top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/01/2022

Updated: Jul 5, 2022


Політика

Вступ України до ЄС: у Раді всі гілки влади підписали спільну заяву

Президент України Володимир Зеленський під оплески у Верховній Раді підписав спільну з ВР і урядом Заяву щодо досягнення повноцінного членства в Євросоюзі. За словами глави держави, підписання цієї Заяви має те саме значення, що і підписання заявки на вступ до ЄС. Нагадаємо, глави держав та урядів Європейського Союзу 23 червня ухвалили рішення щодо надання Україні статусу країни-кандидата на входження до ЄС. Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук після цього заявив, що Раді потрібно ухвалити близько сотні законів щодо євроінтеграції.


Війна РФ проти України

РФ вивела війська з острову Зміїний через поразку — британська розвідка

Російські військові 30 червня офіційно залишили острів Зміїний, що на Одеському узбережжі. Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що окупанти не витримали "вогню української артилерії". Водночас у Міністерстві оборони РФ вихід окупантів зі Зміїного назвали "жестом доброї волі". У той же час у щоденному звіті Міністерства оборони Великої Британії з посиланням на дані розвідки повідомили, що Росія, швидше за все, відвела війська з острова Зміїний через ізоляцію гарнізону та його зростаючу вразливість до українських ударів, а не через "жест доброї волі".


Порушення законів війни та умисне вбивство: ракетний удар в Одеській області

Вночі 1 липня російські військові випустили три крилатих ракети по багатоповерхівці та базах відпочинку на Одещині. Внаслідок цього загинули 19 людей, серед них 10-річний хлопчик. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора України. Госпіталізовано 38 людей, зокрема поранення отримали двоє дітей - 4 та 17 років. Обстріл розслідують за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством. Будь-які військові об’єкти на вказаній території відсутні, підкреслили в прокуратурі.


Соціум

Вперше у США членом Верховного суду стала темношкіра жінка

Суддя Кетанджі Браун Джексон у четвер склала присягу як новий член Верховного суду США, ставши першою темношкірою жінкою, яка працюватиме на цій посаді у вищому судовому органі країни, повідомляє CNN. Нова 51-річна суддя замінила на посаді Стівена Брейєра, який пішов на пенсію. Кандидатуру Джексон номінував президент Джо Байден у лютому, після чого її у квітні підтримав Сенат. За проголосувало 53, проти висловилися 47 законодавців.


Технології

Nvidia припинила в Росії продавати та продовжувати ліцензії на свій софт

Американська компанія Nvidia припинила в Росії продавати та продовжувати ліцензії на свій софт. Про це пише “Коммерсант” з посиланням на засновника сервісу Loudplay Віталія Стародубова. А також на ще одне джерело у крупному російському IT-холдингу. Nvidia перестала продовжувати та продавати російським компаніям ліцензії на своє програмне забезпечення для хмарного геймінгу. Через це послуги останнього вже почали зростати. Проблеми можуть розпочатися і в роботі суперкомп'ютерів Сбербанку, “Яндекса” та МТС, які ґрунтуються на рішеннях від Nvidia. У компанії Nvidia відмовилися від коментарів, пише видання.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

MONATIK представив новий альбом – особисту музичну історію війни

Український мультиартист MONATIK випустив мініальбом під назвою ART Оборона. Як розповів музикант, ця платівка – його особиста музична історія війни, яка, на жаль, досі триває. Співак перетворив думки за останні чотири місяці у вірші і музику. «Сьогодні найголовніше не втратити надію, тож маю надію, що Art Оборона не отримає продовження і війна скоро зникне з України. А ця музика — зможе відволікти, надихнути, нагадати", – прокоментував виконавець.


Погода

У п’ятницю, 1 липня, у Чикаго протягом усього дня буде триматися хмарна погода. Вранці розпочнеться дрібний дощ, але закінчиться до вечора. На стовпчиках термометрів +27…+28°С.

В Україні буде сухо та спекотно. Погода буде мінливо хмарною. Температура вдень 26-31°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express


7 views0 comments
bottom of page