top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/15/2020



Політика

Україна стала членом Програми розширених можливостей НАТО

Північноатлантична рада визнала Україну членом Програми розширених можливостей НАТО разом з Австралією, Фінляндією, Грузією, Йорданією і Швецією, метою якої є підтримка і поглиблення співпраці між союзниками і партнерами, які внесли значний вклад в операції та місії під проводом НАТО. Україна отримуватиме користь від спеціально розроблених індивідуальних можливостей, аби підтримувати свої внески. Зокрема, це передбачає розширений доступ до програм і навчань щодо взаємосумісності військ.

Економіка

У США виплати по безробіттю через пандемію припиняться в липні – Кадлоу

Виплати на суму 600 доларів і більше американцям, які втратили роботу, у зв’язку з пандемією коронавірусу, припиняться вже наприкінці липня, - про це заявив економічний радник Білого дому, директор Національної економічної ради Ларрі Кадлоу. На його думку допомога спрацювала у перші місяці, але ці виплати відохочують людей повертатися на роботу. Кадлоу наполягає, що немає потреби у додаткових виплатах, оскільки бізнеси повертаються до роботи, а економіка у США відновлюється.


Соціум (соціальні новини)

Перша леді України Олена Зеленська захворіла на COVID-19

У дружини президента Володимира Зеленського - Олени лабораторно підтвердили коронавірус. При цьому перша леді почувається добре та не має жодних симптомів хвороби. Зараз вона перебуває на амбулаторному лікуванні, ізольовано від інших членів сім'ї. Президент Володимир Зеленський та їхні діти також пройшли тестування, результати негативні. Де та коли саме могло відбутися зараження – поки що невідомо, проводиться епідеміологічне розслідування.


Наука

SpaceX запустила на орбіту 61 супутник

SpaceX Ілона Маска провела успішний запуск ракети-носія «Фалкон-9» з космодрому на мисі Канаверал. На орбіту запущено 58 супутників зв'язку в межах програми будівництва мережі високошвидкісного супутникового інтернету Starlink і 3 супутника SkySat Earth, призначених для фотографування Землі. Раніше інша американська приватна космічна компанія Rocket Lab запустила надлегку ракету-носій «Електрон» з трьома супутниками: національної розвідки США, австралійський телекомунікаційний супутник Pathfinder і надмалий науковий супутник НАСА.


США, Ілліной, Чикаго

Нью-Йорк кардинально реформує поліцію

Губернатор штату Нью-Йорк Ендрю Куомо підписав положення, якими запровадив значні зміни в роботі поліції штату. Серед них заборона застосовувати щодо затриманих прийом, який передбачає утримання шиї, вимога оприлюднювати інформацію про дисциплінарні провадження щодо поліцейських, запроваджують обов‘язкове носіння відеокамер поліцейськими, та інше. Також окремим указом Куомо запровадив вимогу розробити плани модернізації для майже 500 поліцейських відділків у Нью-Йорку.


Діаспора

Masschallenge відібрав український стартап для своєї програми

Найбільший бізнес-акселератор США Masschallenge відібрав український стартап ) у сфері охорони здоров'я UniExo для участі в своїй програмі. Це дає можливість автору, українському інженеру Антону Головаченку працювати з деякими компаніями, а також підключення до необхідних ресурсів і грантів на розвиток - за умови, що проєкт буде розвиватися. UniExo – це роботизований екзоскелет для реабілітації рухів кінцівок людей, який має на меті допомогти людям із травмами і проблемами руху відновити функції рук та ніг за допомогою модульних робототехнічних екзоскелетних пристроїв без додаткової допомоги лікарів.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Віктор Павлік одружився вчетверте

Український співак Віктор Павлік одружився вчетверте. Його дружиною стала 25-річна Катерина Реп'яхова - концертний директор артиста. Пара зустрічалася 4 роки й врешті вирішила офіційно оформити свої стосунки. Про щасливу подію дружина повідомила на своїй сторінці в Instagram. Пара хотіла одружитися тільки удвох, тож про те, що вони розписались повідомили тільки за 2 тижні. Саме весілля відбудеться вже у серпні. Віктор Павлік був одружений тричі, у нього троє дітей у попередніх шлюбах.


Погода

У понеділок, 15 червня, У Чикаго увесь день утримається ясна погода. Без опадів. Денна температура +23°С. В Україні короткочасні дощі, грози. Синоптики попереджають про сильний вітер. Вдень на стовпчиках термометрів від +23-28°С.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

7 views0 comments

Comments


bottom of page