top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 07/01/2020



Політика

США оголосили Huawei загрозою національній безпеці

Федеральна комісія зв'язку США офіційно оголосила китайські телекомунікаційні компанії Huawei та ZTE загрозами національній безпеці. Відтепер гроші з американського фонду загальних послуг FCC не можна буде використовувати для придбання, обслуговування та підтримки будь-якого обладнання або послуг, що надаються або виробляються цими компаніями. Як зазначається, Huawei та ZTE мають тісні зв'язки з Комуністичною партією КНР, військовим відомством Китаю та загалом підпорядковуються китайському законодавству, що зобов'язує їх співпрацювати з розвідувальними органами держави. Тому США не може поставити під загрозу критично важливу комунікаційну інфраструктуру, - йдеться в заяві Комісії.

Економіка

США скупили майже всі світові запаси протикоронавірусного препарату

США скупили понад 500 тис. доз препарату «Ремдесивір», який затвердили як ліки від коронавірусу. Це 90% запасів компанії-виробника Gilead. Європі та іншим частинам світу нічого не залишилось на найближчі три місяці, повідомляє The Guardian. Нові поставки очікують лише у вересні. Експерти висловлюють занепокоєння через дії адміністрації Дональда Трампа, який готовий лишити позаду всі країни, щоб отримати необхідні медикаменти для боротьби з пандемією. Наразі патент на виробництво «Ремдесивіру» належить виключно американській компанії Gilead, і ніхто інший не має права його виробляти.


Соціум (соціальні новини)

ЄС відкриє кордони, але не одразу і не для всіх

Євросоюз з 1 липня починає знімати обмеження на в’їзд людей з інших країн світу, але зокрема США та Україна не потрапили до початкового списку 15 держав, у яких епідеміологічну ситуацію з COVID-19 європейці вважають менш загрозливою. Втім з 1 липня все ж з'явиться можливість перетину кордону для окремих категорій громадян третіх країн: для тих, хто подорожує з метою навчання, моряків, громадян, які подорожують через територію ЄС транзитом, а також висококваліфікованих працівників за певних умов. Також зберігається дозвіл на в'їзд членів родин громадян ЄС, тих, хто має посвідку на проживання у ЄС, сезонних працівників, дипломатів тощо.


Екологія

IKEA почала аудит українських постачальників деревини

Шведська компанія IKEA, яке продає меблі і товари для дому, почала незалежний аудит ланцюга поставок деревини з України після звинувачень некомерційної організації Earthsight у використанні незаконно заготовленої деревини. Про це офіційно заявила пресслужба представництва компанії в Україні. Ситуацію розслідуватиме незалежний аудитор некомерційної організації. Якщо інформація про незаконну лісозаготівлю підтвердиться, буде вжито термінових заходів, - запевнили у компанії.


Здоров`я

Головний епідеміолог США прогнозує 100 тисяч заражень COVID-19 щодня

Директор Національного інституту алергії та інфекційних захворювань США Ентоні Фаучі прогнозує різкий сплеск нових заражень коронавірусом в країні - до 100 тисяч за добу, передає СNN. У 36 штатах відзначено зростання числа випадків COVID-19, зокрема на півдні країни. 26 червня було зареєстровано понад 40 тисяч нових випадків COVID-19, це новий антирекорд з початку пандемії. Причиною називають передчасне «відкриття» штатів і порушення правил соціального дистанціювання. Виступаючи у Конгресі, Фаучі і директор Центрів США з контролю і профілактики захворювань Роберт Редфілд наголосили на важливості носіння масок у громадських місцях.


США, Ілліной, Чикаго

Ріелтори у США адаптуються до нових умов роботи під час пандемії

Індустрія нерухомості у США, як і решта, опинилась під загрозою через карантинні обмеження. Ріелтори у Сан - Франциско та передмістях відреагували миттєво, перейшовши на новітні технології для підтримки бізнесу, передає Голос Америки. Вони почали пропонувати покупцям віртуальні тури. Деякі компанії використовують голлівудські технології та устаткування для створення високоякісних відео на зразок справжніх фільмів, а потім рекламують їх за допомогою програмних алгоритмів та штучного інтелекту для посилення трафіку. Інші компанії використовують у своїй роботі камери 360, щоб створювати 3D тури. Ріелтори кажуть, що інновації працюють. Кількість оборудок у червні порівняно із травнем подвоїлась.


Діаспора

У Києві відновив роботу музей української діаспори

Музей української діаспори у Києві з 30 червня відновив роботу із дотриманням карантинних правил. Маски, дистанціювання та температурний скринінг – обов`язкові умови для відвідувачів. Екскурсії проводитимуться індивідуально або для груп до чотирьох осіб. Нагадаю, Музей української діаспори розмістився у реконструйованій садибі кінця XVIII століття по вулиці Московській, що на Печерську. Постійна експозиція розповідає про життя та творчість відомих українців, які народилися й навчалися переважно в Києві, але потім з різних причин були змушені покинути Батьківщину. На постійній основі діє проєкт «Наш Сікорський», присвячений авіаконструктору Ігорю Сікорському.


Погода

У перший день липня у Чикаго сонце буде рідко з'являтися з-за хмар. Без опадів. На стовпчиках термометрів до + 31°С.

В Україні липень почнеться короткочасними дощами в східних областях, місцями в Криму. Очікується невелике зниження температури до +24 - 28°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page