top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/18/2021

Updated: Jun 18, 2021



Політика

У Держдепі дали розгорнутий коментар щодо змісту спілкування Джо Байдена з Володимиром Путіним

Джо Байден та Володимир Путін говорили про можливості для активізації Мінського процесу. Про це високопосадовець адміністрації Байдена заявив журналістам у розгорнутому коментарі щодо змісту спілкування президентів США та Росії під час саміту у Женеві. Текст коментарів розміщено на сайті Держдепартаменту. За його словами, про результати саміту можна буде судити лише за деякий час, залежно від того, що відбуватиметься надалі. Посадовець наголосив, що Байден доніс до Росії думку, що позиція Вашингтона щодо покарання Москви у разі майбутніх спрямованих проти світового порядку дій, заснованого на правилах, підтримується союзниками Америки. У Держдепі також вказали на відмінності позицій США та Росії щодо Арктики та підкреслили важливість особистого спілкування лідерів двох країн.


Економіка

За 2 роки кількість українських фрілансерів, які працюють з іноземними клієнтами, зросла на третину

За два роки кількість українських фрілансерів, які працюють з іноземними клієнтами, збільшилась на 31%, їх середній дохід підвищився на 18%, а загальні зарахування українцям за цей період зросли на 55%. Про це свідчать дані міжнародної платіжної платформи Payoneer. При цьому, більше половини зарахувань фрілансерам концентрується у 5 найбільших містах України. Майже чверть виплат припадає на столицю. Решта на Харків, Львів, Дніпро та Одесу. Найбільше за 2 роки зріс середній дохід львівського фрілансера: за січень-березень цього року він заробив на 33% більше, аніж за аналогічний період 2019 року. Водночас додалось і самих фрілансерів, які працюють з іноземними клієнтами. Найбільше у 1,5 рази їхня кількість зросла у Харкові та Дніпрі.

Екологія

Україна переходить до зони надвисоких температур

Україна через кліматичні зміни переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. Про це повідомляє Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України. Україна посідає 9-те місце у світі за площею орних земель, які займають майже 33 млн га. Понад 60% орних земель в Україні вкриті чорноземами. Розораність земель призводить до значного розвитку деградаційних процесів: впливу водної і вітрової ерозії та пилових бурь. За свідченнями вчених, через кліматичні зміни Україна переходить у зону надвисоких температур і погодних катаклізмів. Уже в найближчі 30-40 років країні загрожує опустелювання великих територій. У міністерстві кажуть, що для України боротьба з опустелюванням і деградацією земель є одним із пріоритетних напрямків державної екологічної політики.


Турізм

У роботі сайтів найбільших авіакомпаній США стався збій

У роботі сайтів найбільших американських авіакомпаній – Delta Air Lines, United Airlines, American Airlines і Southwest Airlines, у четвер вранці стався збій. Про це повідомляє Reuters. Сайт Downdetector, який відстежує збої і відключення на популярних інтернет-ресурсах, зафіксував понад тисячу повідомлень користувачів про проблеми у роботі Southwest Airlines та по декілька сотень у роботі решти. Southwest скасувала у середу майже 300 рейсів і затримала більше 500 на наступний день після того, як була змушена тимчасово припинити роботу через збій. Крім цього, збій у четвер стався в роботі низки великих банків Австралії. Користувачі отримують повідомлення про помилки під час спроби увійти до служб банків. Зараз причину з'ясовують фахівці, повідомив телеканал 9 news. Поки невідомо, чи пов'язані між собою ці випадки.


США, Ілліной, Чикаго

Навчальні заклади Чикаго отримали 45 мільйонів від Маккензі Скотт

Дві освітні установи Чикаго отримали пожертвування від Маккензі Скотт, колишньої дружини засновника Amazon Джеффа Безоса. Коледж Kennedy-King отримав $5 млн, а University of Illinois-Chicago отримав $40 млн. Ці кошти стали найбільшою приватною пожертвою в історії Kennedy-King. Коледж, вважається одним з найкращих в країні, згідно з оцінкою Academic Influence, повідомляє Forbes. Представники університету кажуть, що пожертва Маккензі покращить життя студентів. Загалом Маккензі Скотт передала на благодійність ще $2,74 млрд. Гроші надійшли на рахунки 286 організацій — здебільшого тих, які займаються мистецтвом і боротьбою з расовою дискримінацією, повідомляє CNN.


Діаспора

Борщ швидкого приготування - стартап подружжя українців у Техасі

На центральному ринку Далласа можна побачити знайоме українцям слово - борщ. Традиційну українську страву продає подружжя Ревенко із Запоріжжя. Запакований він у невелику склянку. Всі інгредієнти у ньому сухі. Борщова історія Ревенків, почалась із Олексієвого батька, передає Голос Америки, який на пенсії колекціонував рецепти борщу. Чоловік назбирав їх близько півтори тисячі. Тож в Америці подружжя вирішило започаткувати свій борщовий бізнес. Спочатку продавали на ринку готовий борщ на розлив. Та коронавірус змінив плани родини. На ринку заборонили продавати готову їжу. Тоді Ревенки започаткували стартап сухого борщу. Подружжя запевняє: борщ швидкого приготування смакує як бабусин.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Вперше за 3 роки: гурт ONUKA презентував новий альбом KOLIR

Український гурт ONUKA презентував новий ліричний альбом KOLIR, вихід якого анонсував кілька тижнів тому. У музичний реліз увійшло 10 пісень: ліричний та інтимний сингл СЕАНС, присвячений страхам; сміливий енергійний трек XASHI з потужним соціальним меседжем, сучасна веснянка ZENIT та UYAVY в колаборації з колективом DakhaBrakha. Більша частина композицій в новому альбомі була створена у 2020—2021 роках, під час пандемії. Ната Жижченко поділилась у своєму інстаграмі, що для всіх учасників колективу нова платівка стала "найвідвертішим релізом в усій їхній дискографії". У цьому релізі ми зосередилися на своєму внутрішньому світі й писали про особисте, написала вона.


Погода

У п’ятницю, 18 червня, у Чикаго весь день буде похмура погода, і лише ввечері небо очиститься від хмар. Опадів не передбачається. На стовпчиках термометрів до +35ºС.

До України іде літня спека, але місцями дощитиме, подекуди з грозами. Денна температура 27-29 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union









10 views0 comments

Comments


bottom of page