top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/18/2020


Політика

США передають Україні партію військового обладнання

США передають Україні партію військового обладнання вартістю понад 60 мільйонів доларів. Про це повідомило посольство Сполучених Штатів у Києві. Незабаром українські військові отримають рації, боєприпаси та протитанкові ракети Javelin. 17 червня есмінець США «Портер» почав проходження протоками до Чорного моря з метою провести операцію з безпеки на морі та підтримати стабільність мореплавства спільно з союзниками по НАТО та партнерами в регіоні, включаючи Україну, повідомили ВМС США.


Економіка

США опустились на 10 місце за індексом конкурентоздатності, Україна - 55-та

Менші за розміром економічні системи краще переживають поточну кризу, відзначають автори Індексу конкурентоздатності країн 2020, опублікованому Міжнародним інститутом управління розвитком. Вже другий рік поспіль лідерство за конкурентоспроможністю утримує Сінгапур. За ним йдуть Данія, Швейцарія, Нідерланди та Гонконг. США на десятому місці в основному через торговельну війну з Китаєм. Україна зайняла 55 місце в рейтингу, спустившись на пункт з минулого року.


Соціум (соціальні новини)

В Україні подовжили адаптивний карантин

Через зростання кількості захворілих на коронавірус в Україні уряд продовжив адаптивний карантин до 31 липня та розглядає можливість його посилення в окремих регіонах. В країні "рекордна" кількість нових і летальних випадків коронавірусної хвороби. Сьогодні вона вперше перевищила позначку 800 захворілих за добу. Міністр охорони здоров’я Максим Степанов закликає українців дотримуватись маскового режиму, соціальної дистанції та використовувати антисептики. На його думку, кількість захворілих росте через те, що люди переплутали пом’якшення карантину з його скасуванням.


Технології

У Facebook з'явилася функція щодо політичної реклами

Facebook запустив кампанію з інформування американських громадян про вибори президента в США та додав у соцмережі функцію відключення політичної реклами. Про це засновник корпорації Марк Цукерберг написав у статті USA Today. Facebook створює спеціальний інформаційний центр, який буде показувати користувачам достовірну інформацію, зокрема як і де проголосувати або яким чином виборцям зареєструватися тощо. Водночас користувачі Facebook у США матимуть можливість повністю відключити всю політичну рекламу в соцмережі. Така функція буде доступна і в Instagram.


Туризм

МАУ скасовує міжнародні рейси до 1 серпня

Авіакомпанія “Міжнародні авіалінії України” скасувала більшу частину міжнародних рейсів до 1 серпня, «щоб запобігти скасуванню незавантажених рейсів». Попит на авіаподорожі доволі слабкий. Багато країн встановлюють обмежувальні заходи під час прибуття у вигляді тестування на COVID-19 та самоізоляції, що відлякує мандрівників. Також більшість країн не підтверджує можливості вільного перетину кордону для громадян України. Тим часом, авіакомпанія продовжить виконувати евакуаційні рейси: 23 червня літак МАУ летить до столиці України з Нью Йорка, а 25 червня з Маямі до Києва.


США, Ілліной, Чикаго

Громадяни Нігерії через Інтернет завдали американцям збитків на $6 млн.

Міністерство юстиції та Мінфін США оголосили про санкції щодо шістьох громадян Нігерії, які за допомогою оборудок в Інтернет отримали від американських громадян понад 6 мільйонів доларів. Зловмисники використовували повідомлення, які створювали у жертв враження листування з поважними бінес-партнерами і вимагали переведення коштів на банківські рахунки. А також заволодівали коштами жертв, імітуючи романтичні стосунки онлайн.


Діаспора

В Україні вийшов фантастичний роман про Моцарта

В Україні вийшов новий фантастичний роман популярного українського письменника, який живе і працює у США Доржа Бату «Моцарт 2.0» і за кілька тижнів став бестселером. Ідея написати книжку про Моцарта, який нелегально потрапив у Нью-Йорк, у автора з’явилася ще два роки тому. Бату провів багато часу в архівах кількох країн і запевняє, що всі герої книги мають свої прототипи, а всі факти мали місце в житті Моцарта (крім одного – що композитор був у Нью-Йорку). У нього були постійні радники – юристка з Чикаго, музиканти і поліцейські зі штату Нью-Йорк. Наразі Бату готується до офіційної презентації книги.


Погода

У четвер, 18 червня, у Чикаго ясно, вдень можлива невелика хмарність. Без опадів. На стовпчиках термометрів до + 31°С.

В Україні короткочасні дощі, грози, в окремих районах град та шквали. Температура вдень 25-30°C.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


9 views0 comments

Comments


bottom of page