top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/01/2021


Політика

Верховна Рада України проголосувала за ключову роль незалежних експертів при доборі суддів

При доборі кадрів до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України вирішальна роль належатиме незалежним експертам, призначеним міжнародними партнерами. Такі зміни до закону "Про судоустрій і статус суддів" передбачає законопроєкт, який підтримала Верховна Рада. Сполучені Штати привітали ухвалення законопроєкту. "Історичною можливістю оновити судову систему" назвали це рішення у посольстві США в Україні. Рішення парламентарів привітало також представництво ЄС в Україні. Напередодні голосування посольство США і представництво ЄС в Україні оприлюднили спільну заяву, в якій наголошували на ролі незалежних експертів при доборі українських суддів.


Економіка

В Україні стартував продаж сільськогосподарської землі

Відсьогодні громадяни України можуть легально купувати і продавати землю сільськогосподарського призначення. В ніч з 30 на 31 березня 2020 року депутати ухвалили законопроєкт, який запроваджує ринок земель. Закон скасовує дію мораторію на продаж землі сільськогосподарського призначення, який діяв, з перервами, з 1917 року. Тепер окрім держави та територіальних громад володіти землею зможуть громадяни України. Вони можуть придбати не більше 100 гектарів "в одні руки". З 2024 року доступ до ринку с/г землі отримають юридичні особи, а максимальний обсяг володінь зросте до 10 тис га. Іноземці зможуть купувати українські землі тільки після ухвалення відповідного рішення на загальнонаціональному референдумі. Коли він відбудеться – не відомо.


Соціум

Держдеп США дозволить громадянам обирати стать в паспорті

У середу Державний департамент США заявив, що вводить нове правило, яке дозволить американцям вказувати свою стать у паспорті без надання підтверджуючих медичних документів. Про це пише WSJ. Ця зміна дозволить американцям-трансгендерам мати паспорти, відповідні до їхньої гендерної ідентичності. Державний департамент назвав це кроком до просування рівних прав сексменшин в усьому світі. У відомстві кажуть, що роблять кроки по додаванню нового гендерного маркера для осіб, які ідентифікують себе не як чоловік або жінка, а як "небінарні, інтерсексуальні і гендерно неконформні". Раніше від заявників на паспорт потрібно було пред'явити медичні документи, якщо обрана стать не збігалася з іншими документами, що засвідчують особу.


Технології

Apple перерахувала небезпечні для здоров'я гаджети

Apple створила список гаджетів, які теоретично можуть нашкодити здоров'ю користувачів, їх перелік опубліковано на сайті компанії. Перераховані гаджети рекомендували тримати на відстані мінімум 15 сантиметрів від медичного обладнання. У разі виникнення додаткових питань у компанії порадили проконсультуватися з лікарем. Повідомляється про магніт у низці пристроїв Apple. Цей компонент може негативно вплинути на роботу вбудованих кардіостимуляторів і дефібриляторів. Крім iPhone, до девайсів із вбудованими магнітами відносяться планшети iPad та аксесуари до них - наприклад, зйомна клавіатура Smart Keyboard Folio, яка кріпиться до планшета за допомогою магнітів.


США, Ілліной, Чикаго

Джилл Байден стала головною героїнею нового Vogue

Головною героїнею номеру Vogue за серпень стала Джилл Байден — дружина президента Джо Байдена. Про це повідомили в Instagram - акаунті журналу. Для фотосесії було обрано сукню з квітковим принтом від американського модельєра Оскара де ла Рента та прикраси від Tiffany & Co. Кадри робила відома фотографиня Енні Лейбовіц. Фото зроблені на тлі монумента Джорджу Вашингтону на Національній алеї. До речі, на кількох кадрах з’явився і сам президент Джозеф Байден. Повідомляється, що інтерв’ював першу леді журналіст Vogue та The New York Times Magazine Джонатан ван Метер.


Діаспора

Україна - Англія гратимуть в Італії: в'їзд вболівальникам обмежений

Обмеження у зв’язку з COVID-19 стануть перешкодою вболівальникам збірних України та Англії, які гратимуть у Римі 3 липня у чвертьфіналі турніру Євро-2020. Чинні правила для подорожуючих до Італії, які провели у Великій Британії останні 14 днів, вимагають 5 днів самоізоляції. Оскільки до матчу залишилося менше трьох днів, то Футбольна асоціація Англії не продаватиме квитки вболівальникам вдома. Натомість оголошено, що квитки продаватимуть через британське посольство у Римі, щоб на матч могли прийти ті, хто вже перебуває в країні. В Італії зараз мешкає приблизно 30 тисяч британських громадян. Українська сторона також сподіватиметься на підтримку української діаспори в Італії, оскільки Україна за італійськими правилами зарахована до тих країн, звідки подорожування з туристичною метою заборонене.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Екссолістка "ВІА Гри" Надія Мейхер дебютувала в опері

Українська співачка та акторка, екссолістка гурту "ВІА Гра" Надія Мейхер дебютувала в опері. 39 річна попзірка – нова Кармен в опері-містерії. На пре’мєрі серед глядачів були і давні шанувальники опери, і ті, хто до консерваторії прийшов уперше. Опера у житті Надії Мейхер сталась завдяки відео з репетицій на шоу "Танці з зірками". На ньому артистка співає арію "Хабанера". Режисер та оперний співак Андрій Маслаков не зміг встояти перед особливим виконанням Мейхер. Вони познайомилися наприкінці минулого року та одразу розпочали підготовку. Зі свого боку, співачка зізналася, що грати в опері доволі непросто.


Погода

У четвер, 1 липня, у Чикаго небо буде вкрите хмарами до самого вечора. Після нічного дощу опадів більше не очікується. Вдень до +22°С.

Україну накриють дощі, грози та шквали. Вдень в межах 25-30 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


9 views0 comments

Comentarios


bottom of page