top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/11/2022


Політика

Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну для трубопроводу Nord Stream - 1

Канада вирішила повернути Німеччині газову турбіну, побудовану в Канаді компанією Siemens, що використовувалася в системі трубопроводу Nord Stream-1. Рішення було прийнято попри заперечення уряду України, а також великої української діаспори в Канаді, які наголошували, що це підірве режим санкцій. У суботу міністр природних ресурсів Канади Джонатан Вілкінсон заявив, що тимчасовий дозвіл на експорт був виданий після тривалих обговорень з європейськими союзниками, а також з Міжнародним енергетичним агентством.


Світ

Конгресвумен Каптур назвала позицію Спартц «необачною» допомогою кремлю

В Офісі Президента не отримували жодних листів чи звернень з боку членкині Конгресу США Вікторії Спартц, яка раніше оприлюднила список претензій до очільника ОП Андрія Єрмака. Про це повідомив речник Президента Сергій Никифоров. Вікторія Спартц у п’ятницю звернулася до президента Джо Байдена з проханням надати пояснення щодо процедур нагляду, пов’язаних із главою Офісу Президента України Андрієм Єрмаком. Тим часом, співголова Українського кокусу в Конгресі США, конгресвумен від демократів Марсі Каптур назвала позицію Спартц «необачною» допомогою кремлю.


Війна РФ проти України

Міністр оборони України Резніков розповів, яка зброя потрібна Україні для захисту

ЗСУ успішно використовують сучасне американське озброєння. HIMARS змінили правила гри під час війни, дозволивши ЗСУ ефективно атакувати російських окупантів. Про це сказав міністр оборони Олексій Резніков в інтерв'ю The Wall Street Journal. Проте цього недостатньо, щоб перемогти Росію. Міністр оборони України наголосив, що ЗСУ потрібні ракети дальністю до 150 км, броньовані машини, танки і безпілотники. В інтерв’ю The Times Резніков сказав, що Володимир Зеленській наказав деокупувати південні регіони України. Для цього ЗСУ активно готуються та освоюють сучасну західну зброю.


Економіка

Половина бізнесу очікує завершення активної фази війни взимку цього року

Половина бізнесу в Україні (49%) очікує, що гостра фаза війни закінчиться взимку цього року, і відповідно планує відновлення активної діяльності у поточному році. Про це йдеться у дослідженні Gradus Research. А третина респондентів (35%) вважає, що активні бойові дії розтягнуться до кінця 2023 року або взагалі на роки. Більшість бізнесів перемістилася в межах України, до центральних чи західних регіонів, за кордон релокувалося 11% підприємств, а 17% перемістилися і в межах України, і за кордон.


Соціум

В Україні заборонили паління електронних сигарет у людних місцях

В Україні відсьогодні набувають чинності норми закону, якими забороняється паління електронних сигарет у громадських місцях, а також надається право місцевим органам влади визначати місця, вільні від куріння. Такими місцями може бути пішохідна вулиця, де проводять час багато людей, сквер чи територія біля лікарні тощо. Таке розширення переліку громадських місць, згідно з опитуванням КМІС від травня цього року, підтримали понад 85% громадян, а заборону використання тютюнових виробів для нагрівуу громадських місцях понад 80%. Також понад 90% опитаних підтримали заборону продажу електронних пристроїв для куріння неповнолітнім.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Гурт Pianoбой випустив нову композицію Триматись своїх" та емоційний кліп на неї

Гурт Pianoбой випустив нову композицію "Триматись своїх" та емоційний кліп на неї. Вона була написана рік тому. Соло на гітарі записав 20 лютого, напередодні війни, гітарист Сергій Гризлов, який зараз воює на сході України, розповів Дмитро Шуров. Хор, який чутно у пісні, записали навесні у Львові біженці з усієї країни. Кліп знімали в Аеропорту Бориспіль, який зараз є абсолютно порожнім. Всі люди, які взяли участь у зніманнях кліпу – його друзі та близькі знайомі, які не побоялися приїхати на режимний об'єкт під час війни.


Погода

У понеділок, 11 липня, у Чикаго хмарна погода триматиметься до самого вечора. Ввечері, можливий, дощ із грозою. Стовпчики термометрів показуватимуть до +31°С.

В Україні погода буде мінливо-хмарною, місцями невеликі та помірні короткочасні дощі, грози. Вдень 25-30°.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

8 views0 comments
bottom of page