top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/29/2020



Політика

Німеччина готова ввести санкції проти США через Північний потік-2 — Bloomberg

Німеччина готує санкції проти США у тому випадку, якщо будуть залучені нові заходи проти газопроводу "Північний потік-2", про це повідомляє інформаційне агентство Bloomberg. У статті йдеться про те, що канцлер Німеччини Ангела Меркель готова чинити тиск на Європейський союз, щоб рішення щодо санкцій проти США було загальним. Нагадаю, раніше в Сенат США був внесений законопроєкт, що передбачає додаткові санкції проти проєкту газопроводу "Північний потік-2".


Економіка

США продовжуватимуть відновлення економіки попри стрибок заражень COVID-19

Віце-президент США Майк Пенс заявив, що штати продовжать відкривати економіку, незважаючи на стрибок кількості заражень у деяких регіонах країни. За його словами, зростання темпів поширення коронавірусу є результатом високого рівня тестування. Пенс зазначив, що «всі 50 штатів і територій країни відкриваються безпечно і відповідально», а в таких епідеміологічно несприятливих районах, як Нью-Йорк і Новий Орлеан, «досягли надзвичайного прогресу» в поверненні людей на робочі місця.


Соціум (соціальні новини)

Акції Facebook впали через бойкот великих рекламодавців соцмережі

Статки засновника Facebook Марка Цукерберга всього за день скоротились на понад $7 млрд після повідомлення про те, що Coca-Cola вирішила на 30 днів призупинити рекламу в соцмедіа і дослідити політику мереж стосовно протидії мові ненависті, повідомляє Forbes. А ціни на акції соцмедійного гіганта впали на 8%. Раніше свій протест через відсутність регулювання реклами таким чином висловили компанії North Face, Verizon Communications, Unilever та інші. У відповідь на акцію, Марк Цукерберг заявив, що соцмережа позначатиме новинні повідомлення політиків, які порушують правила компанії в таких сферах, як мова ненависті та заклики до насильства.


Здоров`я

У світі понад 10 млн заражень COVID-19 від початку пандемії

У світі від початку пандемії COVID-19 виявили у понад 10 млн людей. Про це свідчать дані Worldometers. Близько 5,5 млн пацієнтів вже одужали та понад півмільйона — померли від ускладнень. США залишаються лідером за кількістю виявлених інфікованих. Друге місце за Бразилією, на третьому — Росія. Антирекорд шпиталізованих за добу відзначений в Україні. З коронавірусною хворобою до лікарень потрапили 237 громадян, і це найбільша кількість за весь час розвитку пандемії. У тому, що епідемія COVID-19 набирає обертів в Україні, урядовці продовжують звинувачувати громадян. Мовляв, люди розслабились через пом'якшення карантину і нехтують правилами безпеки.


Наука

НАСА запустить на Марс робота-дослідника для пошуку життя

22 липня НАСА запустить у космос зі станції на Мисі Канаверал у Флориді марсохід Perseverance, робота-дослідника вагою понад 1000 кг, який шукатиме життя на Марсі, а саме, ознаки мікробів, які колись могли існувати на планеті. Назву апаратові, що означає «наполегливість» обрали завдяки національному конкурсу дитячих ідей. Perseverance вивчатиме марсіанський кратер Єзеро принаймні протягом одного марсіанського року (це приблизно 687 земних днів). Знайдені зразки робот складатиме у трубки та залишатиме їх на поверхні планети для доставлення на Землю. Спуск на поверхню Марса Perseverance має здійснити у лютому 2021 року.


Екологія

Повені на Західній Україні: США виділяють 100 тисяч доларів

США виділить Україні 100 тисяч доларів для ліквідації наслідків повеней на Західній Україні, повідомляє пресслужба Посольства США в Україні. США тісно співпрацюватимуть з урядом України для забезпечення швидкого та ефективного використання наданих коштів, щоб допомогти жителям західних областей подолати наслідки гуманітарної катастрофи. Нагадаю, інтенсивні опади протягом 22-24 червня призвели до масштабних повеней в Івано-Франківській, Чернівецькій, Львівській, Закарпатській та Тернопільській областях. Станом на сьогодні у 180 населених пунктах залишаються підтопленими близько 4 тис. житлових будинків, зруйновано понад 200 км автодоріг, 259 мостів та інші об’єкти.


Діаспора

Фільм української режисерки здобув нагороду на USA Film Festival

Короткометражку 22-річної української режисерки Анастасії Євченко “Якщо було завтра” («If We Had Tomorrow») відзначили спеціальною нагородою в галузі експериментального кіно на USA Film Festival. Цей міжнародний фестиваль художнього й документального кіно проходить у Далласі з 1971 року. Анастасія Євченко, студентка школи мистецтв Нью - Йоркського університету, є авторкою ідеї, сценаристкою і режисеркою. Команда «If We Had Tomorrow» отримала вже 14 міжнародних нагород Італії, США, Великобританії, Індії, Нідерландів, Швейцарії, Чехії та Франції. Це дуже незвичайна сюрреалістична стрічка: 15 хвилин без жодного слова, без хронологічного сюжету. Вона піднімає питання вибору, людських цінностей і війни.


Погода

У понеділок, 29 червня, у Чикаго з ранку й до самого вечора буде зберігатися похмура погода. Удень та ввечері йтиме дрібний дощ, який буде поступово посилюватися. Денна температура до + 30°С.

В Україні очікується мінливо хмарна погода, вдень на Лівобережжі і в західних областях можливі короткочасні дощі, грози, на решті території без опадів. Температура повітря +25-30°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

18 views0 comments

Comments


bottom of page