top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/14/2022

Updated: Jun 14, 2022


Політика

На зустрічі "Рамштайн-3" розглянуть запит України щодо постачання зброї

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що Сполучені Штати готові забезпечити Україну зброєю, необхідною для захисту свого суверенітету. Зокрема, запит України розглянуть під час наступної зустрічі Контактної групи з питань оборони України (так званий "Рамштайн-3"), інформує пресслужба Пентагону. Він також повідомив, що все більше держав готові підтримати Україну зброєю. З цією метою США скликають третє засідання Контактної групи з питань оборони України.


Війна РФ проти України

На Київщині поліція виявила ще одне масове поховання вбитих цивільних

Поліція Київщини виявила неподалік села Морицьке Бучанського району ще одне масове поховання мирних людей, убитих під час окупації РФ. У ямах знайшли тіла 7 людей, яких катували, а потім застрелили російські військові. Про це повідомив начальник поліції Київської області Андрій Нєбитов. У багатьох із жертв зв'язані руки, прострелені коліна та голови. Він додав, що станом на 13 червня знайшли тіла 1316 загиблих внаслідок російської військової агресії жителів Київщини. Понад 700 із них були вбиті із вогнепальної зброї: пістолета, автомата або великокаліберного кулемета.


Світ

Польща вже відгородилась від білорусі «стіною»

У Польщі будівельники завершили спорудження 140 км відрізка загородження на кордоні з Білоруссю і вже розпочалася здача в експлуатацію перших ділянок “стіни”. Про це у Твіттері повідомила Прикордонна служба країни. Найближчими днями розпочнеться встановлення електронного обладнання. Загородження заввишки п'ять метрів простягнеться на 186 кілометрів. Водночас, президент США Джо Байден офіційно повідомив, що продовжив надзвичайну ситуацію у зв’язку з діями та політикою режиму республіки Білорусь, що передбачає також продовження санкцій проти влади цієї країни на рік.


Економіка

В Іллінойсі середня ціна на бензин перевищує 5 доларів за галон

Іллінойс є одним із 10 штатів, де середня ціна на бензин перевищує $5 за галон, що приблизно на $2 більше, ніж у середньому минулого року. За даними Американської автомобільної асоціації, середня ціна за галон бензину в Іллінойсі становить $5,45, а в окрузі Кук - $5,86. Середній показник у країні становить $4,91. За словами професора фінансів Філіпа Брауна, ціни ймовірно, зростають через російсько-українську війну. За його словами, ціни на бензин досягли найвищої ціни за галон, при цьому, ціни на сиру нафту в цей час зросли приблизно на 75% з початку грудня.


Технології

Facebook для iOS тепер доступний українською

Застосунок соціальної мережі Facebook став доступним українською мовою для користувачів iOS, а незабаром з’явиться українська версія застосунку Messenger для iOS. Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров. Якщо робоча мова смартфона — українська, то застосунок Facebook також автоматично перейде на неї через деякий час. Федоров розповів і про оновлення в Instagram: невдовзі функція Reels, яка дозволяє користувачам записувати короткі відео довжиною до 15 секунд і додавати до них музику та візуальні ефекти, буде доступна в Україні.


Діаспора

Українець у Чикаго організував два благодійних заходи для допомоги Україні

У Чикаго рівнянин Максим Захарчук організував благодійний арт-вечір «Art can save lives», під час якого зібрали кошти для допомоги Україні. Участь у ньому взяли 10 митців. Серед них – представники з України, Казахстану, Ірану. Загалом вдалося зібрати майже 33 тисячі доларів. Під час арт-вечора художники продавали власні картини. Вони перенесли на полотна свої хвилювання та бачення війни. «Організували захід для того, аби привернути увагу американців у Чикаго і допомогти фінансово людям, які знаходяться в Україні. Здається, у нас все вийшло. Будемо продовжувати це робити.», – прокоментував подію Максим Захарчук.


Погода

У вівторок, 14 червня, у Чикаго розпогодилось, очікується ясна погода до кінця дня. Без опадів. На стовпчиках термометрів +22…+23°С.

В Україні, місцями короткочасні дощі, грози, подекуди град та шквали. Температура вдень 22-27 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

14 views0 comments
bottom of page