top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/29/2022


Політика

Володимир Зеленський закликав визнати терористичним актом обстріл Росією торговельного центру

Президент України Володимир Зеленський в режимі відеоконференції виступив на засіданні Радбезу ООН у Нью-Йорку, скликаному через обстріли російськими військами цивільних осіб та об’єктів в Україні. Український лідер закликав ООН визнати терористичним актом обстріл Росією торговельного центру в Кременчуці та покарати державу-агресора. За його словами, на сьогодні в ООН не має юридичних обґрунтувань, що таке терористична держава. "Але потрібно забезпечити цей статус юридично, на рівні ООН, і карати будь-які держави-терористи", — сказав він. Володимир Зеленський закликав ООН позбавити російську федерацію як державу-терориста повноважень у Генасамблеї та у Раді Безпеки.


Світ

Туреччина не блокуватиме вступ Швеції та Фінляндії до НАТО

Турецька сторона попередньо погодилася на вступ Швеції й Фінляндії до Північноатлантичного Альянсу. Офіційне рішення озвучать на саміті НАТО в Мадриді. Як повідомили в офісі президента Фінляндії, міністри закордонних справ країн підписали тристоронній меморандум, який підтверджує, що Туреччина на саміті в Мадриді підтримає членство Фінляндії та Швеції в НАТО. Конкретні кроки щодо вступу до НАТО будуть узгоджені союзниками Альянсу протягом наступних двох днів, але “наразі це рішення неминуче", — йдеться в повідомленні.


Війна РФ проти України

Росія ігноруватиме жертви серед цивільних попри нестачу високоточної зброї

Російське військове командування й надалі нехтуватиме масштабами жертв серед цивільних при плануванні ракетних ударів по інфраструктурі України попри дефіцит високоточної зброї. Про це повідомляє Міноборони Великої Британії. При цьому британські розвідники вважають імовірним, що ракетний удар по кременчуцькому торговельному центру 27 червня мав на меті вразити сусідній інфраструктурний об’єкт. "Майже напевно, що Росія продовжуватиме завдавати ударів, намагаючись перешкодити постачанню українських фронтових сил", — повідомили у відомстві.


Економіка

США заборонили імпорт золота з РФ і ввели санкції проти майже 100 росіян і компаній

Сполучені Штати у вівторок розширили санкції проти Росії, оголосивши про заборону імпорту російського золота та додавши до санкційного списку юридичних і фізичних осіб, про це заявили в міністерстві фінансів США. Золото є найбільшим експортним товаром Росії за винятком енергоносіїв. Санкції також стосуються 29 юридичних осіб, тісно пов'язаних із оборонним сектором Росії. Під обмеження потрапили також російські компанії та організації, що беруть участь у війні проти України. Санкції передбачають замороження активів і власності підсанкційних осіб на території США, а також заборону на фінансові операції за їхньої участі.


США, Ілліной, Чикаго

Щонайменше 46 людей знайшли мертвими у вантажівці в Техасі

Влада штату Техас у понеділок знайшла тіла 46 мігрантів у вантажівці з причепом біля залізничних колій у віддаленому районі на південній околиці Сан-Антоніо. Начальник пожежної охорони Сан-Антоніо Чарльз Гуд повідомив, що ще 16 людей були доставлені до лікарні для лікування спричинених спекою травм, серед них четверо дітей. Температура в місті в понеділок була понад 39 градусів за Цельсієм із високою вологістю. Поліція Сан-Антоніо заявила, що поки не може сказати, звідки були люди у вантажівці. Розслідуванням займалися федеральні органи. ЗМІ назвали це однією з найжахливіших трагедій в історії нелегальної міграції.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Стівен Кінг назвав ракетний удар по ТЦ у Кременчуці терактом

Відомий американський письменник, якого називають "королем жахів"Стівен Кінг відреагував на обстріл російськими окупантами торговельного центру у Кремнчуці. У своєму Twitter він назвав дії російських військових терактом. "Російські удари по українських цивільних об'єктах, по суті, є терактами. Слава Україні!" – написав Кінг. Тим часом у Міністерстві оборони України відреагували на допис Стівена Кінга та відповіли письменнику, що росіяни гірші за монстрів, про яких він пише.


Погода

У середу, 29 червня, у Чикаго протягом усього дня буде стояти ясна погода. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +28…+29°С.

В Україні пануватиме спека, у більшості регіонів вдень через грози, град та шквали. Температура вдень 28-33°.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express




12 views1 comment
bottom of page