top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/16/2020



Політика

Міністри закордонних справ ЄС та США обговорили питання України

США та ЄС рішуче підтримують суверенітет та територіальну цілісність України і наполягають на тому, щоб Росія припинила агресивні дії на Донбасі. На цьому наголосив Держсекретар США Майк Помпео під час відеоконференції з міністрами закордонних справ країн ЄС. Темами обговорення були Китай, мирний процес на Близькому Сході та країни політики східного сусідства ЄС, до якого входить і Україна. Відповідна заява ЄС також наголошує на єдності позицій США та ЄС стосовно України.

Економіка

Європа відкриває кордони

Частина країн Євросоюзу серед яких Німеччина, Бельгія, Франція, Греція, Чехія, з 15 червня зняли обмеження на внутрішні подорожі та в межах Шенгенської зони для жителів країн ЄС. При цьому кожна країна встановлює різні правила пересування, зокрема вимоги до тестування та карантинні обмеження. В аеропортах України відкрили пункти пропуску для іноземців, перші рейси вилетіли з аеропортів Бориспіль та Жуляни. За словами директора Національного інституту алергій та інфекційних захворювань лікаря Ентоні Фаучі, у США подорожуючих з ЄС, Китаю, Бразилії та Британії можуть не впускати в країну ще кілька місяців.


Соціум (соціальні новини)

У США та світових столицях тривають акції проти расизму

У США третій тиждень тривають масові протести проти расової нерівності та жорстокості поліції. Вбивство чорношкірого американця Рейшарда Брукса під час затримання поліцією в американському місті Атланта збурило нову хвилю. У Сіетлі продовжує діяти так звана "Автономна зона на Капітолійському пагорбі", де чотири квартали мирно зайняли демонстранти і проголосили там "район без поліції". Марші проти расизму прокотились великими європейськими містами: Берліном, Парижем та Лондоном.


Авто – мото

В США випустили двоколісний автомобіль

Американська компанія Segway випустила двоколісний автомобіль. Новинка отримала назву P.U.M.A., в її основі технології, що застосовуються при виробництві сучасних електричних самокатів. Автомобіль здатний перевозити двох дорослих людей зі швидкістю до 55 км/год на відстань до 55 кілометрів. Як повідомили в компанії, на повну зарядку електрокара знадобиться близько півгодини. Проект покликаний полегшити ситуацію на дорогах мегаполісів і вплинути на екологічну ситуацію в світі.

США, Ілліной, Чикаго

Адміністрація Трампа скасувала норми, які захищали права трансгендерів в сфері медичної опіки

Міністерство охорони здоров’я США оголосило, що буде застосовувати закон про захист від дискримінації на основі статі, відповідно до «простого визначення слова «стать» як чоловіка чи жінки, визначеного біологією». Це суперечить схваленій за часів Барака Обами нормі, яка визначила стать більш широко – як то внутрішнє відчуття людини щодо належності до чоловічої, жіночої, обох статей чи до жодної з них. Відповідно до даних Інституту Вільямс понад півтора мільйона людей у США ідентифікують себе як трансгендери,. Згідно з опитуваннями Gallup, 4,5% людей у США називають себе лесбійками, геями, бісексуалами чи трансгендерами.


Діаспора

Українські лікарні отримали понад 200 захисних костюмів від «Support Hospitals in Ukraine»

У рамках міжнародного гуманітарного проєкту «Support Hospitals in Ukraine» («Підтримка лікарень України») п`ять лікарень в Україні отримали днями понад 200 індивідуальних захисних костюмів для медиків, які борються з COVID-19. Засновник та керівник проєкту Віталій Дубіль дякує усім друзям та небайдужим, хтопідтримали ініціативу, а також повідомляє, що готується черговий, сьомий контейнер з гуманітарною допомогою з США. Орієнтовно вантаж буде доставлений на початку осені в лікарні Одеси.


Мистецтво, культура і шоу-біз

Церемонію «Оскара» перенесли через коронавірус

Церемонію вручення премій Американської кіноакадемії «Оскар», 2021 року відклали на два місяці через те, що пандемія перервала роботу над низкою фільмів, які мали вийти до кінця цього року й тим отримати право на номінацію. Урочистість має відбутися 25 квітня замість 28 лютого. Організатори так само перенесли й останній термін виходу фільмів, які матимуть право претендувати на номінацію на 2 місяці. Наразі ще не вирішено, чи буде церемонія з присутністю нагороджуваних, чи лише віртуальною.


Погода

У вівторок, 16 червня у Чикаго небо залишатиметься ясним протягом усього дня. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів до + 28°С.


Сьогодні дощами з грозами заливатиме майже всю Україну. Напередодні раптова і потужна злива пронеслася столицею. На вулицях утворилися справжні ріки, а місто застрягло в заторах. Лише в деяких регіонах сухо. Температура вдень від 23° до 28°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

4 views0 comments

Comentarios


bottom of page