top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/28/2021

Updated: Jun 29, 2021


Політика

Сполучені Штати допоможуть Україні посилити морську охорону

Сполучені Штати вирішили допомогти Україні посилити морську безпеку через загрозу Росії на морі. Про це заявила тимчасова повірена у справах США в Україні Крістіна Квін, виступаючи в Бердянську на будівництві військового містечка для дивізіону катерів та відділу спеціальних дій Морської охорони Державної прикордонної служби України. Вона зауважила, що цей проект є лише однією частиною інвестицій обсягом у 4,5 мільйона доларів США у військові об’єкти в Бердянську та Маріуполі, який реалізується за Програмою експортного контролю та безпеки кордонів посольства США (EXBS)". Також вона розповіла про старт нового проєкту на суму в 12 мільйонів доларів в Одесі, де збудують центр для підрозділу швидкого реагування Морської охорони.


Економіка

Ціни на вугілля у світі найбільші за 10 років

Ціни на енергетичне вугілля виросли до максимального рівня за останні 10 років, повідомляє The Wall Street Journal. Це відбувається на тлі того, що уряди держав по всьому світу обіцяють скорочувати обсяги викидів CO2. Таке зростання цін у виданні пояснюють збільшенням попиту на енергетичне вугілля через дефіцит природного газу, зростання споживання електроенергії, а також несприятливі погодні умови в Китаї. Також це закриття вугільної шахти в Колумбії, повені в Індонезії і Австралії, а також скорочення поставок в Китай. За останній рік ціни на енергетичне вугілля виросли більш ніж удвічі. Вугілля з поставкою в країни Північно-Західної Європи раніше цього місяця подорожчало до максимуму з листопада 2011 року, а з початку року додало 64%.


Соціум

В Україні стартував флешмоб з нагоди 25-ї річниці з Дня ухвалення Конституції

Україні стартував флешмоб з нагоди Дня ухвалення Конституції. Його мета краще ознайомити українців з Основним Законом держави, адже соціальні опитування свідчать, що, його читали на жаль, лише 10 % українців. Учасники записують відео, де вони читають обрану статтю із Конституції, яка особливо їм відгукується, публікують пост в соціальних мережах під хештегом #МояКонституція25 та передають естафету наступному користувачеві. Сьогодні виповнюється 25 років з дня ухвалення Основного Закону. 28 червня 1996 року о 9 годині 18 хвилин, після майже доби безперервної роботи, Верховна Рада ухвалила і ввела в дію Конституцію. Цій події передували 6 років важкої праці, консультацій, криз і домовленостей.


Авто – мото

Audi повністю відмовиться від двигунів внутрішнього згоряння після 2026 року

Керівник Audi Маркус Дюсман заявив, що останній новий автомобіль концерну з двигуном внутрішнього згоряння буде представлений в 2026 році. Після цього всі новинки Audi будуть оснащуватися виключно електричними двигунами, повідомляє прес-служба Audi. А повне завершення продажів автомобілів з бензиновими і дизельними моторами Audi планує на 2033 рік. Після цього настане тотальна електрифікація.При цьому Дюсман зазначає, що такі темпи пов'язані з технологічними досягненнями концерну, а зовсім не із законодавчими ініціативами Євросоюзу. Для того, щоб відповідати новим екологічним стандартам, німецький концерн продовжить удосконалювати наявні моделі двигунів внутрішнього згоряння. Це потрібно, зокрема, щоб привести їх у відповідність з Євро-7, який набуде чинності в 2025 році.


США, Ілліной, Чикаго

Кількість загиблих внаслідок обвалу багатоповерхівки у Флориді зросла до 9

Кількість загиблих внаслідок обвалу 12-типоверхового будинку в містечку Серфсайд біля Маямі зросла до 9 осіб, доля ще понад 150 людей залишається невідомою, повідомляє Reuters. Рятівники продовжують пошукові роботи в надії знайти уцілилих під уламками. Мерка Маямі-Дейд Даніелла Леввайн Кава заявила, що у пошукових роботах беруть участь вісім команд. Рятівники, деякі з яких прибули з Ізраїлю та Мексики, використовують собак, дронів та інфрачервоні сканери. Офіційні особи повідомляють, що пожежу, яка сталася під уламками, вдалося загасити. Округ у наступні 30 днів проведе аудит всіх будинків, яким понад 40 років. Влада оприлюднила документи, у яких вказується на серйозні структурні ушкодження під басейном та в паркувальному гаражі будинку, який обвалився.


Діаспора

Дипломати презентували український борщ у Вашингтоні

Посольство України в Сполучених Штатах Америки презентувало у Вашингтоні український борщ в рамках кампанії МЗС України з популяризації української кухні у світі, а також на підтримку визнання борщу як нематеріальної культурної спадщини України в ЮНЕСКО, про це йдеться на ФБ-сторінці установи. У заході взяли участь представники американської адміністрації, Конгресу та іноземних дипломатичних місій у Вашингтоні. Гості спостерігали за кулінарним шоу за участі двох команд, які готували окремо два види українського борщу: пісний «посольський кошерний борщ» та «конгресовий борщ» за рецептом традиційного українського борщу. Та мали можливість спробувати справжній домашній український хліб, пампушки з часником, закуски, а також крюшон у кавуні та домашні наливки.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український співак Володимир Дантес випустив перший сольний альбом

Український співак Володимир Дантес випустив перший сольний альбом під назвою "Твоя улюблена музика". Після участі у "Фабриці зірок 2" артист був у дуеті "Дантес & Олейник" (згодом - група "ДиО.фильмы"), а з розпадом колективу зосередився на кар'єрі ведучого. Свій перший сольний реліз він описує як синергію всієї тієї музики, на якій ріс і яка йому подобалася. За словами співака, платівка увібрала його історії та переживання від 2008 року до сьогодні. Крім того, в ній є треки, написані особисто, і навіть гітарна партія, зіграна його руками. На пісню "Sasha" - Дантес раніше представив кліп. Слухати альбом "Твоя улюблена музика" Дантес радить в дорозі.


Погода

У понеділок, 28 червня, у Чикаго буде хмарна погода. Вранішній дрібний дощ удень посилиться і йтиме до самого вечора. На стовпчиках термометрів до+26°С.

В Україні буде тепла, але переважно дощова погода, в окремих районах з грозами та шквалами. Вдень +24-29°С.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

3 views0 comments

Comments


bottom of page