top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/28/2022

Updated: Jun 28, 2022



Війна РФ проти України

Президент закликав США визнати росію державою-спонсором тероризму

27 червня вдень Росія завдала ракетних ударів по місту Кременчук, що на Полтавщині. Російські ракети влучили у торговельно-розважальний центр, де перебували понад тисячу людей. Світові лідери та організації відреагували на це, назвавши дії Росії "черговим воєнним злочином". «Російська держава стала найбільшою терористичною організацією світу. І це факт. І це має бути юридичний факт». Про це заявив у своєму вечірньому відеозверненні Президент України Володимир Зеленський.


Світ

Лідери G7 солідарні щодо обмеження ціни на російську нафту

Лідери країн Групи семи (G7), які зустрілися цими днями на саміті в німецькій Баварії, дійшли абсолютного консенсусу про необхідність обмеження ціни на російську нафту, однак цей механізм потребує детального опрацювання. Про це заявив під час брифінгу в понеділок радник Білого дому з питань національної безпеки Джейк Салліван. Водночас, зауважив він, це питання є складним для реалізації, і дискусії навколо нього тривають.


Політика

Білий дім підтверджує план передачі Україні систем ППО

Сполучені Штати передадуть Україні новий пакет передових засобів протиповітряної оборони, заявив Радник з національної безпеки президента США Джейк Салліван. Оголошення про новий пакет ППО надійшло з Білого дому після того, як президент Джозеф Байден мав переговори в рамках «Групи семи» у німецькому Ельмау та почув виступ президента України Володимира Зеленського, який звернувся до учасників саміту дистанційно.


Економіка

США: дефолт Росії показав вплив санкцій на її економіку

Росія вперше за більше ніж століття здійснила дефолт за своїми міжнародними облігаціями, заявив Білий дім, оскільки широкі санкції фактично відрізали країну від глобальної фінансової системи, що робить її активи недоторканими. Кремль, у якого є гроші на виплати за рахунок надходжень від нафти та газу, швидко відхилив претензії та звинуватив Захід у тому, що він доводить його до штучного дефолту. Раніше деякі власники облігацій заявляли, що не отримували прострочених відсотків у понеділок після закінчення основного терміну платежу в неділю.


Соціум

У Вашингтоні не вщухають протести через скасування права на аборт

На вихідних у США відновилися протести проти рішення Верховного суду про скасування вердикту у справі "Роу проти Уейда" 1973 року, який визнавав конституційним право на аборт, повідомляє The Washington Post. Поліція округу Колумбія залучила всі підрозділи, які було переведено в режим очікування на випадок можливих сутичок чи заворушень. Найактивніші протести відбувалися біля будівлі Верховного суду у Вашингтоні. Одночасно відбулися акції прихильників заборони абортів, які намагалися перекричати демонстрантів.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Турецька компанія Baykar подарує народу України три безпілотники

Минулого тижня в межах проєкту «Народний Байрактар», організованого шоуменом Сергієм Притулою та блогером Ігорем Лаченковим, українці за три доби назбирали 600 мільйонів гривень для купівлі безпілотників для ЗСУ. Натомість турецька компанія Baykar оголосила, що хоче подарувати Україні три безпілотники, про це йдеться на сторінці виробника у Twitter. У Baykar повідомили, що зворушені солідарністю та рішучістю українців та запропонували спрямувати зібрані народом України кошти на іншу допомогу в боротьбі за незалежність.


Погода

У вівторок, 28 червня, у Чикаго погода буде ясною, але ввечері небо вкриється хмарами. Без опадів. На стовпчиках термометрів +28…+29°С.

У День Конституції, в Україні очікується сильна спека. По всій країні температура від +30 до +33 градусів. Лише на Півдні невеликі дощі та грози.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express



5 views0 comments
bottom of page