українсько-польського гурту DAGADANA Даги Грегорович, яка з гордістю носить вінки Домініки Дико, такі вироби, разом з традиційними вишиванками,стають дедалі популярнішими.


Погода

У четвер, 9 липня, у Чикаго похмура погода триматиметься весь день. Удень дощ із грозою. Стовпчики термометрів піднімуться до +32°С. Ввечері опадів не очікується.

Погода в Україні буде переважно дощовою і хмарною. Температура повітря вдень коливатиметься у межах +21°-25°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


1 view0 comments

Comentários


bottom of page