top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/19/2020


Політика

Поважати принцип рівності всіх перед законом закликали Україну посольства США та Канади

Посольство США в Україні застерегло офіційний Київ від зведення політичних рахунків. Про це мовиться в заяві, оприлюдненій на офіційній сторінці посольства у Фейсбуці і Твіттері. Проти політичних переслідувань в Україні виступили також посольства Канади і Німеччини в Україні. ЗМІ та оглядачі пов‘язали ці застереження із новинами навколо звинувачень, висунутих колишньому президентові України Петру Порошенку у зловживання владою. За те, що він своїм указом призначив першим заступником голови Служби зовнішньої розвідки України скандального Сергія Семочка.


Економіка

Професії, які стануть затребуваними через пандемію

За даними американських аналітиків та експертів з найму, на ринку праці великі компанії полюватимуть на професіоналів у сфері фінансів, електронної торгівлі, та медиків і водіїв вантажівок. Такі зміни, кажуть експерти, будуть глобальними та є наслідком впливу епідемії коронавірусу, передає Голос Америки. Найбільший у світі онлайн-ритейлер Amazon у березні заявив про плани додатково найняти 100 тис. працівників. Все більше компаній наймають штатних медиків. Зростання прогнозують і серед компаній які займаються дезінфекцією приміщень. А віддалена робота створить попит на фахівців у сфері IT технологій.


Соціум (соціальні новини)

МОЗ України ініціює посилення контролю за дотриманням карантину

Міністерство охорони здоров'я України ініціює посилення контролю за дотриманням в країні карантинних обмежень на фоні постійного збільшення кількості випадків захворювання. За даними МОЗ, за минулу добу в країні захворіли понад 900 людей. Це новий добовий рекорд за весь час спостереження. Насамперед у МОЗ хочуть зробити більш жорсткими покарання за порушення вимог карантину у транспорті, громадських місцях та закладах торгівлі. Йдеться також про можливе закриття нічних клубів, заявив керівник відомства Максим Степанов.


Авто – мото

FORD представив серію позашляхових мікроавтобусів TRANSIT

Компанія Ford представила нову модифікацію позашляхових мікроавтобусів Transit. Головною відмінною рисою версій Ford Transit, які отримали назву Trail і Custom, є великий напис "Ford" на матовій чорній решітці радіатора. Клієнти можуть вибрати автомобілі з кузовом "фургон" і подвійною кабіною в залежності від своїх потреб. Моторна гамма складається з 2,0-літрових дизельних двигунів, але моделі Transit Custom Trail додатково поставляються з гібридною системою. Автівки доступні для замовлення вже зараз, перші поставки очікуються до кінця літа.


Здоров`я

У США лікуватимуть відеоіграми

Управління з продовольства і медикаментів (FDA) дозволило продавати перший цифровий терапевтичний пристрій на основі відеоігор для поліпшення функції уваги у дітей з синдромом дефіциту уваги і гіперактивності (СДУГ). Про це йдеться на сайті регулятора. Пристрій називається EndeavorRx, він призначений для пацієнтів віком від 8 до 12 років. Проте найбільш частими побічними ефектами від нього є фрустрація, головний біль, запаморочення, емоційна реакція й агресія.


США, Ілліной, Чикаго

Кількість нових заражень коронавірусом значно збільшилась у майже половині штатів у США

У десяти штатах цього тижня зафіксовано рекордну кількість нових заражень коронавірусом. Експерти попереджають – Флорида може стати новим епіцентром пандемії. У четвер там зафіксовано понад 3000 нових випадків, а це найбільший добовий приріст від початку пандемії. У 23 штатах також зафіксовано цього тижня стрибок кількості нових заражень. Вісім інших штатів повідомляють про стабільну кількість нових випадків. Лише у Вермонті зафіксовано падіння кількості заражень вдвічі. Медики наголошують на важливості дотримання заходів безпеки.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Tayanna презентувала нову пісню, яка змушує повірити в себе

Українська співачка Tayanna сьогодні презентувала новий трек "Жіноча сила", який змусить кожну дівчину повірити в себе. "Відео вийшло дуже світле. Я хочу, щоб воно кожен день заряджало вас енергією і підбадьорювало", - написала співачка. Також вона додала, що створюючи композицію, їй хотілося, розділити зі слухачами емоцію щастя, безтурботності та віру у світле майбутнє.


Погода

У п’ятницю, 19 червня у Чикаго хмарна погода протримається увесь день. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до + 33°С.

В Україні короткочасні дощі, грози, в окремих районах град та шквали. Температура вдень від + 26° до +31°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

10 views0 comments

Comments


bottom of page