top of page
Writer's pictureURC Radio

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/15/2021

Updated: Jun 15, 2021


Політика

В Ізраїлі почав роботу новий уряд на чолі з Нафталі Бенетом

Цього понеділка в Ізраїлі розпочав роботу новий уряд, котрий уперше за 12 останніх років не очолює Беньямін Нетаньяху, повідомляє Reuters. Новим главою уряду Ізраїлю парламент призначив правого політика, IT-мільйонера Нафталі Бенета. За так званий "уряд змін" проголосували 60 зі 120 депутатів Кнесету, проти – 59, пише видання. Після першого засідання в понеділок новий кабінет Бенета був запрошений на традиційну групову фотосесію, на якій демонструється склад уряду до офіційної резиденції президента Реувена Рівліна. Нагадаємо, Біньямін Нетаньяху обіймав посаду прем'єр-міністра Ізраїлю з 1996-го до 1999 року та з 2009-го до теперішнього часу.


Економіка

Канада побудує в Україні завод із виготовлення стрілецької зброї

В Україні мають намір створити підприємства з виробництва боєприпасів для стрілецької зброї. "Укроборонпром" підписав відповідний меморандум з комерційною корпорацією уряду Канади. Проєкт ініційований канадським виробником оборонного обладнання Waterbury Farrel. Він впроваджуватиметься спільно з компанією GL Munitions INC (Канада), Державним концерном "Укроборонпром" і Державною акціонерною холдинговою компанією "АРТЕМ". Компанія Waterbury Farrel заснована у 1851 році та є підрозділом Magnum Integrated Technologies Inc. Фахівці підприємства займаються міжнародними проєктами в оборонній галузі.


Здоров`я

Четверта американська вакцина від коронавірусу Novavax на понад 90% ефективна

Четверта розроблена у США вакцина від невеликої фармацевтичної компанії Novavax ефективна проти коронавірусу на 90,4%, включаючи різні штами. Про це свідчать результати третьої фази випробувань, проведених із грудня у США та Мексиці на майже 30 тисячах волонтерів, пише CNN. Зокрема, препарат виявився ефективним у запобіганні серйозних випадків захворювання. У понеділок компанія Novavax повідомила, що планує подати запит на екстрене затвердження у США та готова виробити 100 мільйонів доз до кінця третього кварталу цього року. Ці дані підтверджують також і дослідження, проведені раніше у Великій Британії, там ефективність склала 89,7% й дещо варіювалась залежно від штаму коронавірусу. Із лютого препарат компанії розглядає до використання Європейська агенція із медпрепаратів, повідомляє Reuters.


Авто – мото

Hyundai вирішив відмовитися від свого найкращого двигуна

Компанія Hyundai ухвалила рішення відмовитися від свого потужного двигуна - V8. Йдеться про п'ятилітровий агрегат сімейства Tau, який встановлювався на преміум-бренд Genesis. Перший двигун V8 серії Omega у концерні Hyundai дебютував у 1999 році разом з флагманським седаном Equus і був розроблений компанією Mitsubishi. 4,5-літрова "вісімка" розвивала 260 кінських сил, а в 2008 році на ринок вийшов 4,6-літровий мотор V8 власної розробки серії Tau зі збільшеним до 5,0 літрів робочим об'ємом. На заміну йому прийде 3,5-літровий бітурбомотор V6 T-GDI сімейства Smartstream - на ринку він вже відомий за моделями Genesis G80 і GV80. Він поступається "вісімці" за потужностю , проте трохи перевершує її за крутним моментом.


США, Ілліной, Чикаго

У Роктоні, штат Іллінойс сталась пожежа на хімічному підприємстві

У США – в містечку Роктон у штаті Іллінойс – сталася пожежа на хімічному підприємстві. Місцева влада через небезпеку для життя й здоров'я місцевих жителів, оголосила термінову евакуацію, у радіусі однієї милі (близько 1,6 км) від місця розташування підприємства, де стався інцидент, передає СNN. Вогонь охопив територію, яка належить компанії Chemtool Inc. Вона займається реалізацією мастильних матеріалів. Роктону загрожує екологічна катастрофа, якщо ці матеріали потраплять до місцевої річки. Про причину інциденту наразі не повідомили. Однак прогнозують, що долати вогонь доведеться щонайменше кілька днів. На щастя, постраждалих поки немає, окрім одного легко травмованого пожежника.


Діаспора

У Торонто організація українських громад зібрала речі та подарунки для дітей в Україні

Міжнародна організація українських громад «Четверта хвиля» в Канаді провела у Торонто Шостий Благодійний Марафон «Діти Торонто – дітям України», під час якого було зібрано, спаковано та відправлено в Україну 81 пакунок речей та подарунків для дітей з потребуючих родин та дітей-сиріт. Про це йдеться на сторінці організації у Фейсбуці. Зауважується, що благодійна акція стала можливою завдяки участі громади та великій роботі волонтерів. «Ми вдячні волонтерам, які уважно та дбайливо відібрали та склали кожну річ. Адже ми формували пакунки, відповідно до потреб та запитів, що ми їх отримали від потребуючих родин, волонтерів в Україні та доброчинних організацій», – написали організатори. Також висловлюється подяка постійним спонсорам, та тим, хто збирав гроші на подарунки організовуючи події.


Цікаве

Мем Doge продали на аукціоні за 4 мільйони доларів

Культовий мем Doge побив рекорд та став найдорожчим. На NFT-аукціоні його продали за понад $4 млн, повідомляє NBC News. Знаменитий мем схвильованого собаки виставили на аукціон на сайті Zora у вівторок, 8 червня. Переможцем торгів став користувач під ніком @pleasrdao. Він запропонував за мем майже 1697 криптовалюти Ethereum, вартість якої становить приблизно 4 мільйони доларів. Мем Doge став популярним у 2019 році, але знімок пса був зроблений ще в лютому 2010 року. Фото собаки на прізвисько Кабосу зробила японка Ацуко Сато. Вона поділилася їм у своєму особистому блозі разом із серією інших зображень Кабосу, давши поштовх появі безлічі жартів. Згодом мем Doge став основою криптовалюти Dogecoin, яка спочатку була запущена як жарт, однак незабаром подорожчала на понад 1000%.


Погода

У віторок, 15 червня, у Чикаго буде ясно та без опадів. Денна температура +24…+25ºС.

В Україні мінлива хмарність, помірні короткочасні дощі та грози майже у всіх регіонах. Вдень в межах 22-27 градусів тепла.



Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

12 views0 comments

Comments


bottom of page