top of page

Fresh Daily News (Новини українською) - 06/12/2020



Політика

Конгрес затвердив пакет безпекової допомоги Україні на суму 250 мільйонів доларів

Конгрес США затвердив весь пакет військової допомоги Україні на 2020 рік на суму 250 млн доларів за програмою «Ініціатива безпекової допомоги Україні». Він передбачає, серед іншого, надання Україні, засобів контрбатарейної боротьби, транспортних засобів, медичного обладнання, здійснення підготовки підрозділів ЗСУ, про це повідомляє посольство України у США. Значна частина допомоги цього року спрямована на посилення морських сил в умовах агресивної поведінки Росії в акваторіях Чорного і Азовського морів. Міністерство оборони США також відзначило, що Україна демонструє прогрес у здійсненні реформ у сфері оборони.


Економіка

Ринок акцій США різко впав через побоювання другої хвилі коронавірусу

У США 11 червня різко впали всі ключові фондові індекси, які ще кілька днів тому виходили на позитивний рівень. Одна з причин падіння ринків - побоювання інвесторів через другу хвилю коронавіруса в США. У кількох штатах, які послабили карантинні обмеження, спостерігається зростання числа нових випадків. Різко впали акції компаній, які отримали б перевагу від зняття обмежень - це, зокрема, авіакомпанії, непродовольчі рітейлери і оператори круїзів. Інша причина - прогноз економіки США, який напередодні озвучила Федеральна резервна система, про те, що відновлення після кризи не буде швидким і безробіття буде залишатися високим протягом декількох років. Також державний борг США вперше в історії сягнув рекордних 26 трильйонів доларів через пандемію.

Соціум (соціальні новини)

Кількість заражень на коронавірус у США перевищила позначку 2 мільйони

Сполучені Штати Америки посідають перше місце в світі за кількістю підтверджених випадків COVID-19 та за числом жертв, такі дані Університету Джонса Хопкінса. Кількість зареєстрованих заражень коронавірусом 11 червня перевищила позначку 2 мільйони. Майже 113 тисяч американців померли. Зараз майже в третині штатів реєструють збільшення кількості нових заражень. Водночас, понад півмільйона пацієнтів одужали. В Україні за останню добу також зафіксовано новий антирекорд - 689 нових випадків COVID-19. Це найвищий показник з початку пандемії. Найбільше інфікувань зареєстрували в Львівській області та місті Києві.


Здоров’я

У США почали випробовувати «коктейль із антитіл», які запобігають захворюванню на COVID-19

У США почалися випробування ліків, які можуть запобігти виникненню корона вірусної хвороби. Йдеться про суміш антитіл до COVID-19, яку розробила американська фармацевтична компанія Regeneron Pharmaceuticals, повідомляє CNN. Як зазначають у компанії, «коктейль із антитіл» випробують на декількох категоріях людей. Йдеться не про вакцину — суміш антитіл не надає постійного захисту від хвороби, утім має потенціал запобігати коронавірусній інфекції, лікувати її, а ще випереджати "вивільнення" вірусу, що є важливим під час глобальної пандемії.


Авто-мото

Компанія Ford відкличе майже 2,5 мільйона авто

Компанія Ford ухвалила рішення відкликати майже 2,5 мільйона авто. В рамках першої хвилі марка відкличе понад 2 млн автівок: Ford Fiesta, Focus, Fusion, C-MAX, Escape, Mustang, Transit Connect, Lincoln 2011-2016 модельних років. На цих авто ламається пружина засувки в замках бічних дверей, внаслідок чого двері можуть відкритися прямо під час руху. Друга хвиля відкликання торкнеться майже 300 тис. пікапів Ford F-150 2014-2017 модельного року в США та моделей у Канаді та Мексиці, які оснащені 3,5-літровим V6 EcoBoost. На пікапі існує загроза витоку гальмівної рідини з головного гальмівного циліндра, що може призвести до некоректної роботи гальмівної системи.

Діаспора

Стартап українки в США залучив залучив 5 млн доларів

Українка Влада Лоткіна створила у США стартап ClassTag для спілкування батьків і вчителів, який залучив 5 млн доларів. Його історія почалась з того, що Владі, як і багатьом працюючим батькам, хотілося брати участь в освіті доньки. Тож, жінка запустила безкоштовну платформу - ClassTag, де батьки можуть спілкуватися з викладачами своїх дітей більш як 60-ма мовами, отримувати інформацію про заходи, екскурсії, збори коштів. ClassTag має понад 2 млн користувачів у 25 тис. шкіл США. Заробіток компанії формується за рахунок реклами бізнесів, пов’язаних з освітою та товарами для дітей. Засновниця проєкту Влада Лоткіна – харків’янка, яка переїхала до США, отримала освіту у Вортонській школі бізнесу, а далі працювала в Boston Consulting та Dell.

Мистецтво, культура і шоу-біз

Музичний Фестиваль Coachella 2020 скасували

Триденний щорічний музичний фестиваль Coachella, що проходить у долині з однойменною назвою у Каліфорнії, спочатку перенесли на осінь, а потім остаточно скасували. Про це повідомляє Teen Vogue. Організатори фестивалю працюють над тим, щоб провести його у квітні 2021 року з обмеженими можливостями. Або ж повноцінно провести його у жовтні 2021-го. Журнал Billboard повідомляє також, що 40 % людей, які купили квитки на захід, просять повернути їм кошти. Офіційно інформацію про скасування фестивалю ще не підтвердили. Хедлайнерами цього року мали стати Rage Against the Machine, Тревіс Скотт та Френк Оушен, а також Том Йорк і Лана Дель Рей.


Погода

У п’ятницю, 12 червня, у Чикаго весь день буде ясна погода. Без опадів. Вдень на стовпчиках термометрів від 22° до 24° тепла.


У більшості регіонів України сьогодні продовжиться випробування спекою до +35°С. Трохи свіжіше буде тільки на заході країни. Там йтимуть дощі часом зі шквалом та градом.


Новини на #URCRadio виходять за підтримки: - Selfreliance Federal Credit Union

16 views0 comments

댓글


bottom of page