top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/24/2021

Updated: Jun 24, 2021


Політика

Лондон заперечує, що росіяни стріляли, попереджаючи британський корабель в Чорному морі

У середу Міноборони РФ заявило, що російські військові і прикордонники відкрили «попереджувальний» вогонь і зробили «попереджувальне» бомбометання по курсу британського есмінця "Дефендер". Це сталося, коли він проходив у Чорному морі біля берегів окупованого Росією Криму в районі мису Фіолент, передає Укрінформ. Україна заявила про «агресивну і провокативну політику» Москви у Чорному та Азовському морях, передаэ Голос Аерики. Пізніше у Міністерстві оборони Великої Британії спростували інформацію про відкриття попереджувального вогню по британському есмінцю «Дефендер» із боку російських військових біля берегів окупованого Росією українського Криму в середу, 23 червня. Міністр оборони Британії назвав обстріл есмінця біля Криму дезінформацією РФ.


Економіка

За час пандемії у світі значно побільшало мільйонерів

У 2020 році понад п'ять мільйонів людей у всьому світі стали мільйонерами, незважаючи на економічні збитки від пандемії коронавірусу, повідомляє ВВС. За даними дослідження Credit Suisse, у той час як більшість людей, що жили у скруті, стали ще біднішими, кількість мільйонерів у всьому світі збільшилася на 5,2 мільйона осіб і тепер перевищує 56 мільйонів. У 2020 році понад 1% людей у всьому світі вперше стали мільйонерами. Пандемія завдала «гострий короткостроковий вплив на світові ринки», але це «в значній мірі змінилося до кінця червня 2020 року», каже Ентоні Шоррокс, економіст і автор Global Wealth Report. За його словами, світове багатство не тільки залишалося стабільним перед обличчям таких потрясінь, а й фактично швидко збільшувалося в другій половині року. Відновлення фондових ринків і стрімке зростання цін на нерухомість допомогли збільшити добробут деяких людей.


Соціум

Білий дім оголосив про стратегію боротьби проти злочинів

Білий дім оголосив про нову стратегію боротьби проти злочинів із застосуванням вогнепальної зброї та для гарантування громадської безпеки. Серед низки указів президента Джо Байдена, що покликані зупинити хвилю масових розстрілів в американських містах, - заклик до Конгресу прийняти закон про посилення контролю над вогнепальною зброєю, передає Голос Америки. Також, як повідомляє адміністрація, стратегія посилить покарання за незаконний обіг зброї, надасть поліції більше можливостей для боротьби зі злочинами із застосуванням зброї, інвестує у програму із запобігання насильства у громадах, розширить можливості із стажування й працевлаштування для підлітків та молоді й також допоможе колишнім в'язням повернутись до життя у суспільстві.


Туризм

Канада дозволить в’їзд вакцинованим туристам, а Україна закриває кордони для чотирьох країн

Уряд Канади з 5 липня послабить обмеження для повністю вакцинованих туристів. Вони не мають перебувати на карантині та здавати ще один тест на коронавірус на 8 день перебування в країні, повідомив уряд Канади. Канадський уряд вважає повністю вакцинованою людину, яка отримали щеплення сертифікованим в країні препаратом, а після дати отримання другої дози минуло 14 днів. Водночас туристи все одно будуть зобов’язані здавати тести на коронавірус — один до вильоту і один одразу після прибуття. В Україні з 25 червня громадянам, які прибули з Індії, Великої Британії, Росії, Португалії або перебували на їх території не менше семи днів, заборонено перетин державного кордону України без негативного результату експрес-тесту на коронавірус, щоб зменшити ризики поширення штаму «Дельта» в Україні.


США, Ілліной, Чикаго

Чикаго дарує 250 доларів: як отримати подарункову карту

У Чикаго можна отримати подарункові картки на 250 доларів для святкування відкриття міста. Кожні вихідні жителі та туристи Чикаго можуть знайти сотні таких подарунків у різних закладах та у всіх районах міста до 4 липня. Для того, аби їх отримати треба сказати: «Open Chicago». Така ініціатива мера Лорі Лайтфут, спрямована на заохочення людей повернутися до місцевого бізнесу цього літа. Мер міста об'єдналася з Raise Marketplace і World Business Chicago, щоб роздати подарункові карти, які можна використовувати у Raise Marketplace та у більш ніж у 4000 магазинах і ресторанах у всьому місті. "....Я із задоволенням повідомляю, що ми можемо безпечно перейти до 5-ї фази і стати першим великим містом у країні, яке повністю відкриється", - заявила Лайтфут.


Діаспора

В Іллінойсі проведуть юридичні семінари для української діаспори

22 червня у приміщенні Генерального консульства України в Чикаго відбулася зустріч генконсула Сергія Коледова з офіцером у зв`язках з громадськістю Офісу Генерального прокурора штату Іллінойс Нетті Ласко, повідомляє пресслужба Генконсульства у Facebook. «За результатами зустрічі було домовлено опрацювати питання проведення семінарів за участі співробітників Генконсульства, спеціалістів Офісу, провідних юристів штату для представників української діаспори у штаті Іллінойс з питань захисту прав споживачів, юридичної допомоги будівельним робітникам, імміграційного законодавства США та захисту законних прав іммігрантів тощо», – повідомили у дипустанові. Також пані Ласко проінформувала про основні напрями діяльності Офісу та допомогу, яку він може надати установі у сфері захисту прав та інтересів фізичних та юридичних осіб України на території штату Іллінойс.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український гурт «Romax» презентували дебютний кліп на пісню «Класна»

Фіналісти українського ювілейного сезону шоу «Х-фактор» гурт «Romax» презентували дебютну відеороботу - кліп на пісню «Класна». Як повідомили учасники гурту, пісня та відео присвячені коханню і боксу, а в основі сюжету покладено реальну історію. Головними героями кліпу стали справжні українські зірки: переможець кубку світу з кікбоксингу Самір Мехбалієв, його спаринг-партнер Михайло Подоляк, а головну жіночу роль зіграла фіналістка «Х-фактору» Анна Іваніца. Текст пісні написав відомий український поет Петро Мага, а над музикою працювали всі учасники гурту. Наразі відеороботу можна подивитись у Youtube, але гурт планує найближчим часом створити авторську програму, випустити альбом і на його підтримку вирушити у всеукраїнський тур.


Погода

У четвер, 24 червня, у Чикаго буде хмарно. Більша частина дня пройде без опадів, а ближче до вечора очікується дощ із грозою. На стовпчиках термометрів +26…+28°С.

Україну не покидає спека, температура сягатиме +36°С. Місцями короткочасні дощі та грози.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

3 views0 comments

コメント


bottom of page