top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/06/2020

Updated: Jul 7, 2020



Політика

Байден випереджає Трампа в опитуваннях на 8-9%.

За останніми опитуваннями, станом на кінець червня Джо Байден випереджає Дональда Трампа на 8-9%. До уваги беруться дослідження різних центрів - як прихильних до республіканців, так і до демократів, передає Голос Америки. Байден лідирує також у критичних “перехідних” штатах, які за прогнозами матимуть вирішальний вплив на результат виборів - як от Флорида, Вісконсин чи Арізона. В 2016 році там підтримали Дональда Трампа.


Економіка

Працівники міграційної служби США залишились без роботи через пандемію

На тлі пандемії та призупинення видачі віз та зелених карток тисячі співробітників міграційних служб США фактично залишились без джерела доходів. Близько 70% працівників будуть змушені йти в неоплачувані відпустки, - передає The New York Times. 97% бюджету Служби громадянства та імміграції США - це міграційні збори. Установа звернулась до Конгресу з проханням виділити екстрене фінансування в сумі 1,2 мільярда доларів. Втім, в обох партіях заявили, що очікують на детальнішу інформацію щодо цього прохання.


Соціум (соціальні новини)

В український столиці поступово послаблюють карантинні обмеження

У понеділок, в Україні кількість нових випадків захворювань на COVID-19 пішла на спад. За добу виявили 543 нові випадки. Найбільше хворих продовжує фіксувати Львівська область. У столиці вже ухвалили рішення про послаблення деяких карантинних обмежень. Про це повідомив мер Києва Віталій Кличко. Зокрема, закладам громадського харчування, кінотеатрам і театрам дозволили працювати після 22:00 за умови дотриманням санітарних норм і регламентів. Робота ж розважальних закладів та проведення культурно-масових заходів обмежені до 22:00.


Авто – мото

Компанія Dodge презентувала найпотужніший на планеті позашляховик

Компанія Dodge офіційно презентувала серійний позашляховик Durango в трьох версіях. Компресорний мотор V8 Hellcat об'ємом 6,2 літра продукує 710 к.с., що робить модель найпотужнішим позашляховиком на планеті. Автівка здатна прискорюватись з місця до 96 км/год за 3,5 секунди і розвивати максимальну швидкість у 290 км/год. Найближчим його суперником можна вважати хіба що Cayenne Turbo S E-Hybrid. Окрім того, Dodge Durango матиме восьмиступеневий автомат, систему повного приводу, регульовану підвіску та високопродуктивні гальма. Старт його продажів у США призначений на початок наступного року.


США, Ілліной, Чикаго

Нові закони Іллінойсу - що зміниться

Кілька нових законів вступають в силу у штаті Іллінойс. Податок на пальне зросте на 0,7 цента. Відтепер, якщо внаслідок відволікання водія за кермом сталася аварія із серйозними тілесними ушкодженнями - водійське посвідчення може бути відкликане або вилучене. В усіх державних школах штату лідерів ЛГБТ додадуть до вивчення в обов’язкову програму до восьмого класу. Мінімальна заробітна плата в Чикаго тепер збільшилася до 14 доларів за годину. Для малого бізнесу до $13,50 за годину. В окрузі Кук робочі отримуватимуть $13. Крім того, працівники матимуть право знати свій графік роботи за 10 днів. За будь-які зміни у розкладі їм будуть доплачувати.


Діаспора

Працівники-мігранти вимагають повного статусу в Канаді

Робітники-мігранти та інші нерезиденти Канади, багато з яких працювали на передових лініях під час пандемії COVID-19, кажуть, що уряд про них забув та закликають Оттаву надати їм більше прав та захисту. Тимчасові робітники ферм, працівники по догляду за людьми, міжнародні студенти та незареєстровані працівники, які працюють протягом усієї пандемії як «основні працівники» звертаються до прем’єр-міністра Джастіна Трюдо з проханням надати постійне місце проживання всім непостійним жителям країни, щоб вони могли захищати себе та свої сім’ї під час пандемії. Демонстрації, які організував Альянс працівників мігрантів, відбулися в Монреалі, Торонто, Ванкувері та Галіфаксі.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Олег Винник у свій день народження дасть віртуальне шоу на стадіоні

Український співак Олег Винник знайшов вихід, як потішити своїх прихильниць на карантині. Він вирішив зібрати стадіон НСК "Олімпійський" у доповненій реальності. Концерт зірки відбудеться у його день народження, 31 липня. Артист каже, що 100 000 глядачів – найкращий подарунок. Глядачі зможуть побачити концерт завдяки спеціальним віртуальним окулярам або просто через екран комп’ютера. Однією з родзинок вечора стане гігантський аватар, який поцілує всіх гостей шоу, заінтригував співак.


Погода

У понеділок, 6 липня у Чикаго ранкова похмура погода утримається недовго - день та вечір обіцяють бути безхмарними та без опадів. Вдень стовпчики термометрів піднімуться до +33 °С.

В Україні мінлива погода; грози зі шквалами в окремих районах на Прикарпатті та Одещині змінюватимуться спекою до +34-39°С на іншій території країни.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


19 views0 comments

Comments


bottom of page