top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/25/2021

Updated: Jun 29, 2021


Політика

Ентоні Блінкен закликав Німеччину зменшити ризики, які "Північний потік-2" несе Україні

Державний секретар США Ентоні Блінкен закликав Німеччину вдатись до конкретних кроків, щоб зменшити ризики, які російський газогін "Північний потік-2" несе Україні та європейській енергетичній безпеці. Відповідне повідомлення за підсумками зустрічі Блінкена з канцлеркою Німеччини Ангелою Меркель розміщено на сайті Держдепартаменту. Як відзначається, у ході зустрічі Блінкен підкреслив, що США продовжують виступати проти "Північного потоку-2". Сторони також обговорили важливість координованої відповіді з боку трансатлантичного співтовариства на глобальні виклики, включно із викликами з боку Китаю та Росії.


Економіка

США розширили торговельні обмеження проти Китаю

Уряд США оголосив про введення обмежень щодо експорту продукції з Китаю, виробленої на п’яти крупних підприємствах – через нелюдську примусову працю й грубі порушення прав людини, у тому числі, уйгурів у Сінцзяні. Про це йдеться в офіційному повідомленні Білого дому. Рішення уряду США були запроваджені на основі домовленостей саміту G7 у Корнуоллі, Велика Британія, «де провідні демократії у світі виступили з об’єднаною позицією проти примусової праці». Нагадаємо, раніше уряд США запровадив обмеження проти 48 суб’єктів КНР через грубі порушення прав людей та переслідування меншин у Сінцьзяні. Ці дії обмежують експорт, реекспорт для Китаю, а також передачу цій країні окремих видів товарів, програмного забезпечення й технологій.


Соціум

У США винесли перший судовий вирок у справі про штурм Капітолія

У США винесли перший судовий вирок у справі про штурм Капітолія. Судді визнали винною 49-річну Анну Морган-Ллойд зі штату Індіана, вона отримала три роки позбавлення волі умовно, також жінці заборонили володіти зброєю. Про це пише The Huffington Post. Жінка також повинна пройти тест на наркотики. Також Морган-Ллойд доведеться заплатити компенсацію у розмірі $500 і відпрацювати 120 годин на громадських роботах. «Я просто хотіла б вибачитися перед судом, американським народом і своєю сімʼєю», — сказала жінка на суді та зауважила, що пішла на мітинг, аби мирно продемонструвати свою підтримку 45-му президенту США Дональду Трампу.


Авто – мото

У Сполучених штатах популярні вживані авто почали коштувати більше за нові

У США вживані автівки моделей, що користуються значним попитом, через пандемію почали коштувати на декілька тисяч доларів більше за свої початкові ціни, повідомляє AP. Минулоріч автовиробники мусили зачинити заводи на карантин, що скоротило виробництво. Водночас, попит на ноутбуки, телефони та іншу побутову техніку спровокував перехід виробників комп’ютерних чипів на виробництво напівпровідників для цих товарів. Це спричинило дефіцит мікросхем в автоіндустрії. Відсутність нових транспортних засобів та вищі ціни призвели до того, що на ринок вживаних автомобілів прийшло більше людей, відтак зріс попит. Зазначається, що протягом року ціни на транспортні засоби зросли на близько 30%. Середня ціна авто у червні становить близько 26,5 тис. доларів.


Здоров`я

Moderna перейменувала свою COVID-вакцину

Компанія Moderna змінила назву для своєї вакцини від коронавірусу. Препарат називатимуть Spikevax. Про це повідомляється на сайті Європейського агентства з лікарських засобів. Раніше вакцина мала таку ж назву, як і компанія, — Moderna. Однак розробники вакцин наразі активно перейменовують свої препарати, оскільки вони виготовляють не лише їх, але й багато інших ліків. У ЄС наразі сертифіковано вакцини чотирьох виробників. Вакцина від Pfizer називається Comirnaty, вакцина від AstraZeneca — Vaxzevria, а вакцина від компанії Janssen, яка входить до корпорації Johnson & Johnson, поки власної назви не має.


Діаспора

У Канаді зняли з продажу горілку Stalinskaya після звернень української громади

У Канаді державний монополіст з продажу спиртних напоїв у провінції Онтаріо LCBO відмовився від реалізації горілки "Stalinskaya" після численних звернень української громади, повідомляє Укрінформ. Після появи на полицях магазину цього товару численні українсько-канадські громадські організації почали писати звернення до компанії та уряду провінції з вимогами припинити продаж напою. Ця горілка румунського виробництва продається також у державній алкогольній мережі канадської провінції Острів Принца Едварда. У КУК заявили, що надіслали листа керівництву мережі із вимогами відмовитися від її продажу. За даними останнього перепису населення, близько 1,3 млн жителів Канади мають українське коріння.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Брітні Спірс просить суд скасувати опіку батька

Американська співачка Брітні Спірс дала свідчення у суді Лос-Анджелеса у справі про її опікунство. Під час виступу 39-річна артистка попросила скасувати опіку батька Джеймса Спірса і відверто розповіла, що відбувається за завісою її зіркового життя, повідомляє The New York Times. Співачка, зокрема, розповіла, що люди, які контролюють її життя, не дозволяють їй вийти заміж і народити ще одну дитину. «….Я травмована. Я нещасна. Я не можу спати», — зізналась співачка, включившись на засіданні суду в онлайн-режимі. За словами співачки, їй також не дозволяють їздити в одній машині з її хлопцем. Спірс розповіла, що опікунство приносить їй більше шкоди, ніж користі, і позбавляє права на власне життя. Адвокатка батька Брітні оголосила коротку заяву від імені свого клієнта: «Йому шкода, що його дочка страждає і відчуває такий сильний біль. Містер Спірс любить свою дочку і дуже за нею сумує».


Погода

У п’ятницю, 25 червня, у Чикаго весь день буде хмарно та дощитиме. На стовпчиках термометрів +24…+26ºС.

В Україні спека набирає обертів, температура підніметься до 31-36 градусів тепла. Але місцями короткочасні дощі та грози.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page