top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/24/2022

Updated: Jun 24, 2022


Політика

Кулеба розповів, що стало переломним моментом для кандидатства України в ЄС

Велику роль у наданні Україні статусу кандидата на входження в Європейський Союз зіграв Президент Франції Еммануель Макрон, а вирішальним моментом став візит лідерів Франції, Німеччини, Румунії та Італії до Києва. Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба в ефірі телемарафону. «…. я звернув увагу, що саме під час головування Франції це рішення ухвалене. І це була принципова позиція зробити це саме зараз», - сказав він. На момент візиту лідерів Франції, Німеччини, Румунії та Італії ще не було остаточної версії позиції Європейської комісії, раніше скептиками надання статусу кандидата були Нідерланди, Данія, Швеція, Португалія і Німеччина, зауважив Кулеба.


Війна РФ проти України

Поновлення переговорів з РФ не має сенсу - Подоляк

Переговорний процес з Російською федерацією перебуває на паузі, проте працює гуманітарна підсекція, повʼязана з обміном полоненими, гуманітарними коридорами, евакуацією українських громадян із зони воєнних дій. Про це повідомив радник керівника Офісу Президента Михайло Подоляк, пише «Бабель». «У тому, що стосується політико-дипломатичної секції, немає сенсу, тому що тривають інтенсивні бої на сході країни. Росія ставить на те, що за рахунок суттєвої кількісної переваги зможе отримати якусь тактичну військову перемогу. Немає сенсу з таким суперником вести переговори, тому що він нераціонально буде відповідати на всі зустрічні пропозиції», - пояснив Подоляк.


Економіка

Скільки коштуватиме відновлення України?

Відновлення України коштуватиме $1,1 трильйона, вважає очільник Європейського інвестиційного банку Вернер Хойєр, повідомляє Bloomberg. Ідеться про зовнішню допомогу з відшкодуванням збитків, завданих повномасштабним російським вторгненням. Європа «має зіграти найбільшу роль» у фінансуванні відбудови, вважає Хойєр. У травні Європейська комісія запропонувала останній пакет допомоги для покриття частини фінансових потреб України в розмірі близько 5 мільярдів євро на місяць. Хойєр додав, що зараз він намагається перерозподілити зобов’язання Європейського інвестбанку на суму від 1 до 1,5 мільярда євро для відновлення України. Схвалення на ці кроки очільник установи може отримати вже на тижні.


Технології

У Microsoft розповіли про російські кібернапади на союзників України

Російська розвідка збільшила напади на мережі та шпигунську діяльність проти урядів країн-союзниць України, йдеться в блозі компанії Microsoft. Компанія виявила кібернапади на 128 організацій у 42-х країнах, що підтримують Україну. Найбільше кібернападів російські зловмисники здійснюють на США а також на Польщу. Здебільшого зловмисники нападають на урядові структури, але також є атаки на дослідницькі установи, гуманітарні організації, об'єкти критичної інфраструктури. Майже третина таких нападів успішні, йдеться в блозі. В компанії вказали - Україна достатньо добре захищається від російських кібернападів, зокрема країні вдалось захистити урядові дані, розмістивши їх на хмарному сервісі.


США, Ілліной, Чикаго

Суд у США скасував обмеження на носіння зброї в Нью-Йорку

Верховний суд у четвер скасував закон Нью-Йорка щодо обмеження носіння зброї, що стало важливим рішенням в сфері обігу зброї у США. Очікується, що рішення суддів дозволить більшій кількості людей легально носити зброю на вулицях найбільших міст країни, включаючи Нью-Йорк, Лос-Анджелес і Бостон а також в інших місцях. У своєму рішенні судді скасували закон Нью-Йорка, який вимагає від людей доводити особливу потребу в носінні зброї, щоб отримати дозвіл на її носіння в громадських місцях. Судді заявили, що ця вимога порушує право на «зберігання та носіння зброї», закріпленому в Другій поправці до Конституції США.


Соціум

Українці за добу зібрали кошти на два Bayraktar

Відомий український телеведучий та волонтер Сергій Притула на свій день народження замість подарунків запропонував зібрати кошти на три Байратари для ЗСУ у рамках проекту «Народний Байрактар». За добу Благодійний фонд Сергія Притули разом із блогером Ігорем Лаченковим зібрали 366 млн грн. Цих коштів вистачить на два БПЛА. До збору долучилось багато людей. Левова частка переказів - це пожертви розміром від 2 до 200 гривень, тож Байрактари вийшли дійсно народними. Цільова сума — 500 млн грн. Рахунки та реквізити для переказу коштів на сайті фонду.


Погода

У п’ятницю, 24 червня, у Чикаго вдень на небі з'являться хмари, які ввечері розсіються. Без опадів. На стовпчиках термометрів від +31 до +34°С.

У більшості областей України оголошено попередження про погіршення погодних умов через грози, а подекуди град та шквали. Температура вдень 21-26 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

12 views0 comments
bottom of page