top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/23/2021

Updated: Jun 24, 2021


Політика

У Нью-Йорку вперше вибори мера проходять за рейтинговою системою

У Нью-Йорку 22 червня відбувся перший етап попередніх виборів мера, у праймеріз беруть участь 13 демократів і двоє республіканців, повідомляє Укрінформ. Прихильники Демократичної та Республіканської партій обирають кандидатів, які візьмуть участь у загальних виборах 2 листопада 2021 року. Чинний мер Білл де Блазіо не може брати в них участі, оскільки обіймав посаду упродовж двох термінів. На цих виборах уперше застосовується рейтингове голосування. У бюлетені виборці зможуть обрати до п'яти кандидатів і проранжувати їх відповідно до своїх уподобань.


Економіка

Влада США виділяє 8 мільярдів доларів на відновлення роботи аеропортів

Уряд Сполучених Штатів оголосив про виділення $8 мільярдів сотням аеропортів по всій країні з метою відновлення інтенсивної роботи, а також безпеки перельотів. З відповідною заявою виступила в вівторок речниця Білого дому Джен Псакі. Вона уточнила, що ці кошти надійдуть з Американського плану фінансового відновлення після пандемії COVID-19. Це передбачає, зокрема, забезпечення роботи працівників аеропорту, реалізацію будівельних проєктів, полегшення виплат за оренду терміналів концесійним компаніям, а також допомогу аеропортам оговтатися від наслідків COVID-19.При цьому Псакі зауважила, що зараз через американські аеропорти подорожують більш як утричі більше американців, ніж будь-коли минулого року.


Соціум

Американці продовжують закуповувати вогнепальну зброю

За минулий рік ФБР відхилило 300 тисяч заявок від американців на купівлю вогнепальної зброї для власного використання. У 42% випадків відмови причиною стало те, що охочі придбати гвинтівку чи пістолет у минулому були засуджені за скоєний злочин, передає Голос Америки. Кількість відмов удвічі більша, ніж було торік, повідомляє АР. Тенденція відповідає загальній ситуації у США, коли від початку пандемії американці почали масово скуповувати зброю. Загалом у березні ФБР повідомило про 4,7 мільйонів запитів, - це рекорд за останні 20 років. Для 40% покупців на початку 2020 це була перша зброя. При цьому торік половину від усіх покупців склали жінки, по 20% - афроамериканці та люди латиноамериканського походження, пише CNN.


Здоров`я

Смертність від COVID-19 у США знизилася до рівня березня 2020 року

Кількість померлих від COVID-19 в США вперше з березня 2020 року опустилася нижче 300 на день. Тим часом, кампанія зі щеплення перетнула позначку: 150 мільйонів американців - це 45% населення країни - повністю вакциновані, повідомили Центри з контролю і профілактики захворювань США (CDC). В урядовій службі також повідомили, що 57% дорослих у віці від 18 років отримали щонайменше одну дозу щеплення від коронавірусу. За даними CDC, торік коронавірус став третьою основною причиною смертей у країні, поступившись серцево-судинним і онкологічним захворюванням. Як повідомляє CNN очікується, що США не досягнуть раніше поставленої Джо Байденом мети досягти часткової вакцинації 70% дорослого населення до Дня незалежності США 4-го липня.


США, Ілліной, Чикаго

Чиказька піцерія потрапила до рейтингу найкращих у країні

Чиказька піцерія Pequod's Pizza увійшла до рейтингу найкращих піцерій США за версією туристичного видання Big 7 Travel та посіла 5-е місце у рейтингу 2021 року. У Pequod's подають культову чиказьку піцу, супи, салати, пасту, крильця і ​​десерти, а також інші італійські страви. Заклад Buddy's Pizza у Детройті отримав сьоме місце, а Diavola в Індіанаполісі посів восьму позицію. Big 7 Travel формує рейтинг піцерій на основі таких кріннаитеріїв: досвід; відгуки критиків, онлайн-відгуки, розташування і доступність, присутність у мережі, атмосфера, сервіс, ціна та презентація.


Діаспора

У Канаді українці організували протест проти «Сталинской водки»

Ліга українців Канади організувала протест проти продажу «Сталинской водки» та закликала своїх членів написати відповідні звернення до продавця цього товару, повідомляє Український погляд. «Продавати «Сталинскую водку» – це не що інше, як рекламувати ініціатора Голодомору в Україні. Ліга українців Канади закликає своїх членів «забомбити» протестами фірму LCBO, яка цим займається», – закликала Ліга. Зауважується, що це можна зробити навіть з України за посиланням.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Український мультик «Тигр блукає поруч» відібрали на фестиваль в Лос-Анджелесі

Короткометражний анімаційний фільм «Тигр блукає поруч» української режисерки Анастасії Фалілеєвої увійшов до конкурсної програми престижного міжнародного фестивалю LA Shorts International Film Festival, повідомляє Держкіно. Стрічка "Тигр блукає поруч" присвячена темі підліткової депресії. Крізь призму тривожних фантазій вона розповідає історію старшокласниці Кацумі, яка переживає депресивний розлад і зневірилася у підтримці та любові навіть найближчих. Фільм виконаний у техніці stop motion. Його особливість полягає в тому, що матеріалом для створення ляльок і декорацій стало сміття.


Погода

У середу, 23 червня, у Чикаго весь день буде хмарно та дощитиме, лише ввечері проясниться. Вдень до +22…+26°С.

В Україні буде спекотно та переважно сухо. Вдень +30-35° тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

9 views0 comments

Comments


bottom of page