top of page
  • YouTube - Black Circle
  • SoundCloud - Black Circle
  • Facebook - Black Circle
  • Instagram - Black Circle

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/13/2022


Політика

Єврокомісія підготує оцінку щодо надання Україні статусу кандидата наступного тижня

Візит президентки Європейської комісії Урсули фон дер Ляєн до Києва має на меті завершити оцінку її установи щодо надання Україні статусу кандидата на членство в Євросоюзі. Про це вона заявила на пресконференції з президентом України Володимиром Зеленським 11 червня. «Сьогоднішні дискусії дозволять нам фіналізувати оцінку до кінця наступного тижня», – сказала вона. У своєму твітері фон дер Ляєн повідомила, що завершити підготовку оцінки допомогли, в тому числі, дискусії із Зеленським та прем’єр-міністром України Денисом Шмигалем.


Війна РФ проти України

РФ намагається збільшити свої війська в Україні, але це може погано вплинути на їхню бойову міць

Росія прагне збільшити чисельність своїх військ в Україні, але це може зменшити «довгострокову здатність формувань відновлювати бойову міць», повідомляє міністерство оборони Британії з посиланням на дані розвідки. «Одночасне розгортання всіх трьох батальйонів, ймовірно, зменшить довгострокову здатність формувань відновлювати бойову міць після операцій», – йдеться у повідомленні у Твіттері. У Міноборони Британії також зауважують, що Росія використовує свою перевагу у співвідношенні сил і артилерії для поступового захоплення території в Сєвєродонецьку та навколо нього.


Бійці територіальної оборони України відправлятимуться у зону бойових дій

Президент України Володимир Зеленський підписав закон, який передбачає відправлення у райони бойових дій для виконання бойових завдань підрозділів територіальної оборони. Про йдеться на сайті Верховної Ради. У даний час ТРО виконують завдання у закріплених за ними регіонах. З моменту набуття чинності закону тероборона зможе виконувати завдання по всій території Україні, в тому числі в районах ведення бойових дій і на окупованих територіях. Рішення про виконання таких завдань ухвалює головнокомандувач ЗСУ.


Соціум

У Вашингтоні відбувся марш з посилення регуляції обігу зброї в США

У Вашингтоні, округ Колумбія, відбулася подія за підтримки організації «Марш за наші життя», учасники якої виступили за посилення регуляції обігу зброї у США. «Я приєднуюсь до них, повторюючи свій заклик до Конгресу: зробіть хоч щось», - написав Байден у твіттері. Марш відбувся у розрізі переговорів сенаторів щодо ухвалення законопроєкту щодо посилення контрою за покупкою та продажем зброї. Документ напередодні було ухвалено Палатою представників, проте задля його повного прийняття потрібно отримати 60 голосів сенаторів.


США, Ілліной, Чикаго

США скасували вимогу про негативний тест на коронавірус для вʼїзду іноземних туристів

США відмовилися від обовʼязкової вимоги надавати негативний тест на коронавірус для вʼїзду іноземців у країну. Це було одне з останніх коронавірусних обмежень для туризму, пише Politico. Центр з контролю та профілактики захворювань у США (CDC) ухвалив рішення скасувати обмеження «на основі наукових даних». Через 90 днів там проведуть переоцінку ситуації та вирішать, чи є сенс повертати обмеження. Тривалий час авіакомпанії та туристичні оператори наполягали на скасуванні вимоги про тестування, щоб збільшити попит пасажирів та відновлюватися після пандемії.


Цікаве

Канадець виграв $70 млн у лотереї - частину коштів передасть Україні

Канадський пенсіонер Марсель Люсьє виграв у лотерею Lotto Max понад 70 мільйонів доларів. Частину грошей чоловік планує віддати на повоєнну відбудову України, повідомляє CTV News.Чоловік сказав, що щасливий, бо може вирушити з дружиною у круїз, який йому кілька разів доводилося скасовувати через пандемію COVID-19. Також чоловік хоче використати частину коштів на фінансування проєктів для допомоги людям з аутизмом.


Погода

У понеділок, 13 червня, у Чикаго очікується похмура погода. Удень сильний дощ, який закінчиться до вечора. Стовпчики термометрів піднімуться до +31°С.

В Україні погода буде теплою та дощовою. Всі області потерпатимуть від гроз. Вдень від 18 до 25 градусів тепла.




Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Svoboda Express

5 views0 comments
bottom of page