top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/16/2022


Політика

Лідери Франції, Німеччини, Італії та Румунії прибули в Україну

Вранці 16 червня до Києва прибули лідери трьох найбільших країн Європейського Союзу – Німеччини, Франції та Італії. Про це повідомляє Суспільне. Поїздку не було анонсовано з міркувань безпеки. Лідери європейських країн відвідали Ірпінь Київської області, повідомляє BFM TV. У столиці лідери країн зустрінуться з президентом України Володимиром Зеленським. Олаф Шольц, Еммануель Макрон і Маріо Драгі зустрілися вночі в польському місті Жешув, звідки вони продовжили поїздку сухопутним шляхом до України. Візит має стати знаком підтримки України, інформує німецький мовник ZDF.


Світ

Що отримає Україна від партнерів після зустрічі "Рамштайн-3"

У Брюсселі відбулася третя зустріч Контактної групи з оборонної підтримки України — "Рамштайн-3". Міністри оборони понад 50 країн обговорили збільшення поставок зброї в Україну. Голова Пентагону Ллойд Остін за підсумками першого дня засідання розповів, що Німеччина погодилася передати Україні артилерійські системи та боєприпаси для них. Словаччина надасть бойові гелікоптери, а також ракетні боєприпаси. "Ми також обговорили важливі нові пожертвування артилерії з багатьох країн, включно з Канадою, Польщею та Нідерландами.", — зазначив Остін.


Війна РФ проти України

Битва за Донбас: у МВС розповіли про ситуацію на ключових точках

Сєвєродонецьк є однією з трьох основних гарячих точок на фронті, російські війська намагаються атакувати і перекинули туди додаткові сили. Про це у телеефірі заявив радник міністра внутрішніх справ Вадим Денисенко. Ще одним ключовим моментом на фронті він назвав спроби російської армії відвоювати визволені ЗСУ території на північному сході Харківщини. Він також відзначив перегрупування російських військ і їхнє бажання йти на Слов'янськ з боку Ізюма і Лимана. За даними Генштабу ЗСУ, українська армія успішно відбиває спроби штурмових дій російських військ у Сєвєродонецьку та Тошківці, бойові дії тривають.


Економіка

ФРС США підвищила ставку максимальними за 28 років темпами

Федеральна резервна система підвищила ключову ставку на 0,75 процентного пункту до діапазону 1,5-1,75%. Про це йдеться на сайті ФРС. Це найбільше одномоментне підвищення процентних ставок із 1994 року. ФРС дала зрозуміти, що продовжить підвищувати ставки цього року найшвидшими темпами за останні десятиліття, прагнучи приборкати інфляцію, що досягла 40-річного максимуму – 8,6% у травні. За прогнозом регулятора, до кінця року ставка зросте до 3,4%. До кінця 2023 року її розмір становитиме 3,8%. З початку року ФРС піднімала ставку тричі, загалом – на 150 базисних пунктів.


Соціум

У МКІП закликають долучатися до інтернет-військ

У Міністерстві культури та інформаційної політики просять доєднуватися до інтернет-військ, щоб Україна максимально залишалася у світовому інформаційному полі. Про це сказала заступниця міністра культури та інформаційної політики Анастасія Бондар на брифінгу. Вона розповіла, що волонтери інтернет-військ щодня в усіх соціальних мережах, звертаються до урядів та інфлюенсерів, розкривають фейки, просять зброю у міжнародних партнерів, ініціюють петиції, спонукають уряди вводити ембарго на російську нафту та багато іншого. Також вона повідомила, що серед міжнародних журналістів популярна платформа “Моя війна”, на якій люди діляться своїми переживаннями та емоціями про війну.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

10-річний хлопчик купив для ЗСУ портативний зарядний пристрій

10-річний хлопчик з Шепетівки, що на Хмельниччині, передав на потреби військових портативний зарядний пристрій на сонячній батареї. Про це розповіли у Генштабі ЗСУ. Остап розповів, що витратив свої заощаджені 300 доларів, щоб допомогти військовим. Ці гроші хлопчику дарували на свята. За словами мами Наталі, спочатку її син хотів купити і передати військовим бронежилет, але не вистачило коштів. Тому вони вирішили купити портативний зарядний пристрій. Сам Остап розповідає, що дуже вірить у перемогу України і у такий спосіб хотів допомогти її наблизити.


Погода

У четвер, 16 червня, у Чикаго хмари, зникнуть удень і до пізнього вечора вже не з'являться. Опадів не передбачається. Стовпчики термометрів піднімуться до+35°С.

До України прийшло похолодання. Буде переважно сухо, лише на Сході короткочасні дощі та гроза. Температура вдень 21-26 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

21 views1 comment
bottom of page