top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/29/2021

Updated: Jun 29, 2021


Політика

Україна і США разом з іншими країнами почали найбільші військові навчання у Чорному морі

У понеділок у Чорному морі розпочалися організовані Україною та США військово-морські навчання «Сі Бриз 2021» (Sea Breeze) на тлі зростання напруженості між західними країнами та Росією, передає Голос Америки. Цього разу до українських та американських військових на період двох тижнів долучаться представники інших 30 країн - загалом близько 5000 службовців, 32 кораблі та 40 літаків. Українське військове відомство повідомляє, що основною метою навчань «Сі Бриз» є «підвищення рівня взаємосумісності підрозділів ВМС України та США і держав-партнерів НАТО під час виконання спільних завдань щодо підтримання морської регіональної безпеки та забезпечення миру і стабільності в Чорноморському регіоні».

Економіка

Amazon купила додаток для обміну зашифрованими повідомленнями Wickr

Amazon купила платформу для обміну зашифрованими повідомленнями Wickr, посилаючись на попит на більш безпечний обмін повідомленнями в епоху роботи вдома, повідомляє Financial Times. Суму угоди у компанії не назвали. Wickr - месенджер з технологією зашифрованого зв'язку з наскрізним шифруванням, подібний WhatsApp і Signal, використовується державними і корпоративними компаніями. В Amazon заявили, що потреба у безпечних комунікаціях збільшується з огляду на перехід до "гібридних" умов роботи через пандемію COVID-19.


Соціум

JUUL сплатить 40 млн доларів за мировою угодою у справі про просування е-цигарок

Компанія- виробник електронних цигарок JUUL погодилась сплатити 40 млн доларів в рамках досудового врегулювання справи, в якій компанію звинуватили у просуванні своєї продукції дітям у США, а також наданні оманливої інформації щодо шкоди товару для здоров‘я. Про це заявив прокурор штату Північна Кароліна Джош Стейн. Це перший штат, який ще в 2019 році подав до суду на JUUL. Ще 39 штатів розслідують діяльність компанії і 9 планують подати до суду. Стейн наголосив, що і далі працюватиме задля обмеження вейпингу серед дітей. JUUL не визнала своєї провини, але, крім виплати, погодилась внести зміни до своєї діяльності в штаті. Компанія не буде продавати електронні цигарки із різними присмаками, не буде долучати до просування своєї продукції осіб молодше 35 років, а також запровадить більш сувору перевірку посвідчення віку покупця.


Здоров`я

Штам «Дельта» назвали найбільшою загрозою у подоланні пандемії в США

Штам коронавірусу «Дельта» становить новий виклик у подоланні пандемії COVID-19. Цей новий, більш заразний штам, який було вперше виявлено в Індії, поширився вже у 80 країнах і, за оцінками Всесвітньої організації охорони здоров‘я, стане домінуючим у світі. Головний інфекціоніст США Ентоні Фаучі заявив, що на штам «Дельта» припадає 20% нових заражень на COVID-19 виявлених у США. Під час інтерв‘ю NBC минулого тижня, він навів приклад Великої Британії, де, за лічені тижні кількість нових заражень, що припадає на цей штам, зросла із незначних показників до 90%. В Каліфорнії на штам «Дельта» припало 14,5% нових заражень в червні, що втричі більше ніж у травні. Через поширення нового штаму, деякі країни поновлюють протиепідемічні обмеження, пишуть ЗМІ.


США, Ілліной, Чикаго

В Іллінойсі збільшиться податок на бензин

В Іллінойсі з 1 липня збільшиться податок на паливо на близько півцента за галон, у залежності від виду. Сьогодні ціни на бензин знаходяться на найвищому рівні з липня 2019 року, коли податок на бензин в штаті подвоївся до 38 центів. Тоді законодавці ввели автоматичне підвищення податку на бензин в залежності від інфляції. За даними сайту GasBuddy, середні ціни на бензин в Іллінойсі займають 6-е місце в країні, і перше на Середньому Заході. Підвищення податку на бензин 2019 року в штаті обійдеться середньому власнику авто приблизно на 100 доларів в рік дорожче, згідно з аналізом Іллінойського інституту політики. Вплив цього фактора в ще більшому ступені відчувається в сім'ях з низьким рівнем доходу в Іллінойсі.


Діаспора

Чиказькі священники побували на відкритті реабілітаційного центру в Україні

У понеділок в м. Ірпінь Київської області відбулось урочисте відкриття центру реабілітації Next Step Ukrainе. Священники УГКЦ міста Чикаго взяли участь у відкритті та освятили новий реабілітаційний центр для ветеранів та військовослужбовців. Next Step Ukraine – це перший реабілітаційний центр в Україні по стандартах реабілітації США, створений на пожертви української діаспори в США, зібраних організацією “Revived Soldiers Ukraine”, яка допомагала із реабілітацією українських поранених солдат у Лос-Анджелесі. Тепер хлопці, які мають проблеми зі здоров’ям, можуть пройти курс реабілітації з професійними фахівцями. Також у Центрі є спеціальні тренажери та засоби, які допоможуть відновитись після поранення чи травми. Для ветеранів послуги безкоштовні.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Квентін Тарантіно офіційно заявив про завершення режисерської кар'єри

Відомий американський кінорежисер, актор та кінопродюсер Квентін Тарантіно, повідомив про завершення кар'єри. Новиною про це голлівудський режисер поділився на вечірньому шоу Real Time With Bill Maher. На запитання ведучого, чому він хоче покинути роботу на піку популярності, Тарантіно відповів що зараз саме час. Адже, за його словами, після приголомшливого успіху завжди слідує спад, а він хотів би цього уникнути. Під час інтерв'ю кінорежисер також додав, що повністю відійде від справ після знімань своєї фінальної стрічки. Та пожартував, що це цілком міг би бути ремейк культового фільму "Скажені пси", який колись і приніс йому популярність. Але поки деталі сценарію залишаються в таємниці.


Погода

У вівторок, 29 червня, у Чикаго погода буде похмурою. Окрім ранкового дощу опадів не передбачається. Вдень +26…+27°С.

В Україні буде тепла погода, місцями ітимуть короткочасні дощі. Вдень 24-30° градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

3 views0 comments

Comments


bottom of page