top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/22/2020


Політика

В Україні розслідують понад 20 справ, де фігурує Петро Порошенко

П’ятий президент України Петро Порошенко фігурує у понад 20 справах, які розслідує Офіс Генпрокурора України та Державне Бюро розслідувань, серед них є і справа про надання Томосу, передає Голос Америки. Наразі лише у «справі Семочка» експрезиденту оголошено підозру. Три кримінальні справи вже закрито через відсутність складу злочину. Поважати принцип рівності всіх перед законом вже закликали Україну посольства США та Канади. Український конгресовий комітет Америки також засуджує “політично мотивовані справи проти колишніх урядовців та лідерів громадянського суспільства", зокрема, проти експрезидента Петра Порошенка.


Економіка

Декілька авіакомпаній відновлюють польоти в Україну

Відучора авіакомпанії Ryanair і Swiss відновили регулярні польоти до Києва після 3-місячної перерви. Ryanair підтвердив запуск більше 20 маршрутів з України влітку. Swiss поки літатиме між Києвом і Цюріхом. Хоча Swiss дозволяє стикувати київські рейси в Цюріху з рейсами в Нью-Йорк і Бостон, більшості іноземців з візами для поїздки у США заборонений транзит через аеропорти Шенгенської зони, - повідомляють у компанії. Також Turkish Airlines включила Україну в оновлений графік польотів з 1 липня. Авіакомпанія розширює маршрути в напрямках Америки, Європи, Азії та Африки, що збільшить можливості для стикувань через Стамбул.


Соціум (соціальні новини)

У Нью-Йорку вирішили демонтувати пам’ятник Теодору Рузвельту

У Нью-Йорку вирішили демонтувати кінний пам'ятник колишньому президентові США Теодору Рузвельту, що стоїть біля входу до американського музею природної історії, повідомляє The New York Times. Таке рішення музей ухвалив на тлі протестів проти расизму і влада міста погодилась із ним. Пам`ятник, де Рузвельт сидить верхи на коні, поруч з ним з одного боку йде індіанець, з іншого – африканець, споруджений в 1940 році. Упродовж багатьох років активісти виступали проти пам'ятника, який, на їхню думку, став символом колоніальної експансії та расової дискримінації.


Авто – мото

Tesla планує відкрити новий завод у США та залучити понад мільярд доларів

Компанія Tesla планує відкрити новий завод в США, про це повідомляє Reuters. За інформацією видання вже є конкретні плани по будівництву заводу в окрузі Тревіс, штат Техас, яке планується розпочати цього літа. Очікується, що округ інвестує понад 1 млрд доларів і створить близько 5000 робочих місць. У виданні зазначають, що як завжди в таких великих проектах, Tesla вимагає серйозних знижок, наприклад, у вигляді податкових пільг. Поки що у Tesla є тільки один автомобільний завод у США – у Фремонті, штат Каліфорнія. Один завод відкритий в Шанхаї, а третій планується в Грюнхайде, неподалік від Берліна.

Здоров`я

У США стурбовані стрибком захворюваності на COVID-19 серед молоді

Представники системи охорони здоров'я США зафіксували підвищений рівень захворюваності COVID-19 серед молоді віком до 30-35 років, що може бути обумовлене нехтуванням цими людьми рекомендацій соціального дистанціювання, пише The Hill. Зокрема, в штаті Техас, за словами губернатора Грега Еббота, більшість нових випадків зараження реєструється серед людей віком до 30 років. У Каліфорнії, за офіційною статистикою, 44% хворих становлять особи до 35 років. Загалом же, найбільш тривожна картина з піками захворюваності спостерігається також у штатах Флорида, Арізона, Північна Кароліна.


США, Ілліной, Чикаго

Нью- Йорк розпочинає з понеділка другу фазу виходу з карантину

Тим часом Нью - Йорк відсьогодні розпочинає другу фазу виходу з карантину. Нині темпи інфікування у мегаполісі, що став епіцентром поширення COVID-19, продовжують йти на спад. З понеділка у місті відновлюють роботу ресторани з обслуговуванням лише на вулиці, офісні приміщення, салони краси. Крамниці можуть працювати із заповненням наполовину. Друга фаза, за словами мера міста Білла де Блазіо, дозволить повернутися на роботу понад 300 тис. людей.


Діаспора

США назвали умови в'їзду для українців

Українцям і всім іноземним громадянам, у яких є дійсна американська віза дозволено в'їзд до США, якщо протягом останніх 14 днів, що передують поїздці, людина перебуває в країнах, на які не поширюються обмеження, пов'язані з COVID-19, повідомляє пресслужба посольства США в Україні. Під час подорожі до США транзит через певні країни, включаючи країни Шенгенської зони, Велику Британію, Ірландію, Китай, Іран, Бразилію, поки заборонений для більшості іноземців з візами. Водночас, дія цих правил не поширюється на громадян США чи власників "зеленої картки", які бажають поїхати додому з України.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Джамала вдруге стала мамою

Талановита українська співачка Джамала вдруге стала мамою. Малюк якого подружжя назвало Селім-Гірай Сеїт-Бекір Огли Сулейманов з'явився на світ 19 червня, точно за планом лікарів. Зворушливі фото щасливої події співачка виклала в Інстаграм. Про те, що вона при надії Джамала запідозрила ще на зніманнях кліпу "Жалі". Каже, що стала швидше втомлюватися і відчувати голод. Коли зірка показала чоловіку тест з двома смужками він дуже зрадів. Нагадаю, у березні 2018 року Джамала народила первістка Еміра-Рахмана Сеїт-Бекіра Огли Сулейманова.


Погода

У понеділок, 22 червня, у Чикаго протягом усього дня триматиметься хмарна погода. Удень і ввечері прогнозують дощ із грозою. Денна температура від + 26° до +29°С.

В Україні короткочасні дощі, грози, в окремих районах град і шквали. Вдень на стовпчиках термометрів також до + 29°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

留言


bottom of page