top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/15/2022

Updated: Jun 15, 2022


Політика

Єврокомісія буде рекомендувати надати Україні статус кандидата на вступ в ЄС

В Брюсселі неофіційно повідомляють, що Європейська комісія, виконавчий орган ЄС, цього тижня напевне оголосить рекомендацію керівникам країн Євросоюзу про надання Україні статусу кандидата на членство в організації, передає Голос Америки. Це питання обговорювали на нараді Єврокомісії у понеділок, де також йшлося про можливість кандидатства в ЄС Молдови та Грузії. Єврокомісія подаватиме свої висновки для остаточного рішення на саміті керівників 27 країн ЄС в Брюсселі 23-24 червня.


Світ

США та ЄС допоможуть у побудові тимчасових зерносховищ для вивезення зерна з України

Сполучені Штати спільно з європейськими союзниками працюють над вивезенням зерна з України залізничним шляхом, зокрема шляхом будівництва зерносховищ на українському кордоні для зменшення глобальних цін на продовольство. Про це заявив президент США Джо Байден. Уряди ЄС розглянуть можливість надання Україні тимчасових сховищ для зернових, щоб допомогти в збереженні врожаю та забезпеченні майбутніх поставок на світові ринки, повідомили у міністерстві аграрної політики України.


Війна РФ проти України

Україна отримала від Заходу лише 10% необхідної допомоги

Україна отримала від країн Заходу лише близько десятої частини допомоги, необхідної для протистояння Росії. Про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра оборони Ганна Маляр. За її словами, на полі бою в день Україна витрачає близько 5-6 тис. артилерійських снарядів, Росія витрачає в 10 разів більше. Посадовиця каже, що Захід має прискорити надання допомоги. Київ очікує від засідання Контактної групи з оборони України у форматі «Рамштайн» озвучення чітких часових рамок щодо надання допомоги.


Економіка

У Wells Fargo прогнозують, що євро протягом місяця зрівняється з доларом

За прогнозами одного з найбільших банків США Wells Fargo, євро може зрівнятися із доларом протягом місяця внаслідок дедалі більшого розриву між обліковими ставками та економічним зростанням у США та Європі. Про це валютний стратег банку Ерік Нельсон розповів в інтерв’ю Bloomberg. Якщо це зрештою станеться, то долар та євро зрівняються у вартості вперше за два десятиліття. У вівторок євро котирувалося на рівні 1,04 долара після триденного падіння.


Соціум

Google заплатить 118 млн доларів за дискримінацію жінок

Google заплатить 118 мільйнів доларів за врегулювання колективного позову про гендерну дискримінацію жінок у компанії. Близько 15,5 тисяч жінок скаржились на несправедливу оплату праці. Про це повідомляє Bloomberg. Також компанія зобовʼязалася залучити незалежного економіста з питань праці для оцінки практики найму та дослідження справедливості в оплаті праці. У 2017 році три фахівчині вперше подали зарплатну скаргу проти Google, оскільки розрив у зарплаті становив близько 17 тисяч доларів, також жінки запевняли, що Google обмежує їхнє карʼєрне зростання.


Мистецтво, культура, шоу-бізнес

ЮНЕСКО запустила програму для підтримки українських митців

ЮНЕСКО надаватиме фінансову допомогу українським митцям для підтримки їхньої мистецької творчості та доступу до культурного життя в рамках пілотної програми, запущеної за співпраці із українською неурядовою організацією Музей сучасного мистецтва України, повідомили в організації. Програма надаватиме митцям гранти для підтримки їхньої творчості. Особливий акцент робитимуть на фінансуванні мистецьких проектів, які сприяють підвищенню стійкості населення, що переживає травми війни.


Погода

У середу, 15 червня, у Чикаго хмарно лише зранку, з середини дня погода буде ясною. Без опадів. На стовпчиках термометрів +34…+36°С.

У більшості областей України буде сухо, подекуди грозові дощі, а місцями навіть шквали. Вдень 22-27 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

11 views0 comments
bottom of page