top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/30/2021


Світ

Індонезії загрожує катастрофа через пандемію COVID-19

Індонезія знаходиться на межі катастрофи через пандемію коронавірусу, заповненість ліжок подекуди становить близько 90%, про це сказав генеральний секретар індонезійського Червоного Хреста Судірман Саїд, повідомляє Sky News. Наразі країна має найвищі показники захворюваності в регіоні Південно-Східної Азії. "Наші медичні бригади надають необхідну допомогу, але лікарні переповнені, а запаси кисню мізерні", - сказав Судірман Саїд. На сьогодні в Індонезії зареєстровано понад 57 тисяч смертей внаслідок пандемії, що є найвищим показником серед країн Південно-Східної Азії. В неділю ЗМІ повідомляли, що добова захворюваність перевищила 21 тисячу нових випадків. Це стало новим антирекордом для країни.

Економіка

У 2020 році частка тіньової економіки в Україні сягнула 30% ВВП

У 2020 році рівень тіньової економіки України за попередніми розрахунками становив 30% обсягу офіційного ВВП, що на 3% перевищує рівень 2019 року, повідомляють у Мінекономіки. Причиною цього у відомстві називають ускладнення економічних умов внаслідок протиепідемічних заходів в Україні та світі. Водночас, таке зростання є меншим порівняно зі зростанням впродовж попередніх кризових періодів, що свідчить про неординарність проявів коронакризи. Системними чинниками, що стримують процеси детінізації, назвали: низький рівень захисту прав власності та ліквідності фондового ринку, захисту прав інвесторів, недостатній рівень захисту інтелектуальної власності, недосконалість судової системи, високий рівень корупції та наявність непідконтрольних територій, пояснюють у Мінекономіки.


Соціум

За роботу в "небажаних" організаціях росіян можуть позбавляти волі

Президент Росії Володимир Путін підписав закон про заборону російським громадянам і юридичним особам в будь-якій країні світу брати участь у роботі іноземних неурядових організацій, визнаних у Росії "небажаними", передає Голос Америки. Перелік таких країн буде визначений Росфінмоніторингом за погодженням із Центробанком Росії. Закон також запроваджує з 1 жовтня контроль Росфінмоніторингу за грошовими переказами будь-якого розміру в Росію з певних країн. Порушникам закону загрожують великі штрафи і тривалі терміни ув’язнення. Закон про "небажані" організації Володимир Путін підписав у травні 2015 року, після цього його кілька разів посилювали. Серед організацій, чия діяльність була визнана «небажаною»: американська «Атлантична рада», Світовий конгрес українців, Національний фонд у підтримку демократії, Фонд "Відкрите суспільство" Джорджа Сороса та інші. Міжнародна неурядова правозахисна організація Human Rights Watch закликала Кремль відкликати закон про "небажані" організації та припинити невиправдані переслідування мирних про-демократичних активістів.


Спорт

Збірна України з футболу перемогла Швецію і вперше вийшла до 1/4 фіналу чемпіонату Європи

Збірна України з футболу обіграла збірну Швеції в 1/8 фіналу XVI чемпіонату Європи. У матчі за вихід до чвертьфіналу Євро-2020 підопічні Андрія Шевченка на арені «Хемпден Парк» в Глазго (Шотландія) у додатковий час вирвали перемогу над національною командою Швеції з рахунком 2:1. Олександр Зінченко на 27-й хвилині вивів збірну України вперед після результативного пасу Андрія Ярмоленка. На 43-й хвилині Еміль Форсберг завдяки рикошету відновив паритет у матчі. А долю протистояння на останніх секундах другого екстра-тайму вирішив переможний удар Артема Довбика. Таким чином, збірна України у чвертьфіналі на Олімпійському стадіоні в Римі зійдеться з командою Англії, яка у свою чергу перемогла збірну Німеччини -з рахунком 2:0. Фінал чемпіонату Європи відбудеться 11 липня на «Вемблі».


Туризм

Держдеп не рекомендує громадянам США відвідувати Росію

Держдепартамент США не рекомендуватиме своїм громадянам подорожувати до Росії через загрозу тероризму й обмежені повноваження посольства в країні та через довільне застосування місцевого законодавства, про це йдеться на сайті установи. Також подорожуючим рекомендують переглянути правила проїзду через COVID-19. Зокрема у Держдепі закликали не подорожувати до: регіонів Північного Кавказу, а також територією тимчасово окупованого Криму. У Держдепартаменті зазначають, що раніше громадяни США вже були вибірково допитані та піддавалися погрозам з боку російських посадовців. Російські спецслужби заарештовували громадян США за надуманими звинуваченнями, відмовляли їм у справедливому і прозорому зверненні й засуджували їх під час таємних судових процесів або без надання доказів.


Діаспора

Історія успіху українця у США: від продавця до власної креативної агенції

Клієнти тернополянина Петра Ониська сьогодні - всесвітньо відомі компанії, мільйонери і мільярдери. Історія успішного фотографа з Нью-Йорку, почалась 10 років тому. Чоловік згадує, його першою роботою у США був магазин російських товарів, передає Голос Америки. Після трьох років роботи зрозумів, що потрібні радикальні зміни. Вирішив спробувати себе у фотографії, якою завжди цікавився. Каже, що у цьому бажанні його майже ніхто не підтримував. Інколи жив на 1 долар у день. Втім, поставив собі за мету працювати на один з сайтів, який висвітлював нічне життя в різних містах світу. Згодом працював на різні компанії, а три роки тому відкрив власну креативну агенцію, яка виробляє відео- та фотопродукцію для різного бізнесу. Петро каже, що мріє ділитись своїм успішним досвідом з іншими, особливо з молоддю в Україні, саме тому хоче створити бізнес-курс або відкрити школу.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Українська стрічка "Мати Апостолів" отримала нагороду на фестивалі у Лас-Вегасі

Українська стрічка Мати Апостолів режисера Зази Буадзе отримала нагороду, як найкращий повнометражний художній фільм на 7-му кінофестивалі Nevada Women's Film Festival у Лас-Вегасі, передає Держкіно. За сюжетом у пошуках сина-льотчика, чий літак було збито над окупованими територіями, мати опиняється в абсолютно чужому та агресивному світі, де все пронизане ненавистю, болем та стражданнями. Вона, не тільки шукає сина, а маючи в серці велику любов, змінює всіх, кого зустрічає на своєму шляху. Головні ролі в фільмі виконали – Наталія Половинка, Богдан Бенюк, Олександр Пожарський. Nevada Women's Film Festival – це щорічний захід, присвячений відзначенню та підтримці справедливого зображення жінок у кіно. Цьогоріч на фестивалі було представлено 58 стрічок з 20 країн світу.


Погода

У середу, 30 червня, у Чикаго погода буде похмурою. Увечері дощитиме. Денна температура +26…+27°С. В Україні короткочасні дощі та грози, але буде спекотно до +32°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

5 views0 comments

Comments


bottom of page