top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/27/2022


Політика

Лідери G7 зобов’язались безстроково підтримувати Україну

Лідери «Групи семи» зобов’язуються надавати безстрокову підтримку Україні для її захисту від російського вторгнення, йдеться у тексті проєкту заяви саміту «Групи семи», з яким ознайомилось Bloomberg. Видання зауважує, що таке формулювання є важливим, оскільки члени об'єднання стурбовані війною, яка затягується, а деякі, включно з Німеччиною та Францією, натякнули, що вони відкриті до ідеї припинення вогню на переговорах. Саміт Великої сімки розпочався у Німецькій Боварії 26 червня і триватиме до 28 червня.


Війна РФ проти України

Ракетні обстріли Києва на тлі саміту G7 та збільшення військової присутності РФ у Білорусі

В той час як керівники Великої Британії, Італії, Канади, Німеччини, США, Франції та Японії зібралися на триденну зустріч, з України надійшли повідомлення про нові вибухи російських ракет у Києві та в інших українських містах на тлі руйнівного наступу Росії на Донбасі. РФ збільшує військову присутність у Білорусі. Керівництво установ та організацій Гомельської області попередили про ймовірність повернення підрозділів збройних сил Росії. Раніше Путін пообіцяв передати Білорусі комплекси "Іскандер-М", здатні стріляти ядерними зарядами.


Економіка

Лідери "Групи семи" домовились про ембарго на російське золото – ЗМІ

Президент США Джо Байден, а також інші лідери "Групи семи" домовились запровадити ембарго на російське золото, повідомляють Reuters, CNN, Bloomberg з посиланням на осіб наближених до переговорів. G7 планує оголосити про заборону на імпорт російського золота на саміті. Запровадження заборони на імпорт російського золота, що є другою за обсягами статтею прибутків РФ після енергоносіїв, позбавить кремль можливості отримувати $19 мільярдів на рік. Про це заявив державний секретар США Ентоні Блінкен в інтерв’ю CNN, стенограму якого оприлюднив Держдепартамент.


Соціум

Верховний суд США скасував конституційне право на аборт

Верховний суд Штатів скасував рішення, яке гарантувало конституційне право на аборт. Йдеться про скасування рішення у справі «Роу проти Вейда» від 1973 року, що забезпечувало право на аборт по всій території країни. Тепер штати зможуть самостійно регулювати питання абортів, повідомляє Reuters. 26 штатів або впевнені, або вважають, що можуть заборонити аборти, а 13 штатів можуть заборонити аборт протягом 30 днів через ухвалені раніше закони про їхню заборону, пише видання.


США, Ілліной, Чикаго

Байден підписав важливий закон щодо обігу зброї у США

Президент Джо Байден у суботу підписав наймасштабніший за останні десятиліття закон про протидію збройному насильству. Закон підтримали обидві провідні партії США, завдяки компромісу, досягнутому на тлі масових стрілянин, що відбулись останнім часом. Законодавство посилить перевірку наймолодших покупців зброї, обмежить доступ до вогнепальної зброї для винуватців домашнього насильства та допоможе штатам вилучати зброю у осіб, визнаних небезпечними. Більшість передбачених ним коштів, обсягом 13 мільярдів доларів, сприятиме розвитку програм психічного здоров’я та шкіл допомоги.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Пол Маккартні вийшов на сцену з прапором України

Британський музикант та співзасновник гурту The Beatles Пол Маккартні вийшов на сцену фестивалю "Гластонбері" з українським прапором, повідомляє ВВС. Для українських музикантів, які брали участь у фестивалі ця подія мала більше значення, ніж просто жест, зазначає видання. "Для солдатів, для людей в Україні та в усьому світі, коли ваші великі зірки тебе підтримують і розуміють, це свідчить про те, що на твоєму боці правда. Це дає нам натхнення триматися", — зазначив учасник гурту DhakaBrakha Марко Галаневич. Гурт Kalush Orchestra, також подякував музиканту за підтримку.


Погода

У понеділок, 27 червня, у Чикаго увесь день небо буде ясним та безхмарним. Без опадів. На стовпчиках термометрів +23…+25°С.

В Україні буде спека до 32 градусів, у деяких регіонах можливі короткочасні дощі.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express


5 views0 comments
bottom of page