top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/02/2021

Updated: Jul 2, 2021


Політика

США та ЄС закликали Верховну Раду схвалити антикорупційну стратегію

Схвалити Національну антикорупційну стратегію на наступні чотири роки закликали Верховну Раду США та ЄС. Таку заяву розмістили в соцмережах посольство США а також представництво Європейського Союзу в Україні. На думку дипломатів, нова стратегія сприятиме спрямуванню та координації зусиль державних органів у протидії корупції. США та ЄС підтримують НАЗК та інші державні установи України у виконанні відповідної стратегії після її схвалення, запевнили в диппредставництві. За словами заступника голови Верховної Ради Руслана Стефанчука, затвердження стратегії може відбутись у вересні.


Соціум

Україна починає тестувати цифрові COVID-сертифікати

Україна завершує підготовку до впровадження цифрових сертифікатів вакцинації від COVID-19. Документ відповідатиме вимогам Європейської Комісії, повідомив прем’єр-міністр України Денис Шмигаль. Сертифікат можна буде отримати в мобільному додатку та на порталі "Дія", а незабаром - і в сімейного лікаря. Із 1 липня розпочали бета-тестування документів. Після цього Київ планує підписати угоду з Єврокомісією, яка надасть можливість визнавати українські "ковід-сертифікати" у країнах ЄС і полегшить подорожі для українців. Свідоцтва безкоштовні для громадян. У ЄС ковідні сертифікати увійшли в обіг 1 липня, аби полегшити сезон відпусток на тлі пандемії, повідомляє DW.


Здоров`я

В уряді США заявили, що вакцинованим непотрібно носити маски через дельта-варіант COVID-19

Директорка Центрів з контролю та профілактики захворювань Міністерства охорони здоров’я США Рошель Валенськи заявила, що вакциновані особи захищені від поширених нині варіантів COVID-19 і не мають потреби носити маски, передає Голос Америки. Раніше ВООЗ закликала цілком вакцинованих осіб продовжувати носити маски на тлі поширення дельта-варіанту COVID-19. Валенськи пояснила, що ситуація у США відрізняється від тієї на яку реагує ВООЗ у світі. "Ми маємо 3 вакцини, у безпечності та ефективності яких ми впевнені, дві третини дорослого населення повністю вакциновані, і справді досить захищені від варіантів, які циркулюють у США", -відзначила посадовиця. За її словами у регіонах США, де рівень вакцинації менший місцева влада ухвалює власні рішення з огляду на ситуацію.


США, Ілліной, Чикаго

Каліфорнія потерпає від посухи

У західному штаті США - Каліфорнії термометри показують рекордно високі температури. А у резервуарах критично зменшився рівень води. У боротьбі з кліматичними умовами, влада штату просить допомоги у мешканців, а саме економити електрику аби уникнути перевантаження електромереж, що можуть зумовити раптові відключення. Мешканців просять не опускати температуру кондиціонера нижче 25 градусів, мінімізувати використання штучного світла і зарядних пристроїв. Населення Каліфорнії не проти такої економії, кажуть, і до попередження не зловживали електроенергією, передає Голос Америки. Рівень води у 1500 водосховищ штату перебуває лише на 50%-й позначці. Рівень води у другому за розміром в штаті резервуарі води, озера Оровіль, впав до 35%. Губернатор штату уже оголосив надзвичайну ситуацію.


Діаспора

Як подружжя американців з Техасу закохалось в культуру українського села

Робота на полі, готування українських страв, пасіка і святкування Різдва - все це справило глибоке враження на американців Марго Крамп і Джейка Ешельмана. Усе почалося у 2018-му, коли вони вперше приїхали до України через волонтерську програму Go Camp. За правилами, іноземці мали жити в українській сім'ї. Їх вразила українська гостинність. «Кожен був радий нас бачити, чути про нашу культуру і розповідати про українську. Ну, і звісно, багато крутиться всього навколо їжі», – розповів Джейк Ешельман. Крім того, що він волонтер, він ще фотограф-документаліст. Весь час перебування в Україні непомітно полював з об'єктивом за автентичними кадрами. Тож з України Джейк привіз колекцію світлин, які планує виставити у галереї. А ще нову улюблену страву – голубці, яку тепер готує для себе і дружини щотижня.


Мистецтво, культура і шоу-біз

JULIK знявся у новому фільмі DZIDZIO "Де гроші"

Український шоумен, актор та саунд-продюсер, екс-учасник гурту DZIDZIO - JULIK показав шанувальникам backstage зі зйомки комедії-квесту "Де гроші". У фільмі артист зіграє епізодичну роль піаніста в одному зі столичних ресторанів. "Радий, що наша дружба та співпраця із DZIDZIO триває вже багато років. Коли мені Міша сказав, що у новому фільмі бачить мене, то я залюбки погодився. Він і його команда роблять фантастичні речі, все продумане до деталей. Цікавий сценарій, круті актори та атмосфера, яка панує - це неможливо передати словами", - каже Юлік. Як запевняють у DzidzioFilm, комедія-квест "Де гроші" в кінотеатрах з’явиться вже цього року.


Погода

У п’ятницю, 2 липня, у Чикаго буде похмура погода, проясниться тільки ввечері. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до+22°С.

В Україні литимуть дощі з грозами, але буде спекотно від 27 до 32 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union



4 views0 comments

Comments


bottom of page