top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/17/2022


Політика

П'ять результатів переговорів Володимира Зеленського з європейськими лідерами – Дмитро Кулеба

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба визначив пʼять результатів перегорів Президента Володимира Зеленського з лідерами Франції, Румунії, Німеччини та Італії. Про це він заявив Фейсбуці. Гості отримали повні пакети напрацювань щодо подальших санкцій: «Нові санкції будуть», написав він. Президент Зеленський пояснив на цифрах, чому потрібно більше зброї і частіше. «Гості почули», - зазначив міністр. Кулеба наголосив, що у порівнянні навіть з початком тижня Україна стала ближче до отримання статусу кандидата на членство в ЄС. Всі гості погодилися, що Росії не можна довіряти у питані експорту зерна. Міністр акцентував, що під час переговорів гості не примушували, не схиляли, не тиснули і не ув’язували. «Україна повинна виграти цю війну» - показові слова Макрона, резюмував Кулеба.


Війна РФ проти України

Армія РФ намагається відновити наступ в районі Попасної — британська розвідка

Протягом останніх 24 годин російські війська, ймовірно, продовжували спроби відновити рух на осі Попасна, з якої вони прагнуть оточити Сєвєродонецьку кишеню з півдня - про це повідомляє Міністерство оборони Великої Британії з посиланням на військову розвідку. За даними Генштабу ЗСУ, на Донбасі російське військо продовжує наступати на Слов'янськ, тривають бої за Сєвєродонецьк. На Харківському напрямку російське військо намагається утримати зайняті рубежі. В укритті на сєвєродонецькому заводі «Азот» залишаються 568 людей, зокрема 38 дітей. Наразі евакуація звідти неможлива через постійні обстріли, повідомив очільник Луганської області Сергій Гайдай.


Економіка

Coca-Cola йде з РФ: зупиняє виробництво і продажі в Росії

Coca-Cola більше не вироблятиме і не продаватиме Coca-Cola або продукцію інших своїх брендів у Росії. Про це пише Reuters з посиланням на заяву Coca-Cola Co. Наразі компанія та її клієнти розпродають наявні запаси. Корпорація заявила про призупинення роботи в Росії на 13-й день після розв’язання Росією повномасштабної війни проти України. Тоді компанія заявила, що "продовжить відслідковувати ситуацію та оцінювати її з огляду на те, як розгортатимуться події". У Росії працює 10 заводів компанії.


Соціум

Двоє американців, які воюють за Україну, зникли безвісти

Двоє американців, Александр Джон-Роберт Друке та Енді Тай Нгок Гуін, які воюють разом із українськими бійцями на північ від Харкова проти Росії, зникли безвісти майже тиждень тому. За словами зокрема їх родин, вони могли потрапити у полон до російських окупантів, повідомляє CNN. Незабаром після зникнення, у російському пропагандистському Telegram-каналі з'явився допис, що під Харковом захопили двох американців. Держдепартамент США заявив, що перевіряє повідомлення. Якщо підтвердиться, вони стануть першими американцями, які воюють за Україну, і які, потрапили в полон з початку війни 24 лютого.


Технології

США збільшили фінансування VPN-сервісів, щоб росіяни могли обійти цензуру в інтернеті

Уряд США з початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну збільшив фінансування трьох технологічних компаній, щоб росіяни мали змогу обійти кремлівську цензуру та отримати доступ до західних ЗМІ. Про це Reuters розповіли п'ятеро осіб, знайомих із ситуацією. За словами співрозмовників, США фінансує три компанії, які створюють віртуальні приватні мережі (VPN). Ці компанії та дві посадові особи некомерційної організації Open Technology Fund стверджують, що після 24 лютого у Росії зріс попит на програми VPN.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

Кореспондент Time планує випустити книгу про Зеленського

Наступного року журналіст видання Time запланував випуск книги, яка розповідатиме про реакцію президента України Володимира Зеленського на повномасштабне російське вторгнення, повідомдяє Associated Press. Книга Саймона Шустера називатиметься “Коли світ спостерігає: Володимир Зеленський і війна в Україні”. Шустер розповість про те, як Зеленський та його команда пережили цю війну та орієнтувалася “на зміну ролей іноземних лідерів з усього світу”, зазначили у видавництві. Також книга поєднає “інтимну, швидку та бентежну розповідь про те, як розгортається війна в Україні”.


Погода

У п’ятницю, 17 червня, у Чикаго весь день небо лишатиметься ясним. Без опадів. Стовпчики термометрів піднімуться до +30…+31°С.

В Україні погода буде мінливо хмарною. У деяких областях ітиме дощ, місцями з градом та шквалами. Температура вдень 22-27 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

5 views0 comments
bottom of page