top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/17/2021

Updated: Jun 17, 2021


Політика

США й Росія ініціюють діалог в питаннях стратегічної стабільності

Президенти США й Росії Джо Байден і Володимир Путін виступили в середу зі спільною заявою за результатами саміту в Женеві, у якій вказали про намір започаткувати інтегрований двосторонній діалог з питань стратегічної стабільності, «зниження ризиків збройних конфліктів та загрози ядерної війни», про це йдеться у документі, оприлюдненому на сайті Білого дому. Щодо України, під час прес-конференції Володимир Путін, зокрема, заявив, що у Росії є тільки одне зобов’язання щодо України – сприяти реалізації Мінських домовленостей. На запитання, чи обговорювалась тема євроатлантичної інтеграції України. "Щодо можливого вступу України у НАТО, ця тема зачіпалася побіжно, і тут, я вважаю, нема чого обговорювати", - сказав російський президент.


Економіка

eBay спростив ведення бізнесу для продавців з України

Американська компанія e-bay запускає новий формат Керованих платежів в Україні. Це спростить процес ведення бізнесу на eBay для продавців та дозволить їм запропонувати покупцям більше способів оплати. Про це повідомили в прес-службі Укрпошти, яка є основним каналом доставки товарів, проданих на eBay з України. Офіційним партнером eBay в Україні виступить платіжна система Payoneer. Маркетплейс почав перехід на систему Керованих платежів у вересні 2018 року, підключивши до нового способу оплати групу продавців з США. Пізніше формат став доступний продавцям в Німеччині, Великобританії, Австралії, Канаді, Франції, Італії, Іспанії. Протягом 2021 року Керовані платежі планують впровадити в інших країнах світу.

Соціум

Карантин в Україні триватиме до кінця літа

Уряд продовжив дію адаптивного карантину в Україні до 31 серпня, послабивши карантинні обмеження, про це повідомило Міністерство охорони здоров'я. На всій території країни встановлюється “зелений” рівень епідемічної небезпеки. Дозволяється цілодобова, зі 100% наповненням, робота ресторанів, кінотеатрів та розважальних закладів - за умови дотримання маскового режиму. При цьому маску носити не обов'язково тим, хто має довідку про нещодавній негативний тест на коронавірус чи про повну вакцинацію. Уряд спростив також умови перетину державного кордону. Для громадян України він безперешкодний; іноземцям достатньо показати страховий поліс і документ про негативний результат тесту або про щеплення вакцинами, затвердженими ВООЗ.


Здоров`я

У США попереджають про швидке поширення нового штаму коронавірусу "Дельта"

Близько 10% з усіх випадків коронавірусу у США складає зараження штамом “Дельта”. Про це повідомляють Центри із контролю та профілактики захворювань США. Фахівці не виключають, що цей штам незабаром може стати домінуючим у країні, і закликають людей якомога швидше вакцинуватись, передає Голос Америки. Наразі у США все більше штатів повністю знімають обмеження, пов'язані з пандемією, і на думку експертів невакциновані люди можуть стати поширювачами штаму “Дельта”. За даними CDC, у Сполучених Штатах нині вакциновано понад 44% дорослих людей, майже 53% населення отримали щонайменше одну дозу вакцини.


США, Ілліной, Чикаго

Опитування показало покращення іміджу США на світовій арені

Дослідницький центр П’ю (Pew Research Center) провів традиційне соціологічне опитування щодо іміджу США у світі та рівнем сприйняття їх кроків громадянами 16 країн світу. Дані показали, що понад 60% всіх респондентів висловили надію на покращення дій Сполучених Штатів на світовій арені. Зростання рейтингу, перш за все, пов’язане зі зміною господаря Білого дому. Торішнє опитування, коли американським президентом був Дональд Трамп, показало різке зниження рейтингу позитивного сприйняття Сполучених Штатів у Європі та світі. Тоді, рівень довіри до американської адміністрації ледве сягав 30% респондентів, а в деяких країнах показники були на рівні 15% прихильності до Білого дому.


Діаспора

Україна відкриває ще одне генконсульство у США

У Сполучених Штатах цього року відкриють нове генеральне консульство України. Його розташують у місті Г'юстон, штат Техас. Про це повідомляє посольство України у США. Посол Оксана Маркарова 11 червня підписала договір оренди приміщення, де розміститься нова дипустанова. Вона зазначила, що відкриття генконсульства планується за кілька місяців. «Південь Америки має велику й активну українську громаду, а також серйозний потенціал для розвитку нових стратегічних напрямів українсько-американського партнерства», — йдеться у повідомленні посольства. Нині у США працюють три генконсульства України: у Нью-Йорку, Сан-Франциско та Чикаго.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Картину Івана Марчука продали за $96,8 тисяч на аукціоні

На київському аукціоні "Золотий Перетин" продали пейзаж "Золота ніч" (1981 рік) народного художника України Івана Марчука за 96,8 тис доларів. Полотно встановило ціновий рекорд в Україні. Про це повідомляє Marbeks. "Картину було виставлено з приватної колекції. Також це найдорожчий лот серед українських художників, який було продано на українському аукціоні за всю історію", – йдеться в публікації. «Картина Івана Марчука «Золота ніч», виконана акрилом, в неповторній манері «пльонтанізму», у період творчого розквіту майстра. До цього найвищу публічно зафіксовану ціну на роботу Марчука було зафіксовано влітку 2020 року на тому самому аукціоні в Києві. Натюрморт "Човни цвітом поросли" продали за понад 56 тис. доларів.


Погода

У четвер, 17 червня, у Чикаго буде похмура погода. Вдень можливе прояснення. Стовпчики термометрів піднімуться до +32ºС.

В Україні буде спекотно, місцями дощи та грози. Вдень 23-28 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union


7 views0 comments

Comments


bottom of page