top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/04/2022


Політика

Володимир Зеленський: головне завдання — забезпечити військових зброєю

Головне завдання держави полягає у тому, щоб забезпечити воїнів з усіх родів військ усім необхідним для захисту України, в тому числі найсучаснішою зброєю. Про це під час відеозвернення заявив президент Володимир Зеленський. Він нагадав, що 3 липня російська армія вкотре жорстоко обстріляла Слов'янськ, Краматорськ та Харків з реактивної артилерії, зокрема систем "Смерч". За його словами, Росія має достатньо "Смерчів", "Ураганів" та "Градів»", щоб знищувати в Україні місто за містом, відтак постачання західної зброї має особливе значення для України.


Війна РФ проти України

Українські війська вийшли з Лисичанська — Генштаб

Після запеклих боїв проти російських збройних формувань підрозділи ЗСУ залишили місто Лисичанськ Луганської області. Військові наголосили, що для ефективного протистояння РФ вони потребують відповідної зброї. Про це повідомив Генштаб ЗСУ. РФ вдалося зосередити сили, які значно переважали українські. Таким чином росіяни захопили Луганську область. Україна продовжуватиме боротьбу проти російських окупантів, наголосили в ГШ.


Світ

США надають Україні безпекову допомогу на 820 мільйонів доларів

Міністерство оборони США оголосило про додаткову безпекову допомогу Україні на суму 820 мільйонів доларів. Новий пакет включає допомогу за спеціальними президентськими повноваженнями на суму до 50 мільйонів доларів США, а також 770 мільйонів в рамках Ініціативи сприяння безпеці в Україні (USAI). Про це в Пентагоні повідомив речник Міноборони Тодд Бріссіл. Згідно з заявою, «Міністерство оборони надасть Україні критично важливий потенціал для захисту від російської агресії».


Економіка

Байден закликає бензозаправки негайного знизити ціни на пальне

Президент США Джо Байден закликав власників бензозаправок негайно знизити ціни на пальне. Про це це він написав у Твіттері. «… нині час війни і глобальної небезпеки. Знизьте ціну, яку ви ставите на заправках, аби вона відображала вартість, яку ви платите за продукт. І зробіть це зараз», написав Президент. Білий дім прагне знизити ціну на пальне, намагаючись сприяти збільшенню виробництва енергоносіїв у США. Середня ціна на бензин по країні сягає близько 5 доларів за галон (1,32 долара за літр).


Технології

Starlink дозволили використовувати у транспортних засобах

Федеральна комісія зі звʼязку США дозволила компанії SpaceX Ілона Маска використовувати супутникову інтернет-мережу Starlink на транспортних засобах. Тепер звʼязок Starlink доступний для комерційних авіаліній, морських суден і вантажівок, повідомляє Reuters. SpaceX подала відповідний запит на початку минулого року. Згідно з попередньою експериментальною ліцензією, компанія тестувала адаптовані для літаків термінали Starlink на реактивних літаках Gulfstream і військових літаках США.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Український борщ внесли до культурної спадщини ЮНЕСКО

ЮНЕСКО остаточно внесла борщ до списку нематеріальної культурної спадщини, що потребує термінової охорони. Через російське вторгнення процедуру визнання улюбленого у світі борщу пришвидшили. До цього урядова команда та ентузіасти йшли три роки і виборювали цей статус для унікальної страви. До списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО зараховані ще чотири українські елементи: Петриківський розпис, козацькі пісні Дніпропетровщини, Косівська кераміка та кримськотатарський орнамент Орнек.


Погода

У понеділок, 4 липня, у Чикаго погода буде похмурою. Увечері можливий дощ. Вдень на стовпчиках термометрів +30…+32°С.

В Україні тиждень розпочнеться зі спеки. Буде малохмарно та сонячно. Температура вдень 28-33 градуси.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

5 views0 comments
bottom of page