top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/21/2022

Updated: Jun 21, 2022


Політика

Україна ратифікувала Стамбульську конвенцію

Верховна рада ратифікувала "Конвенцію Ради Європи про запобігання насильству стосовно жінок і домашньому насильству та боротьбу із цими явищами", відому як «Стамбульська конвенція». Документ підписали 46 країн і Євросоюз. Проте ще 11 з них, зокрема Україна, не ратифікували угоду. Україна підписала Стамбульську конвенцію ще у 2011 році, але досі не ратифікувала через протести церков і консервативних політиків проти вжитого в ній терміну «гендер». Спроби підтримати документ у парламенті були у 2016 та 2019 роках.


Війна РФ проти України

Окупанти спробують захопити увесь Сєвєродонецьк найближчими днями

Найближчий тиждень стане вирішальним для оборони українського Сєвєродонецька, який окупанти намагатимуться взяти під повний контроль. Боротьба на напрямку Сєвєродонецька, очікується, переросте у фазу істотнішого загострення. Про це свідчать дані Інституту вивчення війни. Водночас Україна нейтралізувала можливість РФ проникнути в Одеську область з моря. Після затоплення судна "Васілій Бех" у росіян виникла складність з постачанням озброєння на острів Зміїний. Про це повідомили в Міноборони Великої Британії з посиланням на розвідку. Українські військовослужбовці також не дали Росії контролювати Чорне море.


Економіка

Українські переселенці допоможуть ЄС з дефіцитом робочої сили

У Європейському центробанку оцінили, що вимушені українські переселенці можуть призвести до зростання робочої сили в єврозоні від 0,2% до 0,8%, адже частина українців залишиться в країнах ЄС. Про це повідомляє Reuters з посиланням на публікацію фінустанови. З огляду на рекордно низький рівень безробіття, єврозона зіткнулася з дефіцитом робочої сили, а вимушено переселені українці можуть "трохи послабити" напруженість на європейському ринку праці. При цьому у ЄС наявні високі адміністративні барʼєри для залучення людей до роботи, що ускладнює їхню інтеграцію на ринки праці країн, що приймають їх, йдеться у повідомленні.


Соціум

Відпустку цього літа планують лише 11% українців

За даними опитування кадрового порталу grc.ua проведеного у червні, цього року літню відпустку планує рекордно низька кількість українців — лише 11%. З них тільки 1% має намір поїхати на відпочинок за кордон. Більшість віддають перевагу внутрішньому туризму, повідомляє Укрінформ. Майже половина респондентів вважають, що зараз не час для відпочинку та радощів. Чверть взагалі втратили роботу через війну, тому ні можливості, ні бажання відпочивати не мають. З 9% опитаних, що перебувають за кордоном; 6% - вже у відпустці, утім, вимушеній та безоплатній. Ще 3% не планують відпочинку через побоювання втратити роботу.


Діаспора

Канада організує ще один чартер для українських біженців

Канадська провінція Саскачеван має намір організувати чартерний рейс для українських біженців, які перебувають у Польщі, пише CBC News, із посиланням на міністра імміграції Джеремі Гарісона. Попередня дата вильоту - 4 липня, але вона ще не остаточна. Міністр додав, що уряд забезпечить біженців короткостроковим житлом, надасть певну фінансову підтримку та допоможе з пошуком роботи. Окрім цього, українці у Саскачевані можуть легко обміняти свої водійські права на місцеві, а також безкоштовно отримати картку медичного страхування.

Загалом від початку цього року до Канади прибули понад 42 тис. українців (не всі з них біженці). Із середини березня федеральний уряд затвердив більш як 131 тис. візових заявок від українців.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Зеленський зустрівся з голлівудським актором Беном Стіллером

Президент Володимир Зеленський зустрівся у Києві з голлівудським актором та послом доброї волі ООН Беном Стіллером. Про це глава держави повідомив у Facebook. Він зазначив, що українці відчувають підтримку всього світу та багатьох відомих людей. Раніше, 20 червня, Стіллер відвідав Макарів на Київщині, який постраждав від російської агресії, повідомляє Суспільне. 19 червня з візитом він був у Львові, а також приїжджав з гуманітарною місією до Польщі, де зустрівся з українськими біженцями.


Погода

У вівторок, 21 червня, у Чикаго небо буде ясним увесь день, лише ввечері воно затягнеться хмарами. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +36…+38°С.

До України повертаються дощі, стане прохолодніше: температура суттєво опуститься до 21-28 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

5 views0 comments
bottom of page